Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Profil
Mimar Sinan'ı Anma ve Mimarlar Günü Kutlu Olsun!
"Yaptığın işi gönlünde hissedersen, ırmaklar çağlar içinde." | Mimar Sinan | 🌙☀️
Mimarlık
"Mimarlık insan davranışının üç boyutlu ifadesidir. " Jacob Bakema
Sayfa 173 - DomingoKitabı okudu
Reklam
“Aradaki farkı anlıyor musun? Senin evin, kendi ihtiyaçlarının bir kurgusu. Ötekiler ise etkileyebilme ihtiyacına yönelmiş. Senin evinin saptayıcı amacı, evin kendisi. Ötekilerin ki ise seyirciler.”
Gugalun Evi, eki ve biraz da hayat hakkında
Ham kalacak hep. Bir şeye benzemeyecek. Ancak eskinin yanında bulunarak, ona bağımlı olarak varolabilecek. Yeni eskiyi bulunduğu yer içinde görünür kılıyor, ortaya çıkarıyor, dikkat çekiyor. Eski de yalnız başına ayakta duramayacak olan yeniyi varediyor, mümkün kılıyor.
Sayfa 111Kitabı okudu
Bredur Klaus Şapeli iç atmosferi hakkında
Geride vazifesini görmüş ahşapların konturlarından ve yanma izlerinden başka bir şey kalmıyor. Ama çok güçlü bir iz bu; yokluğun, eksikliğin, bir zamanlar güçlü bir biçimde orada bulunmuşluğun izi.
Sayfa 100Kitabı okudu
Evler içinde oturanlarla aydınlanır Günaydın 23 Ağustos fabrika işçileri, Ve traktör fabrikası işçileri, Ve devlet planı kâtipleri, günaydın Günaydın uslu çocuklarla kocakarılar Günaydın zeytin dalı kızlar #NazımHikmet
Reklam
O yıllarda Türkiye'de komünist olmak, anamalcılara göre insanlığın en kötü durumuydu. Hırsız, gangster, katil olmaktan daha kötü... Düpedüz vatan hainliğiydi.
Her ağaç bir adama benzer. Onlardan bir dal koparmak bir kol kırmak gibi, bir yaprak yolmak bir göz çıkarmak gibi gelir bana. Ben hiçbir adamla, bir ağaçla konuştuğum gibi gıllıgışsız konuşmadım. Ağaçların dilinden anlamayan, toprağın dilinden anlamaz. Toprakla konuşamayanlar en bilgili sesi duymamış demektir. Ne yazık onlara!
Kentlerimizi, özellikle İstanbul'u yalnızca teknokratlara, uzmanlara bırakmak ne denli yanlış değil mi? Neden kentlerimizin gerçek sahipleri yok ortalıkta ? Nerede kültür adamlarımız, sanatçılarımız ?
Reklam
Bugün bile mimarların büyük çoğunluğu, asıl konunun, kültür birikiminin bilincinde bir "kimlik" olduğunun ayrımında değil... Toplumlarından kopuk olarak "geçmiş"le, Batı'nın moda biçimleri arasında gidip geliyorlar. İşi gerçekten bir moda terzisi gibi ele alanlara öykünüyorlar, birkaçı dışında...
AYASOFYA VE SÜLEYMANİYE
Müzelik olmanın iki anlamı vardır. Biri alaydır, işe yaramazlığı gösterir; ötekisi büyük bir değerin değimidir.
...kültür altyapısından yoksun bir kimsenin 'yaratması' ancak rastlantısal olabilir.
Mimarlıkla şiir, ikisi de yoktan var ediyor... Mimarlık, bilinen gereçlerle daha önce var olmamış bir yapıt ortaya koyar. Şiir, bilinen sözcüklerle yeni bir duyguyu, kavramı, bilinmeyeni ortaya koyar.
679 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.