·91 syf.·
2017 81. kitabı
Uzun zamandır okumak istediğim bu kitabı okumak nasip oldu.. beni sarsan kısımları alıntı olarak paylaştığım bu öz kitabı okumak büyük zevkti gerçekten..sadeleştirme de gayet başarılı idi.. zamanın
2024 14. kitabı
Okunma: 14 Nisan 2024 12:25
Esselamu Aleyküm, kitabı beğendim, okumanızı tavsiye ederim. Tam bir nasihatler kitabı... Okuyup faydalanmanız gereken çok güzel bir kitap. Kitap ince olduğu için hemen okuma programınızın arasına sıkıştırıp 1-2 günde kolaylıkla okuyabilirsiniz :) (Kitap okuma süremi siteye eş zamanlı kaydedemedim.) . . . .
Pendnâme
Pendnâme
Nasihat
İnceleme
2022 44. kitabı
Okunma: 22 Ağustos 2022 01:03
Pendnâme yani "Nasihat kitabı" Alimlerin talebelerine ders olarak okuttuğu kıymetli eser. Mevlânâ 'nın kendisinden örnek alarak övdüğü âlim, ilim ve irfan sahibi zat, Ferîdüddin Attar. Eserde birçok nasihat başlığı altında insanların kaçınması gereken, ya da tutunması gereken fiil ve davranışlardan bahsediliyor. Beni şaşırtan bir gerçek var o da şu ki; sayfa 59 da "Şeytani Hareketler" başlığı için yazılanlar bir âlimin bu sözleri kullanmayacağına inandırdı. Keza, akabinde sayfa 62 ve 63'te "Nasihatler" başlığı için yazılanlarda fazlasıyla batıl inançlar vardı. Ben bunu kitabın tercüme edilirken yapılan yanlış anlaşılmaya bağlıyorum. Orjinaline bakılsa belki de bu sözler hiç yoktur. Bilerek yahut bilmeyerek değiştirilmiş olduğunu düşünüyorum. Okuyucunun dünyevî hayatı bir kenara bırakıp üzerinde uzunca düşünmesi gereken, aklına kazıyarak hayatının baş ucunda tutması icab eden değerli nasihatler.
2023 47. kitabı
Okunma: 31 Temmuz 2023 02:23
Şeyh
Ferîdüddin Attâr
, kaleminden çıkan bu eserde, hayata dair çok önemli nasihatler vermektedir. Hayatın her alanında hangi hareketin ne gibi olumlu ve olumsuz şeyler getireceğini bizlere aktarıyor. Aynı zamanda
Mevlana Celaleddin-i Rumi
Mevlana Celaleddin-i Rumi
' nin de hocası olan Şeyh
Ferîdüddin Attâr
, her meselesi ayrı başlık altında yazmış anlatmıştır, anlatırken de "Ey oğul! , Ey azizim! , Efendi! " diyerek başlık altında sözlerine başlamasıyla cana daha dokunarak, sanki karşında sohbet veriyorcasına anlatmaktadır. Güzel ve beğenerek ve özellikle de çok şey öğrenilecek bir eser.. Keyifli okumalar..:)
Din
2018 7. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2018 01:47
Nasihatlerden oluşan bir kitaptı. Uyabilsek hepsine iki cihan mutluluğu yakalayabiliriz aslında. Ama zor... Kolay değil nefis ve şeytan bizimle. Lâkin imkansız değil. Her şeyden en büyük Allah (c.c.) olduğu için ;biz niyetimizi alalım,gayret edelim ve yardım bekleyelim inşaAllah.
2025 35. kitabı
Okunma: 15 Eylül 2025 00:19
Aradan geçen yaklaşık 9 asra rağmen güncelliğini koruyan bir nasihat kitabı... Her ne kadar tasavvuf klasikleri arasında yer alsa da ahlâkî değeri olan her inançtan insanın okuyabileceği hatta okuması gereken bir eser. Sanki sohbet meclisinde oturmuşsunuz da nasihatlerini dinliyormuşsunuz dahası meclise değil de size söyleniyor gibi hissedeceğiniz, hacim olarak küçük ve kısa tutulmuş bu nasihatlerin kıymette paha biçilmez olduğuna da kalbiniz şahitlik edecektir. Kalplere şifa olması niyazıyla... instagram.com/p/DRhqEpYDL9D/?...
