STEPHEN KİNG GİBİ ÖLDÜRMEK
DİMİTRİS MAMALOUKAS
296 SAYFA
Kral'ın kitaplarını neden ve asıl olarak, ne kadar sevdiğinizi başkalarına kolay kolay açıklayamazsınız. Bu, King'in büyüsüdür. Kingmani.
Biz burada, aşağıda hep birlikte yüzeriz. /Pennywise
Raymond, Brain, Ian ve Jake. Dört yakın arkadaş. En büyük ortak noktaları ise King kitapları koleksiyoncuları olmaları. Bu tutku yaşam biçimi onlar için. Nerede nadir, imzalı, farklı dillerde yada ufak bir farkla basılmış bir King kitabı yada O'na ait bir anı bulsalar kendi koleksiyonlarına katmak için yarış halindeler.
Bir rastlantı sonucu Ray, King'in 19 yaşındayken arkadaşları ile çekilmiş bir fotoğraf ve yine o dönemde yazılmış ama çok baskısı yapılmamış bir hikayesine ulaşır. (Öyle ki bu hikaye zaman içinde kaybolduğu düşünülerek Usta tarafından yeniden yazılır.) Kimsenin elinde olmayan bu parçalar Ray'in koleksiyonunu paha biçilmez hale getirmiştir. Fakat bulduğu hikaye eksiktir ve en az 10 baskısı daha olduğuna dair bir bilgiye ulaşır Ray. Bu baskılardan birini bulmak tek amacı olur, çünkü hikayenin sonunu çok merak etmektedir. Bu bilgiyi en yakın arkadaşı Brain ile paylaşır ve o kopyalara ulaşmak için bir plan geliştirirler.
Ray ve Brain bu çok değerli baskılara ulaşmak için çabalarken beklenmedik olaylar ve cinayetlerle hayatları sarsılır. Artık Kral'dan ve eserlerinden kopmaları isteselerde imkansızdır.
"Kitap esasen King'in hayranlarına hitap ediyor. Ayrıca onlar için yazdım. King'in dediği gibi, sevgili okuyucum, eğer bu sayfaya geldiyseniz, King ve koleksiyonları hakkında anlattıklarımdan keyif almışsınız demektir. Bunun yalnızca bir polisiye roman olmanın ötesinde, tamamen King evrenini yansıtan bir roman olduğunu bilmenizi isterim." diyor yazar son sözde. Gerçektende tam bir King külliyatını içeriyor