İmam-ı Rabbânî Muceddid-i Elf-i Sânî

1 üye
Takip
ENFÜSÎ-ÂFÂKÎ MABUTLAR...
İmam-ı Rabbanî Ahmed Farukî Hazretleri, Mektubat adlı büyük eserinin I. cilt 40. mektuplarında: "Tasavvuf yolculuğundan maksat, İhlâs makamına varmaktır. İhlâs makamına kavuşabilmek için enfüsî-sübjektif ve âfâkî-objektif mabutlara tapınmaktan kurtulmak lâzımdır" diye buyurmuşlardır
Sayfa 54 - II. Bölüm. KAVRAMLARIN TEKÂMÜLÜ, Burak YayıneviKitabı okudu
HAKİKİ VAHDET-İ VÜCUD...
Büyük Doğu Mimar'nın ifâdesiyle: ""İmâm-ı Rabbânî Hazretleri ölçüsünü koyar: Hiçbir şey O'na bitişik değildir ve hiçbir şey O'ndan kopuk değil... Bu ne azîm bir ölçüdür! Ayrı olmak elinde mi bir kulun? Nasıl ayrı olunabilirmiş Allah'tan? Buradaki inceliğe dikkat edin: Ayrı nasıl olur, bitişik nasıl? Demek ki, kurtarıcı düstur budur; hiçbir şey O'na bitişik değil ve hiçbir şey O'ndan kopuk değil... Hakiki VAHDET-İ VÜCUD da budur... "Allah'tan başka mevcud yoktur"un sırrı burada... Hiçbir şey mutlak olarak ne gayr'dır, ne ayn'dır!"
Sayfa 140 - 140 5.Levha -Sır İdrakine Dair-, Zaman Sırra İlişik Sır, İBDA YayınlarıKitabı okudu
Reklam
İmâm-ı Rabbânî (k.s.) Hazretleri şöyle buyurmuşlardır:
SEDAT ABİ *PAKİSTANDAN SELAM HÜRMET VE DUALARIMIZLA* İmâm-ı Rabbânî (k.s.) Hazretleri şöyle buyurmuşlardır: “Mükellef olan Müslümanlara vacip olan ilk zarûrî vazife, itikâdlarını Ehl-i Sünnet ve Cemâat âlimlerinin görüşlerine münasip şekilde tashih etmeleridir.” (c. 1, m. 193) “İtikâdın, Ehl-i Sünnet ve Cemâat Mezhebi’nin itikâd esasları
İmâm Rabbânî Muceddid-i Elf-i Sânî Hazretleri
Oğlu Muhammed Ma'sûm Fârûkî hakkında şöyle buyurmuştur; Düşünme bundan sonra farklı bir sarhoş gibi, Benim gibi mey içmiş ve doymuş senin gibi.
Sayfa 51
İmam-ı Azan Rabbânî Hz.:
-Ariflerin kutbu, -Evliyâ-i kirâmın önderi, -Alllahü teâlânın sevgilisi, -İkinci binin yenileyucisi ve nurlandırıcısı -Alllahü teâlâya yaklaşan kalplerin kıblesi ...olup İmam-ı Rabbânî Hz. nin soyu, İkinci İslâm halifesi olan Hz. Ömer'ül Fârûk (radıallahü teâlâ anhüm ecmaîn) 'un soyundandır.
Sayfa 20
Reklam