Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Yâ Sabır Yâ Selâmet..

Profil
Gazze’de mazlumların yitip gitmesine içimiz kan ağlamıyormuş gibi bir de Ramazan biter bitmez girdikleri mekanlarda Allah lafzını unutanlarla, çıplaklığı meşrulaştıran iblis çeteleriyle ve Allah’a dinini öğretmeye çalışan münafıklarla imtihan oluyoruz. Helâk etme bizi Allah’ım.
157-“Ulaike aleyhim salavatün min rabbihim (işte onlara Rablerinden bağışlanmalar ve rahmet vardır)”. Salât duadır, Allah'tan olunca tezkiye ve bağışlamadır. Cemi olması da çokluğuna ve çeşitliliğine dikkat çekmek içindir. Rahmetten murat edilen lütuf ve ihsandır. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem'den şöyle rivayet edilmiştir: Kim bir musibet anında inna lillah derse, Allah onun musibetini telafi eder, ahiretini güzel eyler ve ona razı olacağı bir halef verir. “Ve onlar doğru yolu bulanların ta kendileridir” hakkı ve doğruyu bulanların demektir, çünkü kendilerini Allah'a verdiler, Allah'ın kaza ve kaderine teslim oldular.
Sayfa 223 - Bakara/157. âyet tefsiri
Reklam
155-“Sizi kesinlikle sınayacağız” size hallerinizi deneyen, belaya sabrediyor musunuz ve kazaya razı oluyor musunuz diye sizi imtihan eden biri gibi sınayacağız. “Biraz korkudan biraz da açlıktan” yani bunlardan az bir miktar demektir, bunun azlığı; onlara hafiflik vermek ve rahmetinin onlardan ayrılmayacağını göstermek için esirgediği şeye nisbetle az olmasındandır, ya da kendilerine inat edenlerin ahirette başlarına geleceklere nispetle az olmasındandır. Bunu haber vermesi de kendilerini bunlara hazırlamaları içindir. “Ve naksın minel emval (biraz da mallardan, canlardan ve mahsullerden eksiltme ile)” bu da şey'e ya da havfe atıftır. İmam Şafii radıyallahu teala anh'ten şöyle dediği rivayet edilmiştir: Korku Allah korkusudur, açlık ramazan orucudur, mallardan eksiltme de sadakalar ve zekatlardır. Canlardan eksiltme de hastalıklardır, mahsullerden de evlatların ölümüdür. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem'den de şöyle dediği rivayet edilmiştir: Bir kulun çocuğu öldüğü zaman Allah Teala meleklere: Kulumun çocuğunun ruhunu mu aldınız, der? Onlar da: Evet, derler. Onun ciğer paresini mi aldınız, der? Onlar da: Evet, derler. Allah Teala: Kulum ne dedi, der? Onlar da: Sana hamd etti ve inna lillah okudu, derler. Allah Teala da: Kulum için cennette bir ev yapın ve ona hamd evi adını koyun, der. “Sabredenleri müjdele”.
Sayfa 222 - Bakara/155.ayet tefsiri
156 — Onlar ki kendilerine bir musibet geldiği zaman: “Mutlaka biz, Allah'a aidiz ve şüphesiz biz, ona döneceğiz, derler. 157 - İşte onlara Rablerinden bağışlanmalar ve rahmet vardır ve onlar, doğru yolu bulanların ta kendileridir.
Sayfa 222 - Bakara-156-157.âyetler meâl
155 —Sizi biraz korkudan, açlıktan; (biraz da) mallardan, canlardan ve mahsullerden eksiltme ile kesinlikle sınayacağız. Sabredenleri müjdele.
Sayfa 222 - Bakara/155.ayet meâl
Sabrın Sonu Selamet
1. İnsan, başına gelen sıkıntılara sabretmeli ve hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmamalıdır. 2.Her hâlimizde Rabbimize şükretmeliyiz. 3.En büyük duamız ve gayretimiz müslüman olarak ölebilmek olmalıdır.
Reklam
Allah senin sabırla beklediğini biliyor. Gerçekten istiyorsan, beklemekten asla yorulmazsın.
bakınca iki günlük dünya, yüküyle gamıyla tanınır değil mi dünya. kalbini dünyaya bağlayanın gamı çözülmez yaşadıkça...
..neden sonra!.?
“Sunar bir câm-ı memlû bin tehî peymâneder sonra Döner vefk-i murâd üzre felek ammâ neden sonra" ~Mezâki [Felek bin tane boş kadehten sonra bir gün dolu bir kadeh de sunar ve arzuna uygun döner ammâ neden sonra, sabır gerek!] “Sunar bir câm-ı memlû bin tehî peymâneden sonra Felek ehl-i dili dil-şâd eder ammâ neden sonra” ~Sâbit [Felek bin boş kadehten sonra bir gün dolusunu da sunar ve seni bahtiyar kılar ammâ neden sonra, sabır gerek!]
Sayfa 154
Allâh Teâlâ şöyle buyuruyor : “Sabr edenlerin alacakları ecir, muhakkak hesabsızdır.” Sûre: 39 (Zümer),âyet:10
Sayfa 50
Reklam
Allâhu Teâlâ şöyle buyuruyor: “Behemehal sizi, biraz korku, biraz açlık ve biraz mal, can ve mahsul eksikliği ile sınarız. Sabredenleri müjdele.” Sûre: 2 (Bakare), âyet: 155
Sayfa 50
68 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.