Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
168 syf.
·
Puan vermedi
·
10 günde okudu
Başta Enternasyonalizm, Kapitalizm, Kozmopolitizm, Aile, Vatanseverlik, Edebiyat gibi konularda "sol ve sol düşünce" olarak isimlendirilen cenahin içe dönük tartışmalar, yazara göre de eleştirilee olarak okunabilecek bir kitap. Bir diğer açıdan bakarsak yazar savunduğu ve öne sürdüğü fikirleri birer ileti olarak isimlendirmekte yani polemiğe girmekten kacinmamaktadir. Aslında günümüz siyasal ve kültürel çevrelere de bir eleştiri de getiriyor kanımca. Çünkü günümüzde Byung Chul Han in tüm kitaplarında dile getirdiği bir olumluluk toplumundan, herşeyi olumlalayan ayrıca acıdan kacirtan bir siyasal ve edebi çevre ile karşı karşıyayız. Ve bu durum olası ya da yapılması gereken tartışmalardan kaçınılması ni beraberinde getiriyor. Polemiğe giren ya da girmek isteyen güçlü bir altyapıya sahip olmalı fikrini her şekilde savunabilmeli. Günümüzde polemiklerin yaşanmaması özellikle ülkemizde hakim baskıcı mentalatiteden mu kaynaklanıyor yoksa eskisi gibi insanların benimsediği fikirlere yeteri kadar sahip cikmamasindan mi?
Polemikler-Siyasal Kültürel
Polemikler-Siyasal KültürelOrhan Koçak · Metis Yayıncılık · 20199 okunma
200 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Modern anlamıyla kozmopolitanizmin babalarındandır. Dünyadaki tüm insanların, bir hemzemin olarak o "insan olma" halini alması gerektiğini ve dünyanın da zaten oraya ilerlediğini savunmaktadır. kültürlerin etkileşime geçmesinin, yozlaşmaya değil de birleşerek büyümeye yol açacağını savunur.
Kozmopolitizm
Kozmopolitizm
Kozmopolitizm
KozmopolitizmKwame Anthony Appiah · Nika Yayınevi · 20175 okunma
Reklam
272 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Herkese Merhaba, Bugün sizlere çok önemsediğim bir kitap ile geldim. Öncelikle şunu söyleyeyim ki, dünya literatüründe milliyet duygusunun dayandığı esasları bu kadar kapsamlı, tarafsız ve ilmi esaslara dayanarak açıklayan başka bir eser daha yok. Sadri Maksudi Arsal, yıllara dayanan incelemelerini ve hukuk, hukuk tarihi, sosyoloji alanlarındaki
Milliyet Duygusunun Sosyolojik Esasları
Milliyet Duygusunun Sosyolojik EsaslarıSadri Maksudi Arsal · Ötüken Neşriyat · 2018127 okunma
575 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
12 günde okudu
Kayıp Zamanin Izinde Seri 3.kitap Guermantes Tarafı adlı kitabi an itibariyle bitirmiş olmanın sevinci ile hemen kitabın bende bıraktıklarını anlatayım arkadaşlar. Okuyanlar bilirler ki okuması pek kolay olmayan bu kitaplar,diğer yandan yazarın anlatimindaki ustaliga hayran kalıp devam ederler tıpkı benim gibi. Kitabımızda anlatıcı ve ailesi
Guermantes Tarafı
Guermantes TarafıMarcel Proust · Yapı Kredi Yayınları · 20201,469 okunma
48 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Masumiyet karinesi (suçsuzluk ilkesi, presumption of innocence); suç kesinleşmediği sürece kimsenin hükümlü sıfatıyla değerlendirilemeyeceğini ifade eden, temel hukuk doktrinidir. Ancak ne yazık ki dünden bugüne bu ilkenin uygulanmadığı binlerce örnek var. Din ve laiklik, kozmopolitizm ve aşırı milliyetçilik, Fransız İhtilali’nin getirdiği kardeşlik ilkeleriyle ortaçağdan kalma Yahudi düşmanlığı inanılmaz bir şekilde iç içe geçmiş. Yahudi alehtarliginda patlamaya yol acan, totaliterciligin palazlanmasina vesile olan ve bir sürü insanin masum oldugunu bilmesine rağmen Dreyfus'u mahkum eden olay sonucu Zola bir mektup yazıyor, Yüzbaşının masumiyetini savunuyor, genelkurmayı ve yargıçları suçluyor ve yeniden yargılama istiyor. Böylelikle Dreyfus’u tutan ürkek kalabalığın vicdanını Zola bu mektupla etkileyici bir şekilde seslendirmiş. Zola'nin mektubunun yer aldığı bu kitapta öncesi ve sonrası şeklinde bir değerlendirme de yapilmiş, çok beğendim.
Suçluyorum
SuçluyorumEmile Zola · Can Yayınları · 20214,882 okunma