Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bengi Yıldırım

Bengi Yıldırım
@sapiensfobik
AFAD sosyal çalışmacı
Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet / Anadolu Üniversitesi Sosyoloji
Kahramanmaraş
Ankara, 15 Ocak 2001
129 okur puanı
Eylül 2020 tarihinde katıldı
Dirençli iradeyi zayıflatmaya çalışan birçok etmen vardır. Bunların en önemlilerinden ilki, birçok gencin de keyif aldığı duygusal hayallerdir.
Sayfa 198Kitabı okudu
Reklam
Biraz daha ileriye gidecek olursak, (Stoacıların da yaptığı gibi) tüm temel hazların/tutkuların, iradenin zayıflığından kaynaklandığını, tereddüt etme zahmetine bile girmeden söyleyebiliriz.
Sayfa 197Kitabı okudu
Moliere'in kitabındaki Cimri Harpagan'ın kendi cimriliğini görmeyip başkalarının cimrilikleriyle alay etmesi gibi, bizler de çoğu zihinsel sorunu kendimize yakıştıramaz ve durumu görmezden geliriz.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Nasıl çalışmalıyım? Can sıkıcı bir soru...
Ne nasıl çalışacağımızı ne de kendimizi çalışmaya nasıl teşvik edeceğimizi biliyoruz.
Reklam
Günlük şeyler üzerine bile düşünemeyen gençler, eğitim sistemi üzerine düşünüp, onlara sunulan müfredatın ne kadar saçma olduğunu nasıl fark etsinler? Eğitim sistemi, öğrencilerin girişkenliğini ve çalışma hevesini köreltmektedir.
Hayvana yapan insana da yapar.
Gerçekten anlam veremediğim şeyler oluyor memleketimde. Caydırıcı cezaların gerekliğini defalarca deneyimliyoruz maalesef. İnsanlarda hükmetme dürtüsü insanlığın bir köşesinde daima var. Kimisi buna id der kimisi kişilik bozukluğu kimisi ise direkt 'zorbalık'. Benim bahsetmek istediğim şey bunların hep kademeli olduğu... Önce emekler
haklı bir alıntı
Özellikle de genelde 'izm' ile biten ve bir nebze aklımıza yatan bir düşünceyi sahiplenmeyi ve bir düşüncemiz varmış gibi davranmayı çok severiz. O kadar sahipleniriz ki hem de! Bu tezimize antitez üreten biri konuşurken onu dinlemek yerine ona verilebilecek bir cevap düşünme davranışımızı biraz olsun açıklıyor. Gerçi böyle de olmasa yani insanlar kendilerine ait olmasa da belli bir fikrin etrafında toplanmasalar nasıl toplumsal uzlaşma içinde olurduk ki? Yine de her şeyin fazlası zarar.
Felsefebulvari

Felsefebulvari

@Felsefebulvari
·
19 Şubat 10:57
"Birçok insan kendi düşüncesi varmış gibi yaşıyor."
Konfor alanından çıkamamak tam olarak böyle bir şey!
Düzenliliği kaybetme çekincesi, bireyi hareket etmekten ve yaşamaktan uzaklaştırır.
Sayfa 21 - Mösyö ManeuvrierKitabı okudu
152 syf.
·
Puan vermedi
·
5 günde okudu
Yoksullar Nasıl Ölür? İncelemesi
Kitapta yazarımızın 15 farklı denemesi yer alıyor ve kitabın adı ilk denemenin adını taşıyor.
George Orwell
George Orwell
genelde beğendiğim bir kalem ve bu derleme kitap için bu beğenimi perçinledi diyebilirim. Kitapta her bir denemede bambaşka bir dünyadan bahsediyor Orwell. Genelde yoksulların gittiği bir hastanenin içinde bulunduğu kötü şartlar ve ilgisiz çalışanlardan tutun da sporun ruhuna hatta bir kara kurbağasının baharı müjdeleyişine kadar. Benim en sevdiğim Marakeş ve Sporun Ruhu denemeleri oldu. Spora karşı pek de bakmadığımız bir bakış açısıyla yaklaşan Orwell bazı düşünceleriyle zaten böyle düşünüyormuşum da bunun hiç farkında değilmişim gibi hissettirdi. Salvador Dali ve rahatsız edici kişiliğinin ve sanatının dengesini nasıl koruyacağız? Bu soruya net bir cevap yok ama bu soru da en az cevabı kadar özel bence. Bir şeyin gri olabileceğinin en iyi örneği. Okuyun okutturun.
Yoksullar Nasıl Ölür?
Yoksullar Nasıl Ölür?George Orwell · İthaki Yayınları · 2021533 okunma
Reklam
152 syf.
·
Puan vermedi
·
5 günde okudu
Yoksullar Nasıl Ölür?
Yoksullar Nasıl Ölür?George Orwell
7.3/10 · 533 okunma
Fabrikalarda atom bombaları imal ediliyor, şehirlerde polisler dört dönüyor, hoparlörlerden aralıksız yalanlar söyleniyor, fakat dünya güneşin çevresinde dönmeye devam ediyor ve asla tasvip etmeseler de ne diktatörler ne bürokratlar engelleyebilir bu süreci.
Sayfa 80 - Kara kurbağası hakkında bazı düşüncelerKitabı okudu
Fakat insanların kara tenli olduğu yerlerde yoksulluk fark edilmiyor işte. Fas, Fransızlar için ne anlama geliyor? Bir portakal bahçesi veya devlet memurluğu. Peki İngilizler için? Develer, kaleler, palmiyeler, yabancı lejyonerler, pirinç tepsiler ve haydutlar. insan burada yıllarca yaşasa bile farkına varmayabilir fakat halkın onda dokuzu için hayat erozyonlu toprakta biraz yiyecek yetiştirebilmek için sonsuz ve yıpratıcı bir mücadeleden ibaret.
Sayfa 54 - MarakeşKitabı okudu
471 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.