Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sercan Erol

Sercan Erol
@sercanerol
Makine Operatörü
Lisans
İzmir / Karşıyaka
İzmir, 23 Eylül
314 okur puanı
Eylül 2017 tarihinde katıldı
Sanayinin Çarkları
Kapitalist ve tüketimci etik, bir madalyonun iki yüzü gibidir. Zenginlerin uyduğu birincil emir "yatırım yap!"ken, geri kalanların uyduğu birincil emir "satın al!"dır.
Sayfa 330 - KolektifKitabı okudu
Reklam
Sanayinin Çarkları
Ortaçağ Avrupa'sında, aristokratlar paralarını aşırı lüks şeylere dikkasizce harcarken köylüler her kuruşu sayarak tutumlu yaşarlar. Bugünse durum tam tersine döndü; zenginler kendi yatırımlarına ve varlıklarına dikkat ederek yaşarken, daha az varlıklılar borca girerek hiç ihtiyaçları olmayan arabalar ve televizyonlar alıyorlar.
Sayfa 343 - KolektifKitabı okudu
Sanayinin Çarkları
İnsanların kas gücü evleri ve arabaları yaptı, öküzler tarlaları sürdü, atlar da eşyaları taşımaya yardımcı oldu. Bütün bu organik kas makinelerini besleyen enerji, en nihayetinde tek bir kaynaktan geliyordu; bitkiler. Bitkiler de enerjilerini güneşten alıyordu, fotosentez yaparak güneş enerjisini organik bileşimlere aktarıyorlardı. Denilebilir ki, insanların tarih boyunca yaptığı hemen her şey, bitkilerin güneşten aldığı ve sonradan kas gücüne çevrilen enerjiyle yapıldı.
Sayfa 330 - KolektifKitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Kapitalist İtikat
MÖ 8500'de bir insan Tarım Devrimi yüzünden gözyaşı dökebilirdi, ama tarımı bırakmak için artık çok geçti. Benzer şekilde, kapitalizmi sevmeyebiliriz ama artık onsuz yaşayamayız.
Sayfa 328 - KolektifKitabı okudu
Kapitalist İtikat
En önemli ekonomik kaynak, geleceğe olan inançtır ve bu da hırsızlar ve şarlatanların sürekli tehdidi altındadır.
Sayfa 324 - KolektifKitabı okudu
Reklam
Kapitalist İtikat
Fraklı ve fötr şapkalı bankerlerin ve tüccarların kurduğu imparatorluklar, altın renkli kıyafetler ve parlak zırhlar giyen kralların ve soyuluların kurduğu imparatorlukları yendi. Tüccar imparatorluklar fetihlerini finanse etmekte çok daha başarılılardı; sonuçta kimse vergi ödemek istemezken, herkes yatırım yapmaktan memnundu.
Sayfa 313 - KolektifKitabı okudu
Dinin Kanunu
Samimi olarak merak ediyorum, biyoloji bilimiyle hukuk ve siyaseti ayıran duvarları daha ne kadar koruyabileceğiz?
Sayfa 236 - Kolektif KitapKitabı okudu
Bölüm 14
Ne çok insan vardı trafikte! Birbirinden kopuk, diğerlerinin ne yaşadığından habersiz ne çok insan vardı. Çeşitli amaçlar peşinde, çeşitli kaygılarla akıp gidiyordu hayat. Ama kimse kimsenin hikayesini bilmiyordu.
Sayfa 255 - Doğan KitapKitabı okudu
Dinin Kanunu
Eğer bir insan tüm arzularından arınabilmişse hiçbir tanrı ona ızdırap çektiremez. Bunun aksine, eğer arzularından arınmazsa dünyadaki tüm tanrılar bile onu acı çekmekten kurtaramaz.
Sayfa 227 - Kolektif KitapKitabı okudu
Geri169
1.044 öğeden 1.036 ile 1.044 arasındakiler gösteriliyor.