Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

n

Nasihat

Peygamber Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurdu: “Yorgunluk, sürekli hastalık, tasa, keder, sıkıntı ve gamdan, ayağına batan dikene varıncaya kadar müslümanın başına gelen her şeyi, Allah, onun hatalarını bağışlamaya vesile kılar.” (Buhârî, Merdâ 1)
Sana gelmesini, istemediğin şeyi, sen, senden başkasına da, getirme!
Sayfa 1287 - EpubKitabı okudu
Reklam
"Allah'ım, gönlümüze düşen ateşi İbrahim(as)'ın ateşi gibi çiçek bahçelerine çevir.."
Lukman Aleyhisselâm, oğluna: "Ey oğulcuğum! Suskunluk üzerinde hiç pişman olma! Konuşmak, gümüşten ise, susmak, altındandır!"
Sayfa 1094 - EpubKitabı okudu
87 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
30 günde okudu
Esselamu Aleyküm, kitabı beğendim, okumanızı tavsiye ederim. Tam bir nasihatler kitabı... Okuyup faydalanmanız gereken çok güzel bir kitap. Kitap ince olduğu için hemen okuma programınızın arasına sıkıştırıp 1-2 günde kolaylıkla okuyabilirsiniz :) (Kitap okuma süremi siteye eş zamanlı kaydedemedim.) . . . .
Pendname
Pendname
Feridüddin Attar
Feridüddin Attar
Pendname
PendnameFeridüddin Attar · Semerkand Yayınları · 20121,626 okunma
Said Nursi'nin tahsil hayatı
Risale-i Nur müellifinin tahsil hayatı üç aydan başka mevcut olmadığı halde...(Şualar, 434.) Evet o zât (Said Nursi) daha hal-i sabavette (çocukluk döneminde) iken ve hiç tahsil yapmadan zevahiri (görünümü, durumu) kurtarmak üzere üç aylık bir tahsil müddeti içinde ulûm-u evvelîn ve âhîrine (önceki ve sonrakilerin ilimlerine) ve ledünniyat ve hakaik-ı eşyaya (eşyanın hakikatlerine) ve esrar-ı kâinata (kainatın sırlarına) ve hikmet-i İlâhiyeye vâris kılınmıştır ki, şimdiye kadar böyle mazhariyet-i ulyaya (yüksek şerefe) kimse nail olmamıştır.(Şualar, 542.) Alelusûl yirmi sene tahsili lâzım gelen ulûm (ilimler) ve fünunun (fenlerin) zübde (öz) ve hülâsasını (özetini) üç ayda tahsil ve ikmal etmiştir.(Tarihçe-i Hayat, 34.) Evet, üç aylık bir tahsili bulunan ve kırk seneden beri Kur'an-ı Kerîm'den başka bir kitapla iştigal etmeyen, yüzotuzu Türkçe, onbeşi Arapça olan eserlerini te'lif ederken hiçbir kitaba müracaat etmediği, henüz hayatta olan katipleri tarafından şehadet edilen, esasen kütüphanesi de bulunmayan, yarım ümmi (yarım okumuş) bir zat...(Sözler, 703.) ... Medrese usulünce onbeş sene ders almakla okunan kitapları Resail-in-Nur müellifi yalnız üç ayda tahsil etmiş.(Sikke-i Tasdik-i Gaybı, 78.)
Sayfa 27 - Süleymaniye vakfıKitabı okudu
Reklam
GAYB MESELESİ
Gaybı Allah bilir ama Nur Risaleleri'nden yaptığımız bu alıntılardan, evliyanın gaybı bildiği sonucu çıkmaktadır.(Hâşâ) Nitekim bu kanaat Nur Risaleleri'nde açık olarak belirtilmiştir: Madem Hz. Ali (R.A.) "ene medînetu'l-'ilmi ve 'aliyyun babuha" hadisine mazhardır. Hem madem Şah-ı Velayet ünvanını alarak
Sayfa 216 - Süleymaniye vakfıKitabı okudu
580 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.