M. Asım Köksal
Kur’ân-ı Kerîm’in birçok sûre ve âyetinde Peygamber Efendimizden (s.a.s.) ve ondan önceki peygamberlerden bazılarının kıssaları -ders ve ibret alınmak üzere- anılmaktadır. İlk peygamber Hz. Âdem’den (a.s.) son peygamber Hz. Peygamber’e (s.a.s.) kadar Kur’ân-ı Kerîm’de adı geçen tüm peygamberlere dair merak ettiğiniz her şey bu eserde. Peygamberlerin soyları, hayat ve şahsiyetleri, üstün kişilikleri, gönderildikleri kavimlere neler tebliğ ettikleri, nasıl karşılandıkları, kavimlerinin tutum ve davranışlarına göre ne gibi akıbetlere uğradıkları tek tek kaynaklara dayandırılarak açıklanmış. Bu eser, peygamberlik ve peygamberlere dair çok yönlü bilgi edinmek isteyen herkesin başvuracağı bir kaynak kitap.
721 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1995

Peygamberler
Kitabı, bence herkes kesinlikle okumalı.Kaynaklar hemen her sayfanın altında yazıyor.Kutsal Kitabımız ve Hadislerde ana kaynaklardan.Emek verilerek hazırlandığı çok aşikar.Sıralamalı bir şekilde okuyunca bazı şeyler daha net oturuyor.
M. Asım Köksal
İslam tarihi yazarı.Diyanet te 31 sene çalışmış.
Safahat
Safahat
kitabından etkilenerek bu yola girmiş bir
Peygamberler Tarihi (2 Cilt Takım)
Peygamberler Tarihi (2 Cilt Takım)M. Asım Köksal · Türkiye Diyanet Vakfı · 20211,345 okunma
700 syf.
7/10 puan verdi
Hayırhah Zâtlar
Dini doğru tutun ve onda ayrılığa düşmeyin diye, din olarak Nuh'a tavsiye ettiğimizi, sana vahiy ettiğimizi; İbrahim'e, Musa'ya ve İsa'ya tavsiye ettiğimizi sizin için hukuk düzeni yaptı. Fakat kendilerini çağırdığın bu nizam Allah'a ortak koşanlara ağır geldi. Allah dilediğini kendine seçer ve onu doğru yola iletir. (Şura
Peygamberler Tarihi
Peygamberler TarihiM. Asım Köksal · Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları / Yeni Şafak · 01,345 okunma
9/10 puan verdi
Nerdeyse verilen bütün bilgilerin altında kaynak gösterilmiş.Tartışmlara açık yerleri, karısıklığı önlemek için kaçınmaya çalışılmış. Bu kitabı okuduktan sonra bilmediğim en az 20 kelimeyi kelime hazneme aldım.Kuranda gecen kıssaları beride pek anlayamazken bundan sonra daha rahat anlayacağıma eminim..
9/10 puan verdi
Bu kitabı ilk elime aldığımda nasıl bitecek diye düşünüyorsun ama öyle güzel ve sade bir dil kullanılmış ki akip gidiyor ve Kuranı Kerim de yer alan peygamberlerden bahs ediyor ama Hz.Muhammed (s.a.s) hayatından bahs etmiyor
9/10 puan verdi
Rabbimize olan hayranlığı arttıran kitap
Kesinlikle herkesin okuması gereken bir kitap -dikkat edin sadece Müslüman değil herhangi bir dine mensup her kişinin okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum-. Çünkü Adem (a.s)'dan başlayıp Muhammed (sav)e kadar dünyaya gelmiş bütün peygamberlerden bahsediyor. Onların başlarına gelen musibetlerden mucizelerden Rabbimizim kudretini, büyüklüğünü daha çok anlamış ve kavramış oluyoruz. Hepsini açıklamasıyla birlikte vermişler veya kaynakları bulunuyor. Ayrıca bazı Kur'an'ı Kerim'den alınmış bölümlerde var. Kısaca doğru güvenilir bir kitap. Her sayfası insana değer katıyor. Herkese tavsiye ederim. Okumadan önce ve okuduktan sonraki bilginiz farkını kesinlikle göreceksiniz. Sayfa sayısı sizi asla korkutmasın çünkü her sayfa da fazlaca bilgi var -şöyle düşünün her bir sayfa zihninizdeki bilgiyi bir sayfa daha arttırıyor.- Okuyacaklara iyi okumalar dilerim.
Puan vermedi
Bazı peygamberlerin hayatını ele alan bu eser,iki cildi tek bir kitapta ele almış olup, dili gayet akıcı ve anlaşılırdır. Bu eseri okuyacak olanlara tavsiyem ise okuduğunuz peygamberin hayatını youtube üzerinden " Muhammed Emin Yıldırım'ın Siret-i Enbiya " videolarını izleyerek okursanız size daha çok faydası olacaktır...
10/10 puan verdi
Allahu Tealanın yer yüzüne yol gösterici, elçi, haberci olarak gönderdiği peygamberler.... Onların bu yolculukta ki yaşamları, nasihatler... Akıcı sade bir dille yazılmış hemen herkesin evinde ve kütüphanesinde olması okuması gereken bir eser...
