c`k`

c`k`
@krmlr
4 okur puanı
Ağustos 2020 tarihinde katıldı
Tutup bütün barbarlıklarını, bunların altına kanlı imzalarını atanların sevgisiz yetiştirildikleriyle izah etmeye kalkmak, dünya görüşlerini, sosyolojik yapıları, ekonomik çarkları görmemezlikten gelmek şeklinde tenkit edilebilir. Ama bütün bunların yapıcısı, hammadesi insan değil mi? Bir ile vali olarak tayin edilmek üzere olan biri, evlatlarına sevgi göstermediği için bu görevden uzak tutuldu. Halka acımasız diye eline valilik beratı verilmedi. Yine o devirlerde, Hazreti Ömer, çölde aç çocuklarını, kazanda taş kaynatarak avutmaya çalışan kadını görünce ağladı. Hazreti Peygamber, namazda iken, bir çocuğun ağladığını duysa, onun ıstırabını dindirmek için namazı hafif tutardı. Böylece İslâm'da sevgi ve merhamet hissi, aile içi bir duygu alışverişi olmaktan başlayarak, dünyaya, insanlara, hayvanlara ve bütün yaratılanlara bakışın temeli, çıkış noktası oldu...
Sayfa 42 - Beyan Yayınları
Reklam
Kişi kimi ve neyi seviyorsa gönlünün sultanı o. Büyükler bize ebedi olana gönül vermeyi öğütlediler. "Seni mezara koyunca dönüp gidenleri değil, orada da yanında kalacak olan iyi amelleri dos edinmeni, Nefsinin behimi arzularını yenmeye çalışıp Allah'ın azametinden korkarak, ona itaat ederek cenneti ummayı, Elindeki sermayeyi koruyup kasalarda sakladığın gibi, kıymetli kabul ettiğin bütün varlığını, "Sizin elinizde olan her şey tükenecek, ancak Allah katında olan bakidir" ayetiyle amel edip Allah'a emanet edip onun rızası uğrunda harcamayı, malı mansıbı değil takmayı seçmeyi, Haset hastalığını atıp Allah'ın taksimine razı olmayı, kimseye düşmanlık beslememeyi, Gerçek düşman olarak şeytanı bilip başka kimseye adavette bulunmamayı, Allahu Teâlâ'nın rızkına kefil olduğunu bilip, kendi isteklerine bakmayıp, Allah'ın sende olan hakkı ile meşgul olmayı, Senin gibi bir yaratık olan servete, ticaretine, sıhhatine, güvenmeyip, yalnız Hazreti Allah'a tevekkül edip ona bağlanmayı, bunun da sana yeteceğini" söylediler.
Sayfa 39 - Beyan Yayınları
Müslüman olarak içinde yaşadığımız rejim belimizi ikiye büküyor. Yarım asırdan fazla bir zamandır sırtımızda çirkin bir kambur taşıyoruz. Yolumuz ağır, sorumluluk duygumuz ise zayıf. Kamburun farkında olmayanlar milyonlarca. Yardımlaşma hissimiz güdükleşmiş. Afganistan'da, Suriye'de, Filipinler'de Müslümanlar mı katlediliyor, yoksa Meclisler mi umrumuzda değil. Gafletin kuyusu içinde, ilmimizin, ehliyetimizin, memuriyetimizin vasfına bakmadan, üzerimize vazife olamayan mevzuların tartışmasına dalmışız. Maişet derdi baş meselemiz. Kurban Bayramında "borcumuz var, bize düşmez" diye kurban kesmedik. Acaba ne borcumuz vardı? Ekmek parası bulamıyorduk da ona mı borçlandık, yoksa yenilediğimiz koltuk takımının, buzdolabının, mukaddesat düşman programları izleten televizyonun, çamaşır makinasının taksitlerini ödemekteyiz de borcumuz o mu? Yarım asırdır sırtımızda İslâm dışı bir düzenin kamburunu taşıyoruz. Düşmanlarımız ise bu kamburun üzerinde hora tepiyor. Efendiler kendimize gelelim! İşe evinizden başlayarak kendimize gelelim. İşte küçük formülümüz. Geniş bir İlmihal kitabı temin et, sindire sindire oku! Karını, bacını, çocuklarını karşına diz, her gece muntazaman oku ve anlat! Ailecek İslâm'ı öğren! Öğreniyor muyuz acaba diye kontrol et! Ögrenilenleri tatbik et, tatbik ettir!
Sayfa 38

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Çocuklarımıza mekteplerinde şiddetle reddettiğimiz düşünceler ve zevkler aşılanıyor. Muhalif ya da düşman bildiğimiz biri tarafından söylendiği takdirde, cinleri tepemize çıkaracak nitelikteki şeyleri, evlerimize yerleştirdiğimiz televizyon, kendi hanemizde bize ve çocuklarımıza defalarca söylüyor ve bizi bu düşman düşünce ve fiilere karşı yumuşatıyor, dirençsiz hale getiriyor.
Sayfa 36 - Beyan Yayınları
Mısırlı yazar Necip el Kiylânî'nin "Türkistan Geceleri" adlı romanında, Batı Türkistan'dan sonra Doğu Türkistan'ın, komünist Çin tarafından nasıl işgal edilip parçalandığı anlatılıyor. İlk aşamada işgal işgal edilen bu Müslüman topraklarda, Çinliler, bazı yasal zorbalıklarla Müslüman Türkistan halkını planlı bir şekilde benliğinden
Sayfa 31 - Beyan Yayınları
Reklam
Reklam