Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Tan

Tan
@quidem
150 okur puanı
Ağustos 2018 tarihinde katıldı
Walter Heistermann, ''İlim Ve Profanlık'', Felsefe Arkivi, Sayı 16
Tek katlı homojen bir dünya, günümüze kadar tabiat ilimlerinin ideali olmuştur. Tabiat ilimleri, organismin bütün şekillerinden, ruhi, manevi alana kadar her şeyi, fiziki- kimyevi olaylara çevirmeye çabalıyor. Onlar, dünyanın renkliliğini gidermeye, nitelikleri niceliklere, bunları da sırf sayılarla gösterilebilen bağlılıklara çevirmeye çalışıyorlar. Aydınlanma Çağının eski bir prensibine göre, biz bilebildiğimiz şeyleri sonradan meydana getirebiliriz de. Zamanımızda hayatı bir potada meydana getirebilmek, her zamandan daha kuvvetle hayal edilmektedir.
Reklam
Walter Heistermann, ''İlim Ve Profanlık'', Felsefe Arkivi, Sayı 16
Ateizmin, teizmin bir ön basamağı olduğu söylenebilir. Saulus'tan her zaman için bir Pavlus çıkabilir; yahut daha doğrusu: Ancak önce Saulus olandan Paulus'un çıkması gerekmez mi?
The Machinist
"İçinde rahat edemiyorsan evde bulunmak neye yarar ki?"

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
"Bucaklar"
Şu yaşımda bazı doğrulara sahibim Doğrulara makul olan yanlışlara da öyle Doğrular ve yanlışlar tıpkı sen ve ben gibi Aşık olmuş birbirine, daha ne diyeyim söyle?
Reklam
varlığın alakası ne bedenle
Asaf Halet
Seni rüyalarımda buldum ve çok beğendiğim için oradan çıkmak istemedim şimdi derinlikte ve genişlikteyiz ve bizzat rüya ben’im
kara göründü
artık bir seyyah kadar yabancıyım bu kente
cehenneme kurulan kamp
haklısın Roquentin, sorun nesnelerde değil sorun ben'den başkasında değil
165 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.