Din
·87 syf.·
2020 17. kitabı
Bu kitap insana kendini tanımayı, diğer insanlarla birlikte uyum içinde yaşamayı öğreten gerçek anlamda altın öğütlerdir.Bizleri sürekli gaflete düşüren, Rabbimiz unutturan nrfs ve şeytan gibi iki azılı düşmanımız karşı koruyucu kalkandır bu öğütler. Allah'ın rahmeti bu kitaptaki öğütleri titizlikle uygulayanların üzerine olsun!
2025 63. kitabı
Okunma: 31 Temmuz 2025 01:23
Kitapta ahlâk, misafirperverlik, güler yüzlülük, sadaka gibi değerlerin üstünde durulmuş. Ama bu kitabı bir kadının okuyabileceği ihtimali hiç düşünülmemiş ya da bu gibi olaylar sadece erkekleri ilgilendirir düşüncesi hakim olmuş. Neredeyse erkeklerin yaptığı bütün günahların sebebi kadınlar olarak gösterilmiş. Kitapta hitap cümleleri bile sadece erkekleri kapsıyor. Bu yönüyle kitap beni çok rahatsız etti. Bu tür bir kitabın bütün müslümanları kapsaması gerektiğine inanıyorum. kitaba göre kadınlar ve çocuklar olmasa erkekleri yoldan çıkaracak hiçbir şey kalmayacak neredeyse...
2019 9. kitabı
Okunma: 18 Temmuz 2019 01:18
Çabucak okuyup bitirilebilecek bir kitap olduğu gibi başucunuzdan hiç eksik etmeyeceğiniz ve ara ara açıp hatırlamak isteyeceğiniz bir kitap.3 günde okur 3 yıl elinizden düşürmezsiniz gibi yani.. Birçok konuda ihtiyacımız olan öğütler bir arada. Kendiniz okumakla kalmaz eşe dosta da aktarma derdine düşersiniz. Kitaplığınızda hala yoksa bir an evvel almaya bakınız..
2019 113. kitabı
#kitapyorum #tavsiyekitap #okudumbitti #pendname #feridüddinattar #semerkant #anlatıdizisi Müslümanın, müslüman üzerindeki haklarındandır, nasihat isteyene nasihat vermek. Artık insanlar birbirinin aklını beğenmez olunca kimse kimseden nasihat istemez oldu, herkes alim, herkes hoca. Herkes nasihat isteyen değil nasihat veren. Büyük mutasavvıf Feridüddin Attar, horasan Selçuklularının son zamanlarında yaşamış değerli bir alim. Elinden geldiği kadar yazmış yazmış yazmış. Pendname; nasihatlar kitabı demek. Herkesin birbirinden nasihat aldığı bir zamanda kaleme aldığı kitabın aslı 1000 beyitten oluşuyor. Alimlerin ve cahillerin yollarına ışık tutan nasihatlar, o devrin medreselerinde ders olarak okutulurmuş. Bir çok nasihat başlığı bulunuyor. İhtiyacı oldukça açıp okumalı insan. Nasihata ihtiyacımız varken başucu kitabımız olmalı. Kitabın semerkant yayınlarından çıkan tercümesini çok beğendim. Son kısmında sözlük bölümüde var. Feridüddin Attar, ölümünde bile müslümanın haklarını yerine getirebilen alimlerden, çok şükür bu nasihatleri okumayı nasip edene... Tavsiye olunur. Alıntı İlim az olsa bile hor görme, zira ilmin sonsuz kıymeti vardır.. Baş ağrısının ilacını aramayan kimse, mizacının bozulmasından korkar..

Ferîdüddin AttârYazar · 21 kitap
Feridüddin Attar, (Farsça: فرید الدین عطار‎, Farīdo d-Dīn 'Attār) Horasan'nın en önemli dört şehrinden biri olan Nişabur'da 1136 yılında doğmuş 1221 yılında vefat etmiş ünlü bir İranlı şair ve mutasavvıftır. Hekim ve eczacı olmasından dolayı Attar olarak anılmaktadır. Mevlânâ, Şeyh Galip ve diğer mutasavvıflar tarafından yüceltilen Attar, çoğu günümüze kadar ulaşan pek çok eser bırakmıştır. Attar'ın yaşamı hakkında bilgiler çok azdır. Attar belki de değişik alanlarda da eğitim almış bir eczacının oğludur,