562- Abdullah b. Ömer'in haber verdiğine göre, şiddetli sıkıntıların yaşandığı Ramâde yılında* Ömer b. el-Hattâb radıyallahu anh develerle ve ürün alınan arazilerden elde edilen buğday, zeytinyağı gibi yiyeceklerle Araplara yardım için büyük gayret göstermişti. Ancak bu gayretleri neticesinde ekili arazilerin tüm ürünleri tamamen kurudu (tükendi). Bunun üzerine Ömer radıyallahu anh "Allah'ım ! Onlara daha başlarından rızık ihsan eyle" diye dua etti. Allah Teâlâ da onun ve Müslümanların duasını kabul etti. Yağmur yağınca şöyle dedi. "Elhamdülillah ! Vallahi, Allah bu kıtlıktan kurtarmamış olsaydı durumu iyi olan Müslümanların evine, onların ev halkı sayısınca fakirleri yerleştirirdim. Böylece iki kişi, bir kişinin hayatını idame ettirdiği yiyecekten yerdi. Bu da onların açlıktan ölmelerini engel olurdu." *Ramâde (Kül) yılı, Ömer b. el-Hattâb döneminde hicri 18 yılında yaşanan bir kıtlık senesine verilen isimdir. Rüzgâr toprağı adeta bir küre çevirdiği için bu isim verilmiştir.
Sayfa 224 - Beka YayınlarıKitabı okudu
Ömer b. Hattab radıyallahu anh dulları gözetir, onlara ge celeri su taşırdı. (Camiu'l-Ulum ve'l-Hikem)
Reklam
Cehalet dinin aslında mazeret değildir.
Ömer b. el-Hattab (radiyallahu anh) insanlara vaaz-u nasihatte bulunurken şöyle söylemişti: “Apaçık delilden sonra Allah katında hiç kimsenin hidayet zannederek işlediği dalâlet hususunda ya da dalalet zannederek terk ettiği hidayet hususunda bir özrü yoktur. İşlerin hepsi açıklığa kavuşmuştur. Hüccet sabit olmuştur. Mazeret ortadan kalkmıştır.”
Sayfa 34 - ibn Ebi Seybe "Ahbârul Medine" isimli eserinde (2/12) rivâyet etmiştir.Kitabı okuyor
Ömer b. el-Hattab radıyallahu anh şöyle demiştir:
“Kusurlarımızı bizlere söyleyenlere Allah rahmet etsin.”
Sayfa 44 - Tahlil Yayınları
"Ömer b. El-Hattab radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, O, sallallahu aleyhi ve sellem: İyiliklerine sevinen, kötülüklerine üzülen kişi mümindir buyurmuşlardır."
Sayfa 108Kitabı okudu
Ömer b. Hattab radıyallahu anh, Bakara suresini on iki yılda öğrenmiş ve ezberlemişti. Bakara suresini tamamladığında, bir deve kurban etmişti. Oğlu Abdullah da Bakara suresini sekiz yılda öğrenip ezberlemişti.
Süneydi, Tedebburu'l-Kur'an, el-Münteda el-İslami, Riyad, s. 99.Kitabı okudu
Reklam
84 öğeden 61 ile 70 arasındakiler gösteriliyor.