Allah Resûlü s.a.s. Fâtiha ve Bakara bitince 'Amin' dememizi emir buyurmuşlardır. Amin, 'duamızı kabul buyur' demektir. (İbn Kesir, Tefsir, 1/31 vd. 1/342). Ebû Hureyre'den rivayet edildiğine göre Peygamber Efendimiz s.a.s. 'Kimin âmin'i meleklerin âmin'i ile örtüşürse geçmiş ve gelecek günahları bağışlanır' buyurmuştur (Buhârî, Salatu'l-Cemaa, 30, 31, 32, Tefsir, Fatiha, 2). Onun için imam, Fatiha'yı bitirince hep birlikte seslice 'Amin' demek bazı mezheblerde müstehab görülmüştür.
Bizi dosdoğru yolda (daim ve sâbit) kıl. Fatiha 1/6
(Bkz. Al-i İmrân 3/8). 'İhdina' ifadesi, bizi eğri büğrü olmayan, dosdoğru yola ilet ve oradan ayırma, demektir.
Âyette geçen 'Sırât-ı Müstakîm', dosdoğru yol demek olup Allah'ın kendilerine ni'met verdiklerinin yoludur ki bunlar da peygamberler, şehitler, sıddîklar ve sâlihlerdir (Nisa, 4/69). Şu halde, 'Sırât-ı müstakîm'e bizi hidâyet et' ifadesinin mânâsı 'sünnete uymamızı sağlayarak bizi dosdoğru yol olan İslâm üzere sebatkâr kıl ve o yoldan saptırma, demektir. (Al-i İmrân, 3/8). Allah Teâlâ müminleri arındırmak, Kitabı ve Hikmeti yani dosdoğru yolu öğretmek için Peygamber Efendimiz'i s.a.s. görevlendirmiştir (Bakara, 2/129, 151; Ål-i İmrân, 3/164; Cumua, 62/2.
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯
Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
Bir hayalete kızabilirsiniz. Bir hayalete o kadar asil bir şekilde kızabilirsiniz ki tüm vücudunuzu patlamaya hazır bir elektrikli tel gibi hissedebilirsiniz.
Onları birbirleriyle kıyaslamamak imkansızdı ve bu kıyasta Trent'in asla kazanamayacağının farkındaydım. Chase klasik altın çocuk görüntüsüyle daha yakışıklı olabilirdi ama olay bununla ilgili değildi. Chase benim çocukluğum, anılarım, mutluluğumdu; korkarım bunlar asla geri alamayacağım şeylerdi.