Bir toplumun değerlerinden uzaklaşması, milli kültürüne yabancılaşması, bireylerin köklerine aidiyetini, milli kültüre bağlılığını ve iradesini yıkar. Gelecekte güçlü ve sağlam bir şekilde var olmak istiyorsak tarihimize, milli kültürümüze ve değerlerimize sahip çıkmak, geliştirmek, gelişmelere açık olmak ve de en önemlisi devam­lılığının sağlanması için yeni nesillere aktarmak zorundayız.
Demek ki vicdanı kararanın gözü de kararıyor. Hakikati görmek için sadece göz yetmiyor.
Sayfa 183 - Alfa·Kitabı okuyor
Reklam
"Nasıl ki bir kemeri,köprüyü,kubbeyi ayakta tutan şey kilit taşıdır,toplumların,ailelerin kilit taşı da kadınlardır. Cesur,güçlü, azimli kadınlar... Kilit taşı olmazsa kemer,köprü çöker, kadın olmazsa toplum..."
"Kadın," dedi,"güçlü olmalı, kimseye bağımlı olmamalı,zaafı varsa da hissettirmemeli, kontrolünü yitirmemeli."
"Kanla alınan toprağı parayla satanlar atalarına ihanet etmenin bedelini acı, gözyaşı ve esaretle öderler. Tarih boyunca hep böyle olmuştur."
Sayfa 55·Kitabı okuyor
Reklam
Reklam