Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
Kurtuluş, ne anlama gelirse gelsin, makul koşullarda elde edilemez.
Gezici Prens efsanesinin temeline deyinelim --- iyi not edin, o her zaman "ailenin aptalı"dır. Aptallık ve kutsallık arasındaki bağlantı gelenekseldir. Aile serserisinin kiliseye gitmesi hiç de küçümsenecek bir şey değildi. Doğu'da delinin "ele geçirilmiş", kutsal bir adam veya peygamber olduğuna inanılırdı. Bu kimlik o kadar derindir ki, aslında dilde gömülüdür.
Reklam
Tarot'u anlamak için tarihte Anaerkil ( ve ekzogamik) Çağ'a, ardıllığın Kralın ilk doğan oğlu aracılığıyla değil, kızı aracılığıyla olduğu zamana geri gitmek gerekir. Bu nedenle kral, miras yoluyla değil, fetih hakkıyla kraldı. En istikrarlı hanedanlarda, yeni kral her zaman bir yabancıydı; üstelik yaşlı kralı öldürmesi ve o kralın kızıyla evlenmesi gerekiyordu. Bu sistem, her kralın erkekliğini ve kapasitesini sağladı. Yabancı, gelinini açık rekabette kazanmak zorundaydı.
Tarot'u anlamak için en gerekli olan bir teze Giriş yoluyladır. Her kart bir anlamda canlı bir varlıktır ve komşularıyla ilişkileri diplomatik diyebileceğimiz türdendir. Bu yaşayan taşları yaşayanların Tapınağına inşa etmek öğrencinin görevidir.
"Her şeyi anlamak, her şeyi affetmektir. (Tout comprendre, c'est tout pardonner)."
Asa Beşlisi bir kişiliktir; bunun doğası Tarot'ta "Çatışma" olarak adlandırılır. Bu, kehanette pasif bir şekilde kullanıldığında, "kavga olacak" anlamına gelir. Aktif olarak kullanılıyorsa, uygun davranış biçiminin mücadele etmek olduğu anlamına gelir.
Reklam
Animizm teorisi, ortaçağ ustalarının zihninde her zaman mevcuttu. Herhangi bir doğal nesne, yalnızca maddi özelliklerine sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda bağlı olduğu az çok somut bir fikrin tezahürüydü.
Modern Bilim, ölçülemeyen her şeye kapıyı kapattı. Ama kayıp çok büyük. Kesinlikle fiziksel niteliklere takıntı, tüm gerçek insani değerleri engelledi. Tarot bilimi tamamen bu eski sisteme dayanmaktadır. İlgili hesaplamalar çok kesindir; ama ölçülmeyen ve ölçülemeyeni asla gözden kaçırmazlar.
"Bir şey başka bir şeye benziyorsa, niteliklerinin gizemli payını almıştır." -Cornelius Agrippa
Bilimin temelleri -bugün de anlaşıldığı gibi- 200 yıl önce hemen hemen hiç atılmamıştı. Muazzam miktarda bilgi vardı; ama neredeyse tamamı nitelikseldi. Olguların sınıflandırılması, esas olarak şiirsel analojilere dayanıyordu. "Yazışmalar" ve "İmzalar" doktrinleri hayali benzerliklere dayanıyordu.
Reklam
Sihir, iradeye uygun olarak değişiklik meydana getirme ilmi ve sanatıdır. Başka bir deyişle, Bilim, Saf ve Uygulamalı. Bu tez, Dr. Sör J. G. Frazer tarafından uzun uzadıya çalışıldı. Ama içinde Sihir sözcüğü, sıradan insanların anlamayacağı şekilde bilimleri yok etmek için kullanılmıştır.
Bir ülkenin karakteri komşu ülkeler tarafından değiştirilir ve böylece sonsuza kadar devam eder.
Asaların altılısı, Aslandaki Jüpiter'e atıfta bulunur ve Zaferin Efendisi olarak adlandırılır. Sadece zaferin nasıl bir şey olduğunu değil, aynı zamanda zaferi elde etmek için yerine getirilmesi gereken koşulları da gösterir. Asa takımının ateşli enerjisine, 6 sayısının dengesine, inatçı cesaretine ihtiyaç vardır. Aslan ve Jüpiter'in etkisi, ayrıca ölçeği yönlendiren biraz da şanstır.
Tarot'un sadece gerçekleri kaydetmek için bir atlas değil, daha önce bilinmeyen bu diyarlarda nasıl seyahat edileceğini gösteren bir rehber kitap olduğu her zaman akılda tutulmalıdır.
564 öğeden 226 ile 240 arasındakiler gösteriliyor.