Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Rabia

Rabia
@rabianlg
Reklam
Kendisine şef ve önder arayan Müslüman Türk çocuğu, eğer kendinde irade kuvveti varsa, onu tarihte ve toprağının altında bulacaktır. Ancak Kur’ân’daki sonsuzluğu görmeyen, ummandaki benliğini tanımayan şaşkın hasta, şefini nerede bulsun?
Hayat mücadelesinde olduğu gibi fikir mücadelesinde de düşmana karşı koyarken düşmanın silahlarını kullandılar. Ruh ve dâva cephesinde düşmanlarla aynı silahları kullanmanın düşman ruhuna minnettarlık olduğunu bilmediler. Düşmanın başvurduğu vasıtalarla anlaşmanın sonunda düşman ruhuna teslim oluşun gerçekleşeceğini düşünmediler.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Tabiatla barış ve uyum içinde olmak da göklerle ve nihayet her şeyin kaynağıyla uyum içinde olmaya bağlıdır. Rabb’la barışık olan O’nun yaratıklarıyla da barışıktır. Tabiatla da barışıktır. İnsanla da barışıktır…
İslâm insanla tabiatı birbirinden büsbütün ayırmamakla bütüncül bir kâinat görüşünü muhafaza etmiş; kozmostaki ve tabiattaki düzenin damarlarında ilâhi bağışın, bereketin aktığına dikkati çekmiştir. İnsan aşkın ve tabiatüstü olanın peşindedir ama arka planda, inayete ve tabiatüstüne aykırı, din dışı bir tabiat söz konusu değildir. İnsan, tabiatın kucağında tabiatı aşmaya çalışmakta ve eğer onu bağımsız bir gerçeklik alanı gibi değil de daha yüksek bir gerçekliğin aynası gibi tefekkür etmeyi öğrenir, insana bir şeyler söyleyen, ona bir haber ulaştıran geniş bir semboller hazinesi gibi görebilirse, tabiatın kendisi de insana yardımcı olmaktadır.
Reklam
Merhamet, seni öldürmeye gelenin sende dirilmesi demektir.
Türkiye bir duâdır; çocuklarımız daha güzel bir ülkede yaşasın diye, atalarımızın ve bizim uğradığımız musibetler onlara uğramasın diye, güzel ülkemiz yarın da kaim olsun diye bir yakarıştır ötelere.
Şunu hiç unutmamak gerekir: İster antik ister çağdaş olsun, modern olmayan insana göre, kâinatın temel maddesinin kutsal bir tarafı vardır. Kozmos insanla konuşur, kozmosta olup biten her şeyin bir mânâsı vardır. Bunlar kozmik alanın hem perdelediği hem de ifşa ettiği daha yüksek düzeyde bir gerçekliğin sembolleridir. Kozmosun derin yapısı, insan için manevi bir haber taşır; bu yüzden, dinin kendisi ile aynı kaynaktan gelen bir âyettir. Her ikisi de Küllî Akl’ın, Logos’un tezahürüdür ve kozmosun kendisi de insanın içinde yaşayıp öldüğü topyekün mânâ âleminin ayrılmaz bir parçasıdır.
İnsanlar, artık manevî doruklara tırmanmıyorlar -veya en azından, pek nadiren tırmanıyorlar.- Artık insanlar, bütün dağ doruklarını ele geçirmek istiyorlar.
Rabia
@rabianlg·2024 okuma hedefini ekledi.
2024 OKUMA HEDEFİ
2/45 kitap - %4 tamamlandı
2 kitap okudu
45 kitap
172 sayfa
0 inceleme
2 alıntı
6 günde 1 kitap okumalı.
Reklam
Gövdem ona bitişik değil, ama ruhumun ona açılan bir penceresi var.
Merhamet diliyor, ama bunu öfkeyle yapıyor. Bütün dünyayı çocukluğun ayazında yediği soğukla tanıyor, her görüntü ve duygu o soğuğun ruhunda açtığı yarıklardan içeri girerek kendisini tanıtıyor.
230 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.