Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Mezhep, toplumun manevi yönüdür. Onda çevrenin, siyasetin, ırkın ve kadim dinlerin etkileri vardır.
Reklam
...akli deliller ortaya konulduğunda, hakkın görüntüleri ve batılın emareleri, zeki ve anlayış sahibi olanlara gizli kalmayacaktır.
Geçmiş dinleri ve medeniyetlerin kalıntılarını incelemeyi ve onlardan ibretler çıkarmayı bizzat Kur'an teşvik etmekteydi.
Görüş ayrılıklarının insanlar arasındaki sevgiyi ve saygıyı ortadan kaldırmaması temel bir ilkedir.
Sayfa 173Kitabı okudu
Geçmişi ve tarihi doğru anlamadan geleceği kurmak mümkün değildir.
Reklam
Buda'nın öğretisi, yeni bir vurguyla Upanişadlar düşüncesinin yalnızca yeni bir ifadesinden ibaretti. Upanişadları doğuran ruh, Budizm'in de hayat kaynağıydı. Buda'nın dini, Upanişadlar ve bir çok özgür düşünen mezhepler gibi başlangıçta Ortodoks inanç cemaati içinde doğdu ve gelişti.
204 syf.
·
Puan vermedi
·
23 saatte okudu
Mezhepler Tarihine Giriş Sönmez Kutlu hocamızın Mezhepler Tarihi ile ilgili genel hatlarıyla vermiş olduğu bilgilerden ibaretir. Bilinmesi gereken taslak konuları basit haliyle ele almıştır. Mezhepler tarihinin kaynakları nelerdir, ilk elden günümüze kadar gelen kaynaklar, oluşum süreci, cumhuriyet dönemi yapılan çalışmalar, bu alanda eser vermiş hocalar kimlerdir gibi sorunların cevabını çok net bir şekilde alabiliyoruz. Herkesin okuyup anlayabileceği üslup ile yazılmıştır. Ekstra bir ön okumaya gerek yoktur. Mezhebin dini bir parçası olmadığı sadece insan faktöründen kaynaklı bir görüş farklılığı olduğu da dile getirilmiştir. Müslümanlara ne oldu? Neden bu kadar ayrıldık, nasıl ayrıldık diye eğer sorguluyorsanız mutlaka okumanızı tavsiye ederim.
Mezhepler Tarihine Giriş
Mezhepler Tarihine GirişSönmez Kutlu · Dem Yayınları · 201385 okunma
Rey taraftarları:"Din, çoğulculuktur, akıl ve akli temellendirmeler üzerine kuruludur. Din, birlik ve bütünlüktür, nazar,rey ve istidlaldir."
Sayfa 59 - Dem YayınlarıKitabı okudu
444 syf.
6/10 puan verdi
Dinler Tarihine Giriş İçin
Ahmet Kahraman'ın "Mukayeseli Dinler Tarihi" kitabı ilk dinlerden semavî dinlere kadar birçok dini kısaca açıklamayı amaçlıyor. Kitabın alt başlığı şu şekilde: "İnsanın Yaratılışındaki İlâhî Felsefe". Elimdeki bu eserin baskı ve yayım yılı şöyle: 14. baskı ve 2019. Ayrıca bu kitap 1985 yılında MEB tarafından tavsiye
Mukayeseli Dinler Tarihi
Mukayeseli Dinler TarihiAhmet Kahraman · Marifet Yayınları · 199936 okunma
Reklam
Görüş ayrılıklarının insanlar arasındaki sevgiyi ve saygıyı ortadan kaldırmaması temel bir ilkedir.
Sayfa 174Kitabı okudu
Genel yasalarla bu karmaşık toplumsal olayları ortaya koymak mümkün değildir. Onlara özel yeni yöntemler geliştirmek gerekir. Bu yaklaşıma tek başına tarihsel yaklaşım da denebilir.
Sayfa 158Kitabı okudu
"Sosyolojik pozitivizm: Doğa bilimlerinden alınan modelleri, kavramları, yöntemleri ve teknikleri insansal ve toplumsal olayların incelenmesi gayretinde olan bir gelenek demektir" (Adil Çiftçi)
Sayfa 151Kitabı okudu
Herhangi bir bilime ilgi duyan ve o alanda uzmanlaşmak isteyen kimsenin, öncelikle bu bilim dalının tanımı, konusu, kavramları ve diğer bilimlerle olan ilişkilerini iyice kavraması önemlidir.
30 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.