Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

mini

Bugünün ayaktakımı kahramana değil, maskaraya alkış tutuyor.
Sayfa 297Kitabı okudu
Reklam
Yanıldığını kabul etmek, yeni bir hakikatin fethiyle zenginleşmektir: Parçadan bütüne, karanlıktan aydınlığa geçiş.
Sayfa 283Kitabı okudu
Bir adamı tanımak için düşüncelerini, acılarını, heyecanlarını bilmeniz lâzım, hiç değilse. Hayatın maddî olaylarıyla ancak kronoloji yapılabilir. Kronoloji: Aptalların tarihi.
Sayfa 239Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Şiddeti yok eden şiddet, yalanların en alçakcası değilse vehimlerin en şairanesi. Her kavganın ezelî mazereti: Son kavga olmak.
Sayfa 209Kitabı okudu
Batı'nın muharref Hristiyanlığa tevcih ettiği tenkitleri kendi dinimiz için de geçerli sandık.
Sayfa 176Kitabı okudu
Reklam
Servet-i Fünûn bir kaçış edebiyatıdır, zamanda ve mekânda kaçış. Servet-i Fünûn bir müstağripler kervanıdır; her iskeleye uğrayan, hiçbir ülkeye yerleşmeyen kervan.
Sayfa 148Kitabı okudu
Avrupa'yı, Avrupa'nın istediği kadar tanıyoruz.
Sayfa 108Kitabı okudu
İzm'ler idrakimize giydirilen deli gömlekleri. İtibarları menşe'lerinden geliyor. Hepsi de Avrupalı.
Bugünkü "düz yazı"nın ne edebiyatla münasebeti var, ne haysiyetle: bed, cıvık, yüzsüz. Kelimeler, ibarenin içinde, tımarhaneden fırlayan akıl hastaları gibi koşuyor. Hepsinin sırtında aynı urba, bakışlarında aynı mânâsızlık. Nesir yok artık. Nazım var mı ki?
Gerici, ilerici... Düşünce hürriyeti, bu mülevves kelimelerin esaretinden kurtulmakla başlar, düşünce hürriyeti ve düşünce namusu.
Reklam
"Hayır" dedi rahip, "her şey sırf doğru olduğu için kabul edilmez, zorunlu olduğu için de edilir." "Ne sefil bir görüş" dedi K., "yalan üzerine kurulu bir dünya düzeni."
Rastgele atılan bir zarın altı gelme olasılığı çok düşüktür ama zarları bilinçli bir şekilde altı olarak koyabilen biri için düşük olasılıklar bağlayıcı değildir.
Sayfa 227Kitabı okudu
Aslında Evrim Teorisi'ne en tarafsız gözle bakma imkanına sahip olanlar teistlerdir. Çünkü teist ontoloji, Evrim Teoisi'ni hem kabul edecek hem de reddedecek imkanı içinde barındırır.
Sayfa 207Kitabı okudu
Buna karşın Yeni-Darwinizm'in kurucularından olan Theodosius Dobzhansky, Evrim Teorisi ile dinlerin çatışmadığını ve kendisinin hem yaratılışçı, hem de evrimci olduğunu söyledi.
Huxley, Darwin'in yavaş ve sürekli bir evrimi öngören yaklaşımına karşı, canlıların evrimleşmesinde sıçramalar olabileceğini savunarak Darwin'den ayrılmıştır.
Sayfa 136Kitabı okudu
62 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.