Puan vermedi·510 syf.··
2026 36. kitabı
·
24 günde okudu
·
Okunma: 30 Mayıs 2026 01:17
Allah’a hamdolsun bu dini bize nimet olarak bahşetti, dini nasıl yaşanacağını açıklayan Kur’an’ı bize gönderdi, bu ilahi vahyi bize tebliğ eden, âlemlere rahmet Efendimiz’i bize gönderdi. Allah’a hamdolsun en güzel örneğin mübarek ellerinde yetişen ve her biri hayatın farklı bir alanında örnek olan sahabe efendilerimize karanlık dünyamızı aydınlatmaları için yıldızlar, yol göstermeleri için nehirler, sarsıntılarımızı önlemek için dağlar olarak bize gönderdi. Bakın o kutlu mesaj nasıl geldi ve bunu ilk duyan ne dedi… Yıl miladi 610’du. Aylardan Ramazan, gecelerden Kadir gecesiydi. Alemler nefesini tutmuş yıllardır hasretlerini çektikleri buluşmayı bekliyordu. Cibril, arzın ve arşın emini olan Efendimizle buluşmaya geliyordu. Beklenen an gelmiş, Allah insanoğlu ile vahiy aracılığıyla konuşmaya başlamıştı. ‘Yaratan Rabbinin Adıyla Oku!’ Efendimiz vahyin bu ilk sözleriyle ter içinde kalmıştı. Kendini mağaranı dışına atmış, zorlukla Hira’dan aşağı inmişti. Bu ruh hali ile nereye gitmeliydi? Onu bu haliyle kim teskin edebilecekti? Elbette yoldaşı ve sırdaşı Hatice’sine gidebilirdi. Neden mi? Çünkü Hatice bir eş olarak Efendisine güven vermişti. Derken Efendimiz başından geçenleri Hatice’sine bir bir anlatmıştı. Hz. Hatice; ‘Asla endişelenme Ey Efendim! Allah Seni kesinlikle zayi etmeyecektir,’ demişti… Başımıza zor bir durum gelse, bizler bu zorluğu ilk olarak eşlerimizle mi paylaşırız yoksa en son mu onu haberdar ederiz? Ya da bir sorunlarımızı eşlerimizle paylaştığımızda haticevari bir metanet ile mi karşılaşırız yoksa söylediğimize pişman mı oluruz? Unutulmamalıdır ki tüm Müslümanlar tebliğ göreviyle mükelleftirler. Ancak tebliğ, hakkıyla temsil etmekle gerçekleşir. Rabbim hepimize bu aziz dini önce temsil edebilmeyi, sonra hakkıyla tebliğ edebilmeyi nasip eylesin.
Din
Sahabe İklimi - 2Muhammed Emin Yıldırım · Siyer Yayınları · 20181,397 okunma
10/10
·376 syf.··
2026 2. kitabı
𝕸𝖊𝖗𝖍𝖆𝖇𝖆 𝕬𝖗𝖐𝖆𝖉𝖆𝖘̧𝖑𝖆𝖗 Herkese hayırlı bereketli bir RAMAZAN diliyorum.Tuttuğumuz oruçlar ve ettiğimiz dualar kabul olsun inşAllah şimdiden... Bugün size Yabancı Yayınları ‘dan çıkan kalemine hayran kaldığım @amy.harmon.author ‘nın #tersyüz kitabının yorumu ile geldim... #kitapözeti Güzel ya da çirkin olmamızı belirleyen unsurlar neydi? Neden çilli, şişman, sivilceli ya da kısa boylu olan kızlar çirkin oluyor? Doğanın kanunu mu bu? Ya da biz neden bu tür algıların oluşmasına izin veriyoruz.Ambrose Young okulun en çekici çocuğu ve kasabanın yıldız güreşçisiydi.Uzun boylu ve yapılı bir vücudu, omuzlarına değen saçları ve yakıcı gözleriyle aşk romanlarının kapaklarını süsleyebilecek kadar yakışıklıydı. Fern Taylor bunun farkındaydı ve Ambrose Young'a aşıktı. Belki de bu kadar yakışıklı olduğu için Fern asla onunla birlikte olabileceğini düşünmemişti. Ta ki her şey tersyüz olana ve Ambrose'un eski yakışıklılığından eser kalmayana kadar. Tersyüz, beş genç adamın küçük bir kasabadan kalkıp savaşa gidişinin ve içlerinden sadece birinin geri dönüşünün hikayesi.Bir kızın, yıkılmış bir çocuğa ve yaralı bir savaşçının, sıradan bir kıza olan aşkının hikayesi.Tersyüz, hepimizin içinde biraz iyiliğin biraz da kötülüğün olduğunu keşfettiğimiz modern çağın güzel ve çirkini... #kitaphakkındadüşüncelerim Kitabı o kadar çok sevdim ki anlatmaya kelimeler yetmiyor. Kesinlikle okuyup bir kenara koyacağınız türden değil, her zaman hatırlayıp tekrar okumak isteyeceğiniz bir kitap.Canım arkadaşım @gulbooklist bana tavsiyesi ile bende size gözüm kapalı tavsiye ediyorum pişman olmayacaksınız... @amy.harmon.author you are a wonderful writer... #alıntılar ✿ “Herkes birileri için ana
TersyüzAmy Harmon · Yabancı Yayınları · 20172,506 okunma
Reklam
8/10
·180 syf.··
2026 36. kitabı
·
25 saatte okudu
·
Okunma: 14 Haziran 2026 15:22
Derleme bir eser, birden fazla kişi kaynak olarak kullanılmış. İsim olarak neden biri tercih edilmiş bilemedim. Her bir kaynak da farklı şeyler söylüyor, birbirlerini çürütecek bilgiler de vermişler. Türkler hakkında demiş ama Slav ve Rusları, hatta Vikingleri, sanıyorum bazı Çin kavimleri de dahil etmişler, orası biraz karışık olmuş. Mevcut bilgilerimizle çelişen ifadeler de var. Verilen bilgilerin gerçekliği fazlasıyla tartışılır bir kitap olmuş. Karşılaştırmak için elimizin altında olabilecek bir eser, bu açıdan okunabilir.
