Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

princessb

Sabitlenmiş gönderi
Güzellik nerededir? Diğerleri gibi ölmeye mahkûm büyük şeylerin içinde mi, yoksa hiçbir iddiada bulunmadan, anın içine bir sonsuzluk tomurcuğu yerleştirmeyi bilen küçük şeylerde mi?
Reklam
Çeşitlilik tek türlülükten daha iyi
Bu süreci sonlandırmak için, gıda üretimini artırmanın aç insanların doyurmadığı, yalnızca nüfus patlamasını körüklediği gerçeğiyle yüzleşmeniz gerek.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Her şeyi dengede tutan, besin kaynağı olan ve besin kaynağı arayan topluluklar arasındaki etkileşimdir.
Kendini rekabet kurallarından muaf tutan her türün, kendi yayılmasını desteklemek adına sonunda tüm topluluğunu yok edeceğini keşfettik.
Reklam
Yaptıklarımızın kazara olduğunu düşünmüyorum artık. Dünyayı sırf sakarlığımızdan ötürü mahvetmiyoruz. Dünyayı mahvediyoruz, çünkü ona karşı tam anlamıyla kasıtlı bir savaş açmışız.
Çeşitlilik topluluğun kendisi için bir hayatta kalma faktörüdür. Yüz milyon türün meydana getirdiği bir topluluk, küresel bir felaket dışında neredeyse her şeyden sağ çıkabilir.
Ve böylece söz konusu kanunu her fırsatta çiğneyen bir uygarlık yarattılar ve Homo sapiens sapiens familyasının bu kolu, beş yüz nesil içerisinde, yani biyolojik zaman çizelgesinde göz açıp kapatıncaya kadar geçen bir sürede, tüm dünyayı ölümün eşiğine getirdiğini gördü.
Deneme yanılma yöntemi uçak yapımını öğrenmek için kötü bir yöntem değil, ama uygarlık kurmayı öğrenmek için feci olabilir.
Dünya; kurbağaları, çekirgeleri ya da köpekbalıklarını üretsin diye yaratılmadı. İnsanı üretsin diye yaratıldı. O yüzden insan biriciktir, eşsizdir ve sonsuza dek diğer türlerden ayrı kalacaktır.
Reklam
Dünya insana insan onu cennete çevirsin diye verildi, ama insan her şeyi eline yüzüne bulaştırdı, çünkü esasen kusurluydu. Nasıl yaşaması gerektiğini bilse, belki bu konuda bir şeyler yapabilirdi, ama bilmiyor ve asla da bilmeyecek, çünkü bu konuda ulaşılabilir bir bilgi yok. Dolayısıyla, dünyayı cennete çevirmek için ne kadar çok didinsede, muhtemelen her şeyi eline yüzüne bulaştırmayı sürdürecek.
İnsan dünyayı cennete çevirmek için doğdu ama trajik bir şekilde kusurluydu. O yüzden cenneti her zaman aptallıkla, açgözlülükle, yıkıcılıkla ve dar görüşlülükle berbat oldu.
Dünya insan onu fethedip yönetsin diye yaratıldı; ama bu fetih beklenenden daha yıkıcı çıktı.
Tabii ya. Sizin kültürünüz de bunu herkes bilir. Zirveye insanla varılmıştır. İnsanlık, yaratılış denen kozmik tiyatronun doruk noktasıdır.
Yalnızca tanışıklık beni tatmin etmiyor ve benim dostluk anlayışımın ağırlığını ve risklerini kabullenmeye çok az kişi gönüllü oluyor.
Epistemology : Epistemoloji ya da bilgi felsefesi, bilgiyle ilgilenen bir felsefe dalıdır. Epistemologlar, bilginin doğası, kaynağı ve kapsamı, epistemolojik gerekçelendirme, inancın rasyonelliğini ve diğer çeşitli konuları incelemektedir.
194 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.