Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Uzun, Ama Müslüman Kardeşlerim İçin Yazma Gereği Hissettim:)
“Salebe b.Hatab-i Ensari, Rasûlallah Sallallahu aleyhi ve sellem’e geldi ve: “Ya Rasûlallah! Bana, servet nasip etmesi için Allah’a dua et!” Dedi Rasûlallah Sallallahu aleyhi ve sellem: “Ey Salab’e! Şükrünü eda ettiğin az mal, şükrünü eda etmediğin çok maldan daha hayırlıdır!” Buyurdu. Salebe,Rasûlallah Sallallahu aleyhi ve sellem’in yanına
Sayfa 96
Şöyle rivayet edilmiştir: Ömer b. Hattab radıyallahu anh mescidin yanında çok güzel bir ipek elbise gördü. Rasûlullah Sallallahu aleyhi ve sellem 'e şöyle dedi: "Bu elbiseyi cuma günü ve heyetleri karşı lamak üzere giymek için alsaydın." Rasûlullah Sallallahu aleyhi ve sellem, Ömer'e şöyle dedi: "Bu elbiseyi ancak kıyamet gününde hüsrana uğrayacak kişiler giyer."
Reklam
•Kur'ân'ın Mescid-i Aksâ hakkındaki âyeti ile Peygamberimizin, bu mescidde kılınacak namazın faziletini belirten hadisi; bizlere Kudüs'ün, İslâm tarafından fethedileceğini, Müslümanların eline geçeceğini ve Müslümanların ibadet için buraya akın edeceklerini müjdelemektedir. Bu müjde gerçekleşmiş ve eski adı 'İlya' olan Kudüs, ikinci halife Ömer b. Hattab (radiyallahu anh) döneminde fethedilmiştir. Kudüs Baş Patriği Sophronius, şehrin anahtarlarını komutanlardan birine değil, bizzat halifenin kendisine teslim edeceğini söyleyince Hz.Ömer (radiyallahu anh) Medine'den Kudüs'e doğru duygu yüklü bir yolculuk gerçekleştirmiş ve şehrin anahtarlarını patrikten kendi eliyle teslim almıştır. Hz.Ömer, şehirde yaşayan hıristyanlarla, tarihe 'Ömer Sözleşmesi (El-Ahdü'l-Umerî)' olarak geçecek bir antlaşma imzalamıştır. Hz.Ömer, onlara, İslâm'ın öngördüğü can, mal, inanç ve ibadet gibi haklarını koruyacağına dair teminat vermiştir. Bu önemli vesika, Hâlid b. Velîd, Amr b. Âs, Abdurrahman b. Avf ve Muaviye b. Ebî Süfyân gibi İslâm komutanlarının şahitliğinde imzalanmıştır.
Ömer b. el-Hattab radiyallahu anh dedi ki: "Kim mü'min olduğunu söylerse o bir kâfirdir. Kim âlim olduğunu söylerse o bir cahildir. Kim cennetlik olduğunu söylerse o bir cehennemliktir."
562- Abdullah b. Ömer'in haber verdiğine göre, şiddetli sıkıntıların yaşandığı Ramâde yılında* Ömer b. el-Hattâb radıyallahu anh develerle ve ürün alınan arazilerden elde edilen buğday, zeytinyağı gibi yiyeceklerle Araplara yardım için büyük gayret göstermişti. Ancak bu gayretleri neticesinde ekili arazilerin tüm ürünleri tamamen kurudu (tükendi). Bunun üzerine Ömer radıyallahu anh "Allah'ım ! Onlara daha başlarından rızık ihsan eyle" diye dua etti. Allah Teâlâ da onun ve Müslümanların duasını kabul etti. Yağmur yağınca şöyle dedi. "Elhamdülillah ! Vallahi, Allah bu kıtlıktan kurtarmamış olsaydı durumu iyi olan Müslümanların evine, onların ev halkı sayısınca fakirleri yerleştirirdim. Böylece iki kişi, bir kişinin hayatını idame ettirdiği yiyecekten yerdi. Bu da onların açlıktan ölmelerini engel olurdu." *Ramâde (Kül) yılı, Ömer b. el-Hattâb döneminde hicri 18 yılında yaşanan bir kıtlık senesine verilen isimdir. Rüzgâr toprağı adeta bir küre çevirdiği için bu isim verilmiştir.
Sayfa 224 - Beka YayınlarıKitabı okudu
83 öğeden 51 ile 60 arasındakiler gösteriliyor.