İbn Fadlan SeyahatnamesiRamazan Şeşen · Yeditepe Yayınevi · 2015806 okunma
Puan vermedi·376 syf.··
2026 18. kitabı
Roman tarihi polisiye bir kitap..16.yüzyılda 3.Murat döneminde 1577 yılında ramazan ayinin ilk gününde gökyüzünde bir kuyruklu yıldız görünür …bu kuyruklu yıldızla beraber kaçırılan hamile kadınlar ve kirletilmiş kutsal kitap sayfaları halk arasında büyük bir paniğe  yol açar tabii ki de bu olayların arkasında Azdahak adlı bir örgüt bulunmaktadır… nefret ve kanla beslenen bu örgüt dünyada ne kadar kan akarsa kurtarıcıının o kadar çabuk geleceğine inanmaktadır… tabii ki de bunları önlemek isteyen iyi niyetli iki hafiye üzerinden sadrazam ve vezir üçgeninde olaylar gelişir.. Bazı yerlerde yapılan ayinler işkenceler akılalmaz ritüeller bugünün dünyasına da ışık tutmaktadır.. okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum..
Azdahakİskender Pala · Kapı Yayınları · 20253,594 okunma
10/10
·454 syf.··
Beğendi
·
2026 3. kitabı
·
20 günde okudu
·
Okunma: 11 Mart 2026 15:56
Kitabı katıldığım Ramazan Kampı vesilesiyle tanıdım. Şimdiye kadar okumamış olmama hayıflandım doğrusu. Genel olarak içeriği; İslâm inancının özellikleri, kapsayıcılığı, konuların birbirlerine bağlılığı, insan hayatındaki etkisi teslimiyet,küfür,şirk , kibir kavramları Meleklere iman Kitaplara iman Peygamberlere iman Ahiret gününe iman Kadere iman Akli,nakli deliller ( ayet ve hadisler) ile teferruatlı bilgiler yer alıyor. Bildiklerimi hatırladığım ve yeni bilgilerle donanmama vesile olan çok güzel bir kitaptı. Şiddetle tavsiye edilir. Bence herkesin okuması gereken bir eser.
İslam İnancıMuhammed Kutub · Risale Yayınları · 2014261 okunma
Can özümden besmeleyi çekende....
Puan vermedi·112 syf.··
2026 60. kitabı
·
3 günde okudu
·
Okunma: 09 Haziran 2026 23:13
"Düşümde düşüme girdin dün gece..." Az önce rüyamda Âkif hoca bana mesaj atmış, Seren hanım bu kez vize notlarını görerek not giriyorum diye. Ama ben uyudum, o zaman bu rüya diyerek uyandım. Çünkü nöbeti devredip uyudum. Bugün girerim dediyse girer dedim ben size. Çünkü Âkif king. O kadar. Can özümden besmeleyi çekende ; böyle iki yıl. Dosta Doğru şiirler. Hadi başlayalım. R.Ç: Hocalarım Kuran notu girilmiş O.Y: Hadi bakalım nöbetçiler istirahat vakti R.Ç: Beni nöbete bırakmıştı Seren hoca O.Y: Tahmin ettim hocam R.Ç: Şimdi saati önemsemeden çaldırsak mı kendisini hocam O.Y: Neden demez Peşimden dönen muhabbetler bu, rüyamda rüyama girecek şey max budur benim de zaten. Elhamdülillah. Çok şükür bugün de Âkif hoca beni yanıltmadı. O kadar kıymetli ki şu. En küçük şey de bile o yapmaz demek. O bunu yaparım dediyse yapar demek. Sonuç; 100'de ısrar etme 90 da oluuuuuur:) İnsan dediğin; noksan da olur.
Dosta DoğruAbdurrahim Karakoç · Alperen Yayınları · 20061,320 okunma
Reklam
Reklam