Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
Birbirlerini tüketerek besleyen, böylece var olanların yaşadığı nokta kadar bir toprak parçası üzerinde kısa sayılabilecek ömrü hızlıca tükendi.
Sayfa 12 - Can yayınları /26.Basım:Şubat 2024, İstanbul
Lezzetleri yok eden ölümü sıkça hatırlayın !
Ölümün soğukluğu Hayatın sıcaklığını Serap kılıyor bazen .... Abdullah Eymen 27/03/2024 -01:01
Reklam
İhtiyar bu odada değildi. Gözlerimi kaldırmadan bu odada ne temizlemek, ne havalandırmak, ne de tütsülemekle yok edilebilen; yatalak hastalardan sinen o ağır kokunun bulunmadığını hissettim. Ölüm kokmayan yatalak hastayı bakışlarımla aradığım vakit, minderin üzerinde, insana yaşamayı en iyi şekilde hatırlatan güzel bir kadın gördüm. Bu
Can çekişme acıları arasında ayaklarınız birbirine dolanınca, niçin korkudan yürekleriniz titriyor? Evden eve taşınmaktır ölüm. Ona, yok olmak değil, ikinci doğuş da denebilir. Civciv tamamen gelişince yumurtanın kabuğu nasıl çatlıyorsa, ruh ve vücut da vakti gelince birbirlerinden aynı şekilde ayrılır. İnsanın en yüksek seviyeye ulaşması demek olan öteki dünyaya geçiş kaçınılmazlığında, ölüm bir ihtiyaçtır. 2~ İslam düşünür ve şairleri Rağıb el-İsfehanî, İbni Sina, İmam Gazali, Mevlâna Celaleddin Rumi.
Ölüm, kaçınılmaz bir şeydir. Bize yetişeceğini bildiğimiz tek şey ölümdür. Bunda ne istisna, ne de şaşırtıcı bir şey olabilir. Bütün yollar bizi ona götürür. Bütün yaptıklarımız, ona hazırlanmış olmak içindir. Ölüme daima yaklaşılır, ondan uzaklaşmak diye bir şey yoktur. Yine de o gelince, şaşırırız. Bu hayat bir saat ya da bir gün süren kısa bir geçişse; onu bir saat ya da bir gün daha uzatmak için ne diye çırpınmalı! Ebediyet, aldatıcı dünyevî hayattan daha güzeldir.