Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Profil
Modernite ile kriz ilişkisi
Krizler, çoğu kez "modernite" olarak adlandırılan şeyin bünyesindeki temel etkenlere bağlıdır.
Sayfa 9
There is no reason why because it is dark you should look at things differently from when it is light. The hell there isn't!
Reklam
"You're an expatriate. You've lost touch with the soil. You get precious. Fake European standards have ruined you. You drink yourself to death. You become obsessed by sex. You spend all your time talking, not working. You are an expatriate, see? You hang around cafés."
"Never fall in love?" "Always," said the count. "I am always in love."
She was looking into my eyes with that way she had of looking that made you wonder whether she really saw out of her own eyes. They would look on and on after every one else's eyes in the world would have stopped looking. She looked as though there were nothing on earth she would not look at like that, and really she was afraid of so many things.
"Don't you ever get the feeling that all your life is going by and you're not taking advantage of it? Do you realize you've lived nearly half the time you have to live already?"
Reklam
"I had a lovely dream," Bill said. "I don't remember what it was about, but it was a lovely dream." "I don't think I dreamt." "You ought to dream," Bill said. "All our biggest business men have been dreamers. Look at Ford. Look at President Coolidge. Look at Rockefeller. Look at Jo Davidson."
Sayfa 108Kitabı okudu
Biliyoruz ki; modern yönetim sistemleri bozuk temelle inşa edildiği için, herkes aynı anda suçlu ama aynı zamanda da herkes kendince haklı oluyor. Kökünden zehirlenmiş ağacın, dallarının çürümesine kızmakla sorunlar çözülmüyor.
112 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Büyük Okyanus'taki Samoa Adası'nda ilkel bir ortamda büyüyen Tuiavii isimli bir adamın gözünden günümüz modern insanını bambaşka bir bakış açısıyla anlatan bir kitap. Tuiavii, modern Avrupalı insan modelini kendi bakış açısıyla bazen gereksiz bazen haklı bir biçimde eleştiriyor. "Düşünmek" terimini yanlış bir anlayışla değerlendirdiğini düşünüyorum. Tuiavii modern insanı sinema kültürü yüzünden gerçeklikten kopmaya çalışıp sahte bir dünyaya bağlı kalmakla suçlar fakat kendisi düşünmeyi bir hastalık olarak görmektedir. Bazen nadir de olsa belli konularda çok düşünmeyip zamana bırakmak gerekir fakat düşünmek çoğu yerde insanı yanılgılarından ve sahteliklerden kurtarır, bu durum bazen canını yakacak olsa da. Aynı şekilde "kitap" kavramını da yersiz bir şekilde eleştirdiğini düşünmekteyim, zaten kitabı okurken böyle bir eleştiriye rastlamak biraz gülünç oluyor. Buna rağmen her şey bir yana; Tuiavii'nin kapitalizm, insanlar arasında hırs çatışmaları, köylü ve kentli arasındaki hiyerarşi hakkındaki düşüncelerine bir noktada hak vermek lazım. Günümüz modern insanı hakkında yazılan birçok eser olmasına rağmen bunu aşırı doğal ve ilkel bir çevrede yetişmiş bir adamın gözünden okumak farklı bir bakış açısı kazandırıyor. Çok vaktinizi almayacak 100 sayfalık ideal bir kitap.
Göğü Delen Adam
Göğü Delen AdamErich Scheurmann · Ayrıntı Yayınları · 202013,9bin okunma
Güçlü olan yaşasın, altta kalanın canı çıksın diyen zihniyet, teknolojide zirveye tırmansa da medeni olamaz.
Reklam
"Modern insanın temel problemi, modernizmin ürünü olan yaşama biçiminin, onu esir almasıdır."
"Modernizmin aletlerine esir olmuş gibiyiz. Onlar bizim için bir araç olmaktan ziyade, hayatın kendisi olma yolunda hızla yol alıyorlar. Günlük hayatımızın telaşı, modern hayat biçimiyle azalacak yerde gitgide artıyor."
Nitekim üniversite yıllarında sabah namazlarında kalabalıktan avlusuna bile girmekte zorlandığımız malum camiiye şimdi gidin, iki saf ancak doluyor. Çünkü tekke, holdinge inkılab etti. Hayır, inkılab değil, ihtilal oldu. Tekkenin ruhuna hâlel geldi.
127 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.