Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
Ramazan ayı misafirleri gitti. Ev sahipleri kaldı.. Namazı vaktinde kılmamak büyük günahlardandır. Nitekim yüce ALLAH şöyle buyurdu: “Nihayet onların peşinden öyle bir nesil geldi ki, bunlar namazı bıraktılar; nefislerinin arzularına uydular. Bu yüzden ileride sapıklıklarının cezasını çekecekler.” Meryem/59 Başka bir ayette: “Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki, onlar namazlarını ciddiye almazlar”. Maun/4-5
Ne güzeldir secde;sen yerin dibine fısıldarsın, gökyüzünden duyulur..♡
Reklam
Ezan-ı şerîf Allâh Celle Celâlühû nün davetiyesidir. Câmiye gelince icabet olur, câmiye gelmedin, evde de kılmadın peki nasıl cenneti istiyorsun?! Medreseye hiç gelmedin! Çok güzel olan cennet, çok güzel para ister.
Rasûlullah ﷺ şöyle buyurdu: “Cennet ile cehennem cedelleştiler.Cehennem: -Ben mütekebbir ve zalimleri azab etmekle seçildim! Cennet de: -Bana ne olur? Bana ancak insanların zaifleri, düşükleri ve äcizleri girebilir! Bunun üzerine Cenäb-ı Hak, cennete hitaben: -Sen benim ancak Rahmetimsin.Seninle ancak dilediğim kuluma Rahmet ederim. Cehenneme de: -Sen ancak benim azäbımsın. Seninle dilediğimi azabä duçar ederim.Sizin her birinizin dolarcasına nasibi vardır, buyurdu.”(Müslim, Buhäri (ittifakla)
Bal küpüm..
Allah'ım, bana secdede ağlatan bir sevinç ver.
Bismillahirrahmanirrahim ‎بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم “Kullarım Beni sana soracak olursa, muhakkak ki Ben (onlara) pek yakınım. Bana dua ettiği zaman dua edenin duasına cevap veririm. Öyleyse, onlar da Benim çağrıma cevap versinler ve Bana iman etsinler. Umulur ki irşad (doğru yolu bulmuş) olurlar.”(Bakara Suresi, 186. ayet)
Reklam
Namazda İstikrar
"Namazları, özellikle orta namazı vaktinde, eksiksiz ve şartlarına uygun olarak kılmaya devam edin. Allah’ın huzurunda derin bir saygıyla el bağlayıp divan durun."
Sayfa 40 - Kur-an Dünyası Yayınları - Bakara Suresi - 238. Ayet - 'Orta namaz'ın ikindi namazı olduğu konusunda daha kuvvetli deliller vardır.Kitabı okuyor
Rasûlullah ﷺ şöyle buyurdu: “Muhakkak ki sizden biri namaz kılarken (aslında) RABBİYLE özel olarak konuşmaktadır...” (Buhârî, Salât, 36)
ALLAHﷻ “Namaz gerçek manası ile kulun ALLAH ile münacatı onunla konuşmasıdır. Namaz gerçek anlamda kulun Yüce Yaradan'ı ile buluşması, onunla aracısız ve teklifsiz buluşmasıdır. İşte bu nedenle namaz son derece kıymetli ve kula ALLAH'u Teala'nın bir lütfudur.”
Bismillahirrahmanirrahim ‎بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم “Onlar ki namazlarında devamlıdırlar.” (Mearic Suresi;23)
Sayfa 129 - Çelik YayıneviKitabı okuyor
Reklam
Bilmiyor musun ki rızkın, -meşru dairede gayret göstermen şartıyla- Rabbinin garantisi altındadır. O'na niye güvenmiyorsun? Rızık için namazları terk edip telaş göstermen meşru değil. Hem seni namazından alıkoyan rızıklar helal de değil." "Nasıl yani?" "Haram bir zamanda kazanılanlar nasıl helal olsun? Rabbe ayırman gereken zaman O'nun zamanıdır, senin değil. Bunu böyle bil. Hırsızlık yapma, Rabbin için kulluk et. Rızkını meşru dairede ara. Haramlardan uzak durduğunda göreceksin ki hiçbir zaman rızıksız kalmayacaksın."
Sayfa 188 - KULLUK
Sevmek fedakarlıksa, ben kaldırırım seni sabah namazına.
22 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.