Kağıtkesiği

Kağıtkesiği
@mryem
Guzel konusma ve dinleme ile ilgili ince bir hikaye :)
Hoca vaaz vermek istediği camiye gitmiş. Fakat hasat mevsimi olduğu için bütün köylü tarlada çalışıyormuş. Vaazi dinlemeye sadece bir seyis gelmiş. Hoca seyise sormuş:"Burada yalnız sen varsın, sana göre ben vaaz vermeli miyim?" Seyis cevap vermiş :" Vallahi hoca ben basit bir adamım, bu konulardan anlamam. Ancak Ahira gelseydim ve atlarımın hepsinin kaçıp sadece birinin kaldığını gorseydim yine de onu beslerdim. " Hoca bu sözlerden vaaz vermesi gerektiğini anlamış ve Adem aleyhisselam dan başlamış muhammed aleyhissalâtu Vesselâma kadar bütün peygamberleri anlatmış. Hoca coştukça coşuyormuş, seyis nerdeyse uyuyacakmış sonunda vaaz bitmiş. Hoca seyise sormuş : " Nasıl vaazımı Beğendin mi?" Seyis cevap vermiş : " Hoca sana basit bir insan olduğumu, bu konulardan anlamadığımı söylemiştim. Ama yine de ben ahırıma gelseydim ve birisinin dışında bütün atlarımın hepsinin kaçtığını gorseydim. Evet o kalanı yine de beslerdim ancak bütün atlarımın yemini de o ata yedirmezdim. " demiş
İlişkiler
Ters Köşe Final Sevenler Buraya!
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯 Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
Kibri Bertaraf Etme ve Kulun Kendini Bilmesi
Hz. Lokman oğluna " Yavrum ! Toprağın kibirle ne alakası var? " derken ne güzel ifade eder. Insanoglunun _aslı_, ayaklar altında ezilen toprak ve kokuşmuş çamurdur. Sonra pis nutfe halini alır. _Faslı_ da budur. Kişi ayıplanmak, değeri düşürülmek istenince "Senin ne aslın var ne de faslın." denir. Araplara göre asl dedeye, fasl ise babaya denir. Insanın aslı ayaklar altında ezilen toprak, faslı da pis nutfedir. Dolayısıyla aşağılık ve pis bir maddeden yaratılmıştır. Allahın şu beyanlarına kulak verin:" Kahrolası insan ne kadar nankördür! (Allah) onu hangi şeyden yarattı ? Bir damladan yarattı. Yarattı ve ona güzel bir biçim verdi. " ( Abese, 80/17-19)
Sayfa 398
Din
Rabbim sen beni bıldırcın şımarıklarından eyleme. .
Müminun 112-115
Allah, (inkârcılara) "Yeryüzünde kaç sene kaldınız?" diye sorar. Onlar, - Bir gün, ya da bir günden daha az bir süre kaldık. Hesap tutanlara sor" derler. Allah, şöyle der: "Çok az bir zaman kaldınız. Keşke bunu (daha önce) bilmiş olsaydınız." "Sizi boşuna yarattığımızı ve bize tekrar döndürülmeyeceğinizi mi sandınız?"
Din