Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

hande

hande
@runednah
"okuyun, çünkü mürekkebin akmadığı yerde kan akıyor."
123 okur puanı
Kasım 2018 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
Sabitlenmiş gönderi
biraz üzgünüm ve Ömer öfkesinde biraz
Sayfa 196Kitabı okudu
Reklam
Tarihimiz, mührü sökülmemiş bir hazine.
Toprak sarsılıyor! Hep birden esfel-i safiline yuvarlanmak istemiyorsak gözlerimizi açmalıyız. İnsanlar sloganla güdülmez. Düşünceye hürriyet, sonsuz hürriyet. Kitaptan değil kitapsızlıktan korkmalıyız.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
İzm'ler idrakimize giydirilen deli gömlekleri.
Tarih, eserlerini iki defa oynarmış: Önce trajedi, sonra komedi olarak. Roma'nın kazları heybetli bir trajedinin kahramanıydılar, bizimkiler tatsız bir komedyanın aktörleri.
Reklam
Tanzimat'tan bu yana Türk aydınının alınyazısı iki kelimede düğümleniyordu: aldanmak ve aldatmak. Senaryoyu başkaları hazırlamıştı, biz sadece birer oyuncuyduk. Nesiller bir ütopyanın kurbanı olmuşlardı...
Ben seni tanıdıktan sonra yaşamağa başladım.
Kitap bir limandı benim için. Kitaplarla yaşadım. Ve kitaplardaki bütün insanları sokaktakilerden daha çok sevdim. Kitap benim has bahçemdi.
Kendimizi tanımak irfanın varabileceği en son merhale.
192 syf.
·
Puan vermedi
·
8 günde okudu
Reklam
Ne Hz. Peygamber döneminde ne de ondan önceki ve sonraki dönemlerde fazilet olarak ona yaklaşabilecek; yaratılış, ahlak, konuşma ve davranış açısından onun gibi olabilecek kimse yoktur.
Hz. Peygamber kendisini şu üç şeyden geri çekmişti: 1. Çekişmek. 2. Çok konuşmak ve çok mal edinmek. 3. Kendisini ilgilendirmeyen şeylere karışmak. İnsanlara karşı da şu üç şeyi terk etmişti: 1. Başkalarını kınayıp ayıplamak. 2. Başkalarının kusurlarını araştırmak. 3. Sevabı olmayan konularda konuşmak.
hande
@runednah·Bir kitabı okumaya başladı
Bu Ülke
Bu ÜlkeCemil Meriç
8.6/10 · 21,1bin okunma
101 syf.
8/10 puan verdi
·
9 günde okudu
Dilimiz ve Kültürümüz, Asım'ın Nesli Okuma Grupları ile birlikte okuduğumuz ve bugün tahlil ettiğimiz bir kitap oldu. Bu açıdan yazımda tahlilde bahsedilen konulara da değineceğim. Öncelikle kitabın adını gördüğümde kültür yozlaşması ve Osmanlı Türkçesinden uzaklaşmamız gibi konulara değineceğini düşündüm fakat düşündüğüm gibi olmadı. Kitabın başında çalışmanın öneminden, çalışma prensiplerinden bahsediyor. Bu kısımları okumaktan zevk aldım ve bana Ali Fuat Başgil'in Gençlerle Başbaşa kitabını hatırlattı. Kitabın orta kısımlarında ise çok fazla teknik bilgiye değinildiğini gördüm. Türkçe gramer bilgilerinden ve edebiyatın usul konularından bahsediyordu. Bazı noktalarda ''Buna gerek var mıydı?'' dediğim oldu, evet. :) Genel olarak Türk Dili ve Edebiyatı dersinden çıkmış gibi hissettim kendimi. Kitabın son kısmı ise isminde de geçen ''kültürümüz'' hakkında. Fakat bu son kısmın kitaptan biraz kopuk olduğunu düşünüyorum. Evet, kendi içinde iyiydi ve kitapta en çok altını çizdiğim, kenarlarına notlar aldığım bölüm de burası oldu fakat sanki kitaptan bağımsız gibiydi. Bu kısmını çok sevemedim. Fakat genel olarak bir gencin okumasında fayda olan bir kitap olduğunu düşünüyorum.
Dilimiz ve Kültürümüz
Dilimiz ve KültürümüzMahmud Esad Coşan · Server İletişim · 2009263 okunma
101 syf.
8/10 puan verdi
·
9 günde okudu
Dilimiz ve Kültürümüz
Dilimiz ve KültürümüzMahmud Esad Coşan
9.2/10 · 263 okunma
İdeolojiler birer siyasi alet ve yalandır. Kültür ise saldırgan ideolojilere karşı bir zırhtır. O halde milli kültürümüzü iyi tanımalı, ona sımsıkı sarılmalı, şahsiyetsizlikten ve şuursuz taklitten şiddetle kaçınmalıyız.
Sayfa 90 - Server YayınlarıKitabı okudu
497 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.