Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

nurullah ipek

nurullah ipek
@nurullahipek
Sıkı Okur
neyi aradığımızı bilmediğimiz için bulunca fark etmiyoruz demişler bilmiyorum
her birimizin birey olarak başlangıcı ve sonu vardır ama akışın bütününde nerede olduğumuzua dair bireysel kanaatimiz yoktur. bu sebeple bilincimiz sürekli tamamlanmaya ihtiyaç duyar. farkinda olalim veya olmayalim bu tamamlanma ihtiyaci bizi varoluşun anlamina dair sürekli meraka sevk eder
Reklam
insanların kavramlarla düşünmesi, öğrenmesi ve konuşması nedeniyle; kavramlar, dünya tasavvurumuzun aynası niteliğindedir
Kant'a göre, nihai ve indirgenemez yüklem türleri olarak kategoriler, "varlık tarzları"nı değil de, sadece nihai ve en yüksek "kavrayış (idrak) tarzları"nı, gerçekliği idrak etme, kavrama şekillerimizi ifade eder.
Sayfa 142Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
modern Avrupa genellikle reform- rönesans ile başlayan ve roma- yunan kültürü- hristiyanlık esaslı bir oluşum süreci ve dünya tarihinde eşi benzeri görülmedik, biricik ve tamanen kendi iç dinamiklerinin bir dönüşümü neticesinde ortaya çıkan bir fenomen olarak görülmektedir. (?)
Sayfa 158Kitabı okudu
insanın özgür olup olmadığı problemi, ahlakı çok yakından ilgilendirmekle birlikte, ahlakın değil metafiziğin problemidir.
Sayfa 116Kitabı okudu
Reklam
"olmayan şeyler, gerçekten, olan şeylerden daha yücedir" hayaller ve hoş ümitler birer araç ve kuvvetli silahtırlar
Sayfa 100Kitabı okudu
"Parlak bir gelecek düşüncesinin ortaya koyduğu "ümit" cesaret vermek ve kendini unutmak bakımından en kuvvetli kaynaktır." "Yahudiler birbirleriyle kavga eden bir insan kalabalığı iken musa peygamber onlara bir arzımevut ümidi vermek zorundaydı"
zorbalığa karşı koyma gücü, ferdin, bir grubun kimliğini taşımasından doğmaktadır.
açlıktan ölmenin sınırında yaşayan yoksulların hayatı gayeli bir hayattır. Onların yiyecek ve yatacak yer bulma mücadelesi boşuna çaba harcama hissine neden olmaz.
"Bütün söylediklerim bir hasbıhaldir ve hiçbiri öğüt niteliğinde değildir."