Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Neyim? Bazen Can Yücel, bazen Nurullah Genç Neyim? Bazen Nazım Hikmet, bazen Abdürrahim Karakoç.. Neyim? Bazen Sait Faik, bazen Mehmet Uslu.. Neyim, kimim.. İnsanım.. Bir tarafa ait değilim bu kesin olanı, tek bir tarafı anlamak için de gelmedim üstelik. Mevlanayım, Yunus Emre'yim.. İyiyim, İnsanım, en çok da İnsanım(kalmak için çaba
Benim büyümemde, toplumsal değerleri kazanmamda, belli bir ahlak anlayışına ve yaşam görüşüne kavuşmamda üç yazar çok etkili oldu. Sait Faik, Haldun Taner ve Mişel Zevako. Sait Faik’ten insan ve doğa sevgisini, Haldun Taner’den mizahı ve kendi kendimle alay etmeyi, Mişel Zevako’dan da “Şövalyeliği” öğrendim.
Reklam
464 syf.
·
Puan vermedi
Yalancılar ve Yabancılar l. kitap incelmesi ile buradayım. Kendi yorumumu katmadan önce kitaptan bahsetmek istiyorum. Kitap mezuniyet gecesi olan bir cinayetle başlıyor. Daha sonra bu olaydan 4 ay kadar öncesine gidip o günden bu günde başrol kızımız Peri' nin anlatımıyla devam ediyor. Ve o dört ayda Peri' nin hayatına şâit oluyoruz. Bunca zaman okulda gördüğü şiddet olsun zorbalık olsun bunlar anlatılıyor. Ve kızımız okulun popüler çocuğu Yekta' ya aşık oluyor. Daha sonra yakınlaşıyorlar tabî. Ve en sonunda da kitabın başında bahsedilen cinayet sahnesi ile bitiyor. Benim yorumuma gelirsek... Kitap, beni başta meraklandırmıştı. Bir cinayet var ve ortalık karışık e doğal olarak meraklanırız tabi. Ama sonra kitap sıkmaya başladı. Anlatımı güzel olsada basit gibi geldi ve içine çekmedi beni. Yarım da bırakmayı düşündüm ama sonra vazgeçtim ve zar zor tamamladım. Kitabı pek beğenmedim yani. Ama her kitap herkeste farklı bir etki bırakır değil mi? Okuyun derim yani. İyi okumalar.
Yalancılar ve Yabancılar
Yalancılar ve YabancılarEmre Gül · Ren Kitap · 20213,199 okunma
200 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
İsmail Sarıkaya / Kültür Ufkumuzu Aydınlatanlar. Eğitimci yazar. 6 Nisan 1954, Elâzığ doğumlu. Atatürk İlk ve orta öğrenimini Elâzığ'da tamamladı. Yüksek tahsilini Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünde (1979) tamamladıktan sonra İzmir ve Niğde'de Türkçe ve edebiyat öğretmenliği yaptı. 1991 yılında lisans tamamlama sınavlarını vererek Türk Dili ve Edebiyatı branşına geçti. 2003’te emekli oldu. Evli olup, iki çocuk babasıdır. Kitap, biyografik bir eserdir; edebiyat dünyamızdan 11 abide şahsiyeti hayatları ve eserleri ile tanımaktadır. Yunus Emre'den Baki'ye, Seyrani Babadan Peyami Safa'ya, Ömer Seyfettin'den Necip Fazıl'a, Ahmet Haşim'den Mehmet Emin Yurdakul'a, Sait Faik Abasıyanık'tan Yahya Kemal'i ve Ziya Osman Saba'ya dair anlatımların olduğu eser içerik olarak kısa olsa da, okuyucunun damağında tat bırakacak niteliktedir. Kitapta bulunan edebiyatçılar, belki yazarın kendi hoşuna giden yazarlar olması dolayısıyla kitabın içeriğine dahil edilmiştir. Ancak edebiyat dünyamızda gerçekten birer deniz feneri olarak, kültür dünyamızı aydınlatan bu insanlara dair hazırlanan eser, onlara bir vefa borcu olarak da görülmelidir. #Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.
Kültür Ufkumuzu Aydınlatanlar
Kültür Ufkumuzu Aydınlatanlarİsmail Sarıkaya · A&D Yayınları · 20061 okunma
"Taştın yine deli gönül/Sular gibi çağlar mısın? Aktın yine kanlı yaşım/Yollarımı bağlar mısın?" Yunus Emre
Bir varlığa 'ol' emri verildiği zaman o varlık bu emri işitir. İşitir ve oluverir. Oluvermesi, varlığın emri işitmesine ve o emre itaat iradesi göstermesine bağlıdır. Ol emrine itaat, "ol"makla mümkündür. Oluvermekse, emrin birdenbire işitilip hemen itaat edildiğinin göstergesidir.
Reklam
256 syf.
5/10 puan verdi
ÜBERMENCH
Kırk dört yıllık dostunu kaybeden Zülfü Livaneli’nin niye yayınladığını anlamadığım, daha önce Sevdalım Hayat kitabının tekrarı olduğunu düşündüğüm ilk yayın tarihi 2016 olan demin Kitap Yurdu’da baktım tükenmiş görünen popüler kitabı… Öncelikle kitaba isminden başlamak isterim incelemeye.. “Eski bir Japon hikâyesinde, ünlü bir ok-yay okulunun
Gözüyle Kartal Avlayan Yazar: Yaşar Kemal
Gözüyle Kartal Avlayan Yazar: Yaşar KemalZülfü Livaneli · İnkılap Kitabevi Yayınları · 20212,328 okunma
474 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Portrenin anlattığı, biyografinin söylemediği…
Feridun Andaç’ın yeni kitabının alt başlığı yazınsal tanıklıklar / portreler / kimlikler. Aziz Nesin, Peride Celâl, Bilge Karasu, Melih cevdet Anday, Fazıl Hüsnü Dağlarca, İlhan Berk, Oktay Akbal, Hilmi Yavuz, Doğan Hızlan, Füsun Akatlı’nın da aralarında bulunduğu 40 isim. Vüs’at O. Bener, Leylâ Erbil, Attilâ İlhan gibi haklarında ne yazılsa
99 Yüz
99 YüzCemal Süreya · Yapı Kredi Yayınları · 2019332 okunma
Hiç kimse Filistinlilerin neden ayaklandığını sormuyor. Barış sürecinin tek taraflı kazanç esası üzerine yürütülmeye çalışılması, Filistinlileri 1967 öncesi hatta 1948 öncesi durumu tartışmaya, hatırlatmaya götürmüştür. Edvard Sait son kitabı barış sürecinin sonu isimli kitabında çok kritik iki konuyu gündeme getiriyor. Oslo antlaşmasından bu yana batı Şeria‘ya 200 bin, Kudüs’e 200 bin, yeni Yahudi yerleşimcinin yerleştirildiğini göz önüne alanlar durumun vehametini anlamakta zorlanmazlar. Dünyanın dört bir yanından getirilen Yahudiler hiç görmedikleri, doğup büyümedikleri Filistin’e yerleştirilirken, doğup büyüdükleri topraklardan sürülen 4 milyon Filistinli mültecinin durumundan söz edilmemesi gibi temel sorular barış sürecinin daha fazla işlemeyeceğini göstermektedir. Çatışma denilen şey aslında vaat ile gerçek arasındaki uçuruma karşı gösterilen tepkiden ibarettir. Şartlar, 30 yıldır işgal altında yaşayan halkın tahammül sınırını çoktan açtığını gösteriyor.
Sayfa 287 - YönelişKitabı okudu
142 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.