Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
Kuru hayal, fani dünya boşumuş..
“Bu dünyada gördüğün her maddenin, her nakşın aslı, rûh âlemindedir. Nakış gitti diye gam yeme, gördüğün her güzel yüz, işittiğin her nükteli söz yok oldu ise üzülme, zira hakikat, sadece bu dünyada gördüklerinden, bildiklerinden ibaret değildir.”,,
Sayfa 20 - Kurtuba KitapKitabı okudu
"Şeb-i Arus"
“Öldüğüm gün tabutum giderken, bende bu cihânın derdi, tasası var sanma. Cenazemin götürüldüğünü görünce ‘Ayrılık, ayrılık!’ deme. Ölüm günü benim için sevgiliye kavuşma ve buluşma günüdür.”
Sayfa 20 - Kurtuba KitapKitabı okudu
Reklam
Gurbet...
Hazret-i Mevlânâ’ya göre bizim asıl vatanımız “mutlak güzellik âlemi” olan o âlemdir. Biz bu dünyada gurbetteyiz. Bütün insanlar burada birer gariptir.
Sayfa 19 - Kurtuba KitapKitabı okudu
Şu var ki hakikate varmak ve kainatın sırlarını çözebilmek için Eflatun düşüncesini ve duygusunu kendine rehber edinmiş, büyük Mevlâna ise İslâmı, imânını ve ilhamı kendine kılavuz yapmıştır.
Sayfa 16 - Kurtuba KitapKitabı okudu
Esâsen Mevlâna'da kendisini Türk addeddiğini şu rubâisiyle anlatıyor: " Beni yabancı sanmayınız. Ben bu mahalledenim. Sizin mahallenizde evimi arıyorum. Her ne kadar düşman gibi görünüyorsam da düşman değilim her ne kadar Hindçe söylüyorsam da aslım Türktür.''
Sayfa 19 - Hece Yayınları
Mevlâna'nın bugün yaşayan torunlarından ikisi birbirine zıd fikirlerde bulunuyorlar. En son Çelebi, merhûm Veled Çelebi Efendi, tab'edilmemiş Muhtasar Menâkıb isimli kitabında şeceresini Ebûbekir'e çıkarıyor. Hâlbuki yine aynı aileden olan Dr. Feridun NAfiz Uzluk 1937'de neşrettiği Mecâlis-i Seb'a'daki yazısında, dedesinin Türk olduğunda ısrar ediyor.
Hece Yayınları
Reklam
Her şeyi bu kadar dert etme ey gönül, zira ne bu dertler kalıcı ne de bu ömür.
Gerçekten Mevlânâ, Hazret-i Peygamber'in yolundan kıl kadar ayrılmamıştır.
Kurtuba KitapKitabı okudu
Kör kuyulara atılmasaydım, bütün karanlığına rağmen nasıl görecektin güneşi… Şems olmak kolay mıydı canı canana teslim etmeden?
Kapı YayınlarıKitabı okudu
588 öğeden 371 ile 380 arasındakiler gösteriliyor.