8/10 puan verdi
Peygamberler tarihi gibi kesin bilgiye ulaşmanın zor ve kısıtlı olduğu bir konuda, hemen hemen her cümle için kaynak gösteren bir eser olması itibariyle, şiddetle tavsiye edebileceğim, kayda değer ve ufuk açıcı bir kitap.
721 syf.
10/10 puan verdi
Kitaptaki bütün bilgilerin kaynaklar verilerek anlatılmış olması kesin olmayan yerlerde iki olayı da anlatıp kesinlik olmadığını belirtmesi çok güzel basucu kitabı şeklinde herkesin okuması gereken bir kitap
Puan vermedi
Din Ve Mâhiyeti: Din; Dil teriminde: Ceza, İslâm, Âdet, İbâdat, Tâat, Inkıyad, Hükm, Ferman, Tevhid, Millet, Şeriat, Vera ve Takva, Hisab... gibi türlü mânâlara gelir. Şeriat Teriminde Din: Peygamberin, Allah tarafından getirip tebliğ ettiği şeyleri kabule, akıl sahiplerini davet eden İlâhî Kanundur. Bu İlâhî Kanun'a, uyulduğu için, Din denir.

M. Asım KöksalYazar · 41 kitap
1913 yılında Kayseri’nin Develi ilçesinde doğdu. Babası Hafız Mehmed Edip Efendi, Annesi Döne Hanım’dır. Babası 1914’te çalışmak için Arjantin’e gidip 22 yıl boyunca dönmediği için babasını görmeden büyüdü. İlköğrenimini 1927’de Develi Numune Mektebi’nde tamamladı. Çeşitli engeller yüzünden resmi öğrenime devam etme fırsatı bulamadı[1] 1933 yılına kadar Kayseri Ulemasından Develi Müftüsü İzzet Efendi'den medrese usulüne göre ”Mukaddimat-ı Ulum” (ilimlere giriş) eğitimi aldı. 1927’de Safahat’tan etkilenerek dini manzumeler yazmaya başladı. 1928-1930 arasında Develi Ticaret ve Sanayi Odası Başkatibi olarak çalıştı. 1933 yılında Ankara’da Diyanet İşleri Başkanlığı’nda memurluğa başladı; bu kurumda 31 yıl çalıştı. Ankara'da bulunduğu sıralarda Kerkük ulemasından Muhammet Efendi’nin öğrencisi oldu. İskilipli İbrahim Etem (Gerçekoğlu)'den tasavvuf terbiyesi alan Asım Köksal, aynı kişiden icazet aldı. 1936’da Mehmet Akif’in Mısır’dan döndükten sonra İslam peygamberinin hayatı üzerine bir eser yazmak isteğini gerçekleştiremeden ölmesi üzerine onun bu isteğini yerine getirmek üzere “Peygamberimiz” adlı eseri yazdı; eser, 1944’te yayımlandı. İlk evliliğini 1936 yılında Neşadet Hanım ile yaptı ve bu evlilikten üç çocuğu dünyaya geldi. 1939 yılında manzum eseri “Armağan” ve 1946’da manzum şiirlerinden oluşan “Ezanlar” adlı kitaplarını yayınladı. 1946’da yayınladığı bir diğer eser olan “Gençlere Din Kılavuzu”, daha sonra yayımlayacağı “İslam İlmihali” adlı eserin çatısını oluşturdu. Neşadet Hanım’ın 1951 yılında ölümünden sonra ikinci evliliğini Şadan Hanım’la yaptı ve bu evlilikten dört çocuğu dünyaya geldi. 1964 senesinde İslâm Tarihi adlı eserini yazabilmek için emekli oldu. 34 yıl boyunca eserleri üzerinde çalıştı. 1950’li yıllarda Diyanet İşleri adına radyoda haftalık dini konuşmalar yaptı. İslam Tarihi kitabı Türkiye Yazarlar Birliği yönetim kurulunun kararı ve teklifi ile1983 yılında Siret'ün-Nebî Yarışmasına katıldı. Eser, “9. Milletlerarası Siret Kongresi”’nde birinci geldi. Türkiye Yazarlar Birliği, kendini 1995 yılının kültür adamı seçti. 1998 yılında Ankara’da öldü. Ankara'nın Keçiören ilçesine bağlı Bağlum semt mezarlığına defnedildi. Eserleri İslâm Tarihi - Hz. Muhammed Aleyhisselam ve İslamiyet (18 cilt) Hz. Hüseyin ve Kerbela Faciası Peygamberler Tarihi Gençlere Din Kılavuzu Tevbe Reddiye (Caetani'nin İslam tarihine reddiye) Peygamberler (manzum) Peygamberimiz (manzum bir siret) Sohbetler Armağan Ezanlar Bir Amerikalının 23 Sorusuna Cevap Türkçe Ezan Meselesi Şeyh Bedreddin (basılmamıştır) Şeyh Ahmet Kuddisi hayatı, mesleği, üstün kişiliği ve eserleri İslâm İlmihâli Ödülleri 1983 yılında 18 ciltlik İslam tarihi eseriyle "Pakistan Siret Ödülü"’nü kazandı. 1995 yılında Türkiye Yazarlar Birliği tarafından “Yılın Kültür Adamı” seçildi.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.