Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Yoksa sineği halkedemeyen, hatırat-ı kalbime müdahale edemez, niyaz-ı ruhumu işitemez.. semavatı halketmeyen, saadet-i ebediyeyi bana veremez. Öyle ise benim Rabbim odur ki; hem hatırat-ı kalbimi ıslah eder, hem cevv-i havayı bulutlarla bir saatte doldurup boşalttığı gibi, dünyayı âhirete tebdil edip, Cennet'i yapıp, kapısını bana açar; "Haydi gir!" der. (Lem'alar 242.sh - Risale-i Nur)
Amelinizde rıza-yı İlahî olmalı. Eğer o razı olsa dünya küsse ehemmiyeti yok. Lem'alar-160
Reklam
Ömür sermayesi pek azdır. Lüzumlu işler pek çoktur. Lem'alar-202
Teessüfü dedirten, eski zamanın lezâizinin zeval ve firakından neş'et eden mânevî elemlerdir. Çünkü zevâl-i lezzet elemdir. 2. Lem’a
Zanneder misin ki "Müslümanlar dünyayı sevmiyorlar veyahut düşünmüyorlar ki fakr-ı hale düşmüşler ve ikaza muhtaçtırlar, tâ ki dünyadan hissesini unutmasınlar?" Zannın yanlıştır, tahminin hatadır. Belki hırs şiddetlenmiş, onun için fakr-ı hale düşüyorlar. Çünkü mü'minde hırs, sebeb-i hasarettir ve sefalettir. Lemalar
Âmenna..
"Madem dünyada hayat var, elbette insanlardan hayatın sırrını anlayanlar ve hayatını sû-i istimal etmeyenler, dâr-ı bekada ve cennet-i bâkiyede, hayat-ı bâkiyeye mazhar olacaklardır. Âmennâ."
Reklam
Şükür, nimeti ziyadeleştirir, gafleti kaçırır.
Bazan şeytan, kalb üstündeki lümmesi cihetinde, Cenâb-ı Hak hakkında fena sözler söyler. O adam zanneder ki, onun kalbi bozulmuş ki böyle söylüyor; titriyor. Halbuki onun titremesi ve korkması ve adem-i rızası delildir ki, o sözler kalbinden gelmiyor.
Veyl o erkeğe ki, saliha kadınını ebedî kaybettirecek olan sefahete girer.
192 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
397 günde okudu
Kitap, Risale-i Nur Külliyatı'ndan derlenmiş alıntıların yorumlamasından oluşuyor. Ağırlıklı olarak; • Sözler • Lem'alar • Mektubat • Mesnevi-i Nuriye • Şu'alar • Lahikalar eserlerinden alıntılar yer alıyor. Risalelere karşı benim gibi önyargısı olan ya da anlaşılmasını zor görenler için bu kitap tanıtıcı bir eser olabilir. Her ne
İçebakış Fragmanları
İçebakış FragmanlarıMecit Ömür Öztürk · Yüzleşme Yayınları · 2018196 okunma
Reklam
Cümlenin tersten aynı manada tekrar yazılması
... "İmam-ı A'zam,sırra işaret olarak لَا اِسْرَافَ فِى الْخَيْرِ كَمَا لَا خَيْرَ فِى الْاِسْرَافِ demiş. Yani: "Hayırda ve ihsanda (fakat müstehak olanlara) israf olmadığı gibi, israfta da hiçbir hayır yoktur." (Lem'alar, On Dokuzuncu Lem'a)
Ey dünya zevkini düşünüp hastalıktan ızdırab çeken kardeşim! Bu dünya eğer daimî olsa idi ve yolumuzda ölüm olmasaydı ve firak ve zevalin rüzgârları esmeseydi ve musibetli, fırtınalı istikbalde manevî kış mevsimleri olmasaydı; ben de seninle beraber senin haline acıyacaktım. Fakat madem dünya bir gün bize haydi dışarı diyecek, feryadımızdan kulağını kapayacak, o bizi dışarı kovmadan biz bu hastalıklar ikazatıyla şimdiden onun aşkından vazgeçmeliyiz. O bizi terketmeden, kalben onu terke çalışmalıyız.
'Evet, izzet-i azamet ister ki esbab perdedar-ı dest-i kudret ola aklın nazarında; Fakat vahdet ve celal ister ki; esbab, ellerini çeksinler tesir-i hakikiden.'
"Evet, bu hayatın gayesi ve neticesi hayat-ı ebediye olduğu gibi, bir meyvesi de hayatı veren Zat-ı Hay ve Muhyî'ye karşı şükür ve ibadet ve hamd ve muhabbettir ki bu şükür ve muhabbet ve hamd ve ibadet ise hayatın meyvesi olduğu gibi kâinatın gayesidir."
"Sübhansın yâ Rab! Senin bize bildirdiğinden başka ne bilebiliriz ki? Her şeyi hakkıyla bilen, her şeyi hikmetle yapan sensin." (Bakara süresi, 2/32)
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.