Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Profil
112 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Büyük Okyanus'taki Samoa Adası'nda ilkel bir ortamda büyüyen Tuiavii isimli bir adamın gözünden günümüz modern insanını bambaşka bir bakış açısıyla anlatan bir kitap. Tuiavii, modern Avrupalı insan modelini kendi bakış açısıyla bazen gereksiz bazen haklı bir biçimde eleştiriyor. "Düşünmek" terimini yanlış bir anlayışla değerlendirdiğini düşünüyorum. Tuiavii modern insanı sinema kültürü yüzünden gerçeklikten kopmaya çalışıp sahte bir dünyaya bağlı kalmakla suçlar fakat kendisi düşünmeyi bir hastalık olarak görmektedir. Bazen nadir de olsa belli konularda çok düşünmeyip zamana bırakmak gerekir fakat düşünmek çoğu yerde insanı yanılgılarından ve sahteliklerden kurtarır, bu durum bazen canını yakacak olsa da. Aynı şekilde "kitap" kavramını da yersiz bir şekilde eleştirdiğini düşünmekteyim, zaten kitabı okurken böyle bir eleştiriye rastlamak biraz gülünç oluyor. Buna rağmen her şey bir yana; Tuiavii'nin kapitalizm, insanlar arasında hırs çatışmaları, köylü ve kentli arasındaki hiyerarşi hakkındaki düşüncelerine bir noktada hak vermek lazım. Günümüz modern insanı hakkında yazılan birçok eser olmasına rağmen bunu aşırı doğal ve ilkel bir çevrede yetişmiş bir adamın gözünden okumak farklı bir bakış açısı kazandırıyor. Çok vaktinizi almayacak 100 sayfalık ideal bir kitap.
Göğü Delen Adam
Göğü Delen AdamErich Scheurmann · Ayrıntı Yayınları · 202013,9bin okunma
360 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
27 günde okudu
Sürekli Yeni- Yeni ile Hep Aynı'nın diyalektıği: DeğişEmeyen Modernizm
Şehrimde bir iki dersine katıldığım #cengizçakmak felsefe hocamın önerisi ve de benim için adeta bir kült haline gelen Modernizmi çözümleme adına okudum. 20yy'ın önemli 3 Alman düşünürünün modernliğin kırıntıları, paçavraları ve de artıkları dedikleri fragmanlarından yola çıkarak anlamlandırma çabalarını... _ _ _ Bundan sonrası mecburen _ _
Modernlik Fragmanları
Modernlik FragmanlarıDavid Frisby · Metis Yayıncılık · 201215 okunma
Reklam
240 syf.
10/10 puan verdi
Kitap, bilgi, bilgi sosyolojisi ve doğu-batı ilişkileri üzerine ileri okumalar yapmak isteyenler için güzel bir alternatif. Bu konuda ilk kez okuyacaklar için ağır bir üslubu ve derinliği var. Toplum olarak pek farkına varamadığımız ancak problemlerimizin merkezinde yer alan bir konu üzerinde kafa yormak isteyenler için tavsiye ediyoruz.
Batılı Bilginin Eleştirisi Üzerine
Batılı Bilginin Eleştirisi ÜzerineKorkut Tuna · İz Yayıncılık · 201523 okunma
180 syf.
10/10 puan verdi
Özü hakikati aramak olan din ve değerler eğitimi ile "Hakikati aramayı reddetmenin en basit bahanesi olarak hakikati reddetmeyi seçen" postmodern zamanlar arasındaki mücadeleyi daha açık görebilmek isteyenler için tavsiye ediyoruz.
Postmodern  İklimde Din Ve Değerleri Öğretmek
Postmodern İklimde Din Ve Değerleri ÖğretmekHasan Meydan · Dem Yayınları · 20222 okunma
190 syf.
9/10 puan verdi
Doğru düşünmek, doğru sonuçlara ulaşabilmek için vazgeçilmez bir şart. Doğru sonuçlara ulaşabilmek de özellikle gençlerin bugünkü inanç problemlerinin çözümü için vazgeçilmez. Aklı doğru kullanmayı ve kullandırmayı amaç edinen herkese tavsiye ediyoruz.
Ben Böyle Düşünüyorum! Demekle Olmuyor
Ben Böyle Düşünüyorum! Demekle OlmuyorAlev Alatlı · Everest Yayınları · 2018144 okunma
160 syf.
7/10 puan verdi
Kitabın son bölümünde yer alan ve "önyargı" kavramına odaklanan makale, yazarın daha önce tanıttığımız "Önyargı" kitabında da yer alıyor. Önyargıyı doğru tanımak ve doğru yönetmek yazarın temel mesajı. Zira her insan ister istemez önyargılarla yaşıyor. Önemli olan bununla nasıl "doğru" yaşanacağını bilebilmek. Modernizmle birlikte kalemlerin her türlü dansı yaptığını, gördüğümüzü zannettiğimiz bir çok şeyin aslında bir oyun olduğunu fark edebilmek için tavsiye ediyoruz.
Kalemin Dansı, Göstergenin Oyunu
Kalemin Dansı, Göstergenin OyunuAbdülvahab M. El Messiri · Mahya Yayınları · 202138 okunma