Fakat insan, ebediyete uzanan duygular taşıdığını unutmamalı, mülkü, mülk sahibi olan Allah’a teslim etmeli, kendisi doğrudan Bâis ve Vâris olan Cenab-ı Allah’a bağlanmalı ve yalnız Ona muhabbet duymalı, yalnız Onun muhabbetiyle yetinmelidir. Bâis:Ölülere hayat veren, dirilten Vâris: Bütün servetlerin gerçek sâhibi anlamına gelir. Varlığı devam eden, servetlerin hakiki sâhibi demektir.
Sayfa 458Kitabı okudu
Ramazan günü oruç tutmayan insanları gördüğümüzde tepkimiz nasıl olmalıdır? "Oruç tutmayan insanları, açıktan oruç yediklerini görsek bile kınamak veya tepki göstermek doğru değildir. Özürlerinin olabileceği şeklinde hüsn-i zan yapmak daha doğru olur. Çünkü su-i zanla kazanacağımız hiçbir şey yoktur. Kınayarak veya tepki göstererek ancak tebliğ ve hayır kapısını kapatmış oluruz. Oysa hüsn-i zannımız, ona rahmetin ve hidayetin gelmesine ve makbul tövbe yapmasına vesile olabilir."
Reklam
"...Ezan ise namaza bağlı olarak okunan bir tevhid ilanıdır..."
"...Ramazan-ı Şerifte her gün için ayrı niyet edilmelidir. Çünkü her günün orucu müstakil bir ibadettir..."
"...Oruç için niyet kişinin oruç tutacağını bilmesi ve oruç tutmaya karar vermesinden ibarettir. Oruç için sahura kalkılması, oruç için sahurda bir bardak su içilmesi veya oruç için sahurda bir lokma bir şeyler yenilmesi de niyet yerine geçer..."
Niyet Nedir?
"...Niyet,o ibadeti veya