Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Bir öğretmenin her insanın üzerinde emeği vardır. Öğretmenler sadece ders vermekle kalmaz çocuk üzerinde ahlak ve görgü kurallarının öğrenilmesi için de etkin rol oynarlar. Hakim,mühendis, savcı, doktor, ekonomist vb her ne meslek olursa olsun onları yetiştiren öğretmenlerdir. Öğretmenlerimize sahip çıkalım.
Tüm kandiller sırasıyla patlamaya başladı. Her bir kandilin patlamasıyla bir meşale sönüyordu. Koridor gittikçe karanlığa bürünürken etrafına bakıp, "Bu normal değil," diye fısıldadı. Fısıltısı soğuk bir şekilde gülmemi sağladı. "Hayır, normal ." Geliyordu. Koridorun sonunda başlayan karanlık, tüm ışığı söndürerek bana doğru gelirken Savcı yüzümde gördükleriyle rahatsız olmuştu. "Artık pek korkuyor gibi görünmüyorsun." Dudaklarım tehlikeyi çağrıştıran bir gülümsemeye ev sahibi yaptı. "Korkutucu olan karanlık değil ki." "Peki, ne?" "İçinde gizledikleri, Savcı Hoca,"
Sayfa 533Kitabı okudu
Reklam
Ama Bay Savcı sanığın, tam suçlu- luk gününde o paranın yarısını ayırıp beze dikebildiğine bir türlü inanmak istemiyor. "O karakterde adam değil o, yok onda böyle duygular!" Güzel, ama Karamazov'un kabına sığmaz, gökle uçurumun dibini aynı anda seyredebilecek tabiatta olduğunu bağıran sizdiniz. Evet, Karamazov böyle, iki yönlü, çelişme dolu yapıda bir insandır. Belirli bir yönü ağır basınca en şiddetli sefahat ihtiyacını içine gömebilir. Bu sefer aşk tarafı, ansızın patlak veren yeni aşkı ağır basıyordu; bu aşk için para gerekliydi, içki âleminden daha çok lazımdı...
Sayfa 972 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
Ölmek istemiyorum ölmek istemiyoruz!
Bizler öğretmeniz, Bizler polis, Bizler asker , Bizler savcı, Bizler.......... Bizler insanız eğitim veren , cankurtaran. Bizler diğerlerinin gözünde kurban olmak istemiyoruz. Biz adalet, bizler can güvenliği istiyoruz. Mekanınız cennet olsun hocam İbrahim oktugan
150 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Merhabalar değerli kitapseverler bugün sizlere Derin Gezmiş kaleminden Suçun Rengi adlı kitabı tanıtmak istiyorum. Kitabımız 5 ayrı öyküden oluşmaktadır ve öykülerin teması polisiye. Öykülerin içerisinde Kağıt Peçete adlı öyküde bir bar tuvaletinde işlenen kadın cinayetini,Kades adlı öyküde Hasret Komiser'in kızı Ayşe'nin kaçırıldıktan sonra Ayşe'yi bulmak için ailesinin ve tüm polis ekiplerinin verdikleri mücadeleyi okurken bu öyküde kades uygulamasına da ayrıca vurgu yapılmış,Simitçi adlı öyküde Uygunsuz işler yaptıran Derya Hanım'ın evinde çalışan Rüya Güngör'den sonra bir çöp konteynırın arkasında cesedi bulunan 19 yaşında olan Fatma Yener'in kimin öldürdüğünü bulmak için Tan ve Mete Komserin simitçi,Fatma'nın abisi ve Derya Hanım olmak üzere birçok kişinin sorguya tutulduğu anlarda neler konuşulduğunu, Karadeniz Kızı adlı öyküde Karadeniz Kızı olarak hitap edilen Zeynep Komiser'in hain bir suikast sonucu öldürülen Savcı Orhan Bey'in ölümünden sonra Zeynep Komiser'in eşinin neden öldürüldüğünü öğrenmek için neler yaptığını,Ali Ayşe'yi Seviyor adlı öyküde ise iki aylık evli olan Ayşe Yiğit'in evinde ölü bulunması sonucu polis ekiplerinin kimin öldürdüğünü bulmak için harekete geçtiği anlara tanıklık ediyoruz. Polisiye ve öykü sever biri olarak her bir sayfayı heyecanla çevirerek okudum. Benim gibi polisiye ve öykü sever iseniz bu kitabı okumaya davet ediyorum sizleri. Yazarımızın kalemine sağlık okuyucusu bol olsun.
Suçun Rengi
Suçun RengiDerin Gezmiş · Herdem Kitap · 202312 okunma
SAVCI'YA
Savcı nedir düşündün mü? Bıçakları uçlu kılan? Bir eski hak alınmamış, bir dere kan sorulmamış, Şunun bunun alın teri, Alınları taçlı kılan. FAZIL HÜSNÜ DAĞLARCA (1914-2008)
Sayfa 24 - Zend Kitabevi, 2005Kitabı okudu
Reklam
Memleket sorunu, her vatan evladının baş davasıdır. Memleketi sevmek, savunmak için politikacı, savcı, polis olma şartı olmayacağını herkes bilir. Bu davaya gönül vermenin birinci şartı vicdan sahibi olmaktır. Bu nedenle aslında her birimiz öyle ya da böyle, memleket davasının içinde yer alırız.
----Gönül bizde nasıl şen olur savcı katığım dert, ekmeğim acı
152 syf.
·
Puan vermedi
1948’den 1960 yılına kadar geçen sürede tiyatro eseri kaleme almayan Üstad Necip Fazıl, 1960 ihtilaliyle girdiği hapiste, üç piyes yazmıştır: Ahşap Konak, Kumandan ve Reis Bey. Piyesin ana karakteri Reis Bey, bir ağır ceza reisidir. Ömrü otel odalarında geçmiş, yapyalnız ve tuhaf bir adam. Taş kalpli bir kanun tatbikçisi… Onun nazarında merhamet, idamlık bir suçtur ve «cemiyette bir ferdi korumak için bin kişiye idam gömleği giydirmekten kaçınmamalıdır.» Günün birinde, annesini öldürdüğü iddiasıyla huzuruna çıkarılan bir gencin idamına karar verir. Artık olaylar çok farklı gelişecek ve Reis Bey'in buz gibi iç dünyası müthiş bir sarsıntıyla yerle bir olacaktır. Her insanın içinde kendi adalet anlayışına bağlı savcı, yargıç ve hakim bulunur. Gerektiği yerde sorgular, hüküm verir. İşte büyük Üstadımızın bize kazandırdığı bu eser tam anlamıyla adaleti eleştiriyor. Reis Bey, merhameti ile vicdanının azabına uğramış verdiği yanlış kararıyla bir insanın idamına sebep olmuştur. Hakimlik mesleğinden istifa etmesine rağmen vicdanı peşini bırakmayan aydını anlatır. Büyük Üstadımız 1960 ihtilali ile girdiği hapiste üç perdelik bu oyunu yazmıştır. İlmek ilmek merhamet işlenen bu eseri okumakta fayda var.
Reis Bey
Reis BeyNecip Fazıl Kısakürek · Büyük Doğu Yayınları · 20088,2bin okunma
1.000 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.