sanki biraz yaşlı kalıyorum biri beni taze olduğuma ikna etsin Ceren Biber
Bir şeyler duyarsın, görürsün,okursun ama o an senin için pek bi anlam ifade etmez ya gün gelir o anlam ifade etmeyen şeyler sanki senin can evinden vurur da bu sefer duyarsın da görürsün de ve okursun da..
Duygu ve Düşünce
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
Bu aralar içim öyle daralıyor ki sanki herşey beni boğuyor herşey üstüme geliyor... ... رَبِّ إِنِّي لِمَا أَنْزَلْتَ إِلَيَّ مِنْ خَيْرٍ فَقِيرٌ "...Rabbim! Bana göndereceğin her hayra muhtacım."
Duygu ve Düşünce
Annemle işrak vakti konuşmaları:
Bir ara kitap uygulamasında bir okur şöyle bir soru sormuştu: "Altı aylık ömrünüz kaldığını öğrenseniz ilk olarak ne yaparsınız?" diye... Öleceksin ve önünde bir ahiret hayatı var. Hesap var. İlk olarak ne yapardın gibi bir soru... Nazlı nazlı üst baş örtüsünü katlarken hafif tebessüm etti. — Sen ne cevap verdin bu soruya? - Arif olmaya çalışırdım, demiştim. — (Tebessüm etti.) Güzel cevap. :) - Şimdi o aklıma geldi de. Ama ben senin cevabını çok merak ediyorum. Sen ne cevap verirdin bu soruya? Namaz örtüsünü özenle katladığı seccadenin üzerine koydu, tesbihini sağ koluna doladı ve yavaşça kalktı. Hep yavaştır benim annem. Sanki onun saati yavaş ilerler ama koşanlardan daha erken varır varacağı yere. Yetişmek için çırpınanlardan hep daha çabuk yetişir... Sonra koltuğa oturdu. Yine her zamanki gibi kıbleye dönük yüzü. 10-20 saniye düşündükten sonra: — Razı olurdum, yavrum. Allah'tan geldiğini bilir ve razı olurdum. Cevaba bak. Al bu merhemi bütün yaralarına sür. Bütün itirazlarına, isyanlarına ve en çok da kaderle verdiğin mücadeleye... Çünkü "kul Allah'tan razı olmadıkça, Allah kuldan razı olmaz."
İz
Hayırlı Cumalar
" Hissiz değiliz , merhametsiz hiç değil . Sadece bu çağa denk gelmenin neticesinde duygularımızı saklar olduk , yeni bir insan tanımanın verdiği yükü taşıyacak takâtimiz yok . Sanki ; tek bir hakkımız var da , bir tek o mutluluğu bekliyormuşuz gibi ... Gerisi yorucu , gerisi üzücü , gerisi fâni ... "
Alıntı
“Nedendir bilmem, her zaman direndim. bir şeylerle savaştım. kendimi savundum. sanki içimde başka bir ben vardı. bana, ‘kendini bırakma.’ diyordu. Kendini hiçbir şeye teslim etme. yoksa ölürsün. Yüce tanrım, ne kadar da aptalız!” Andrey Tarkovski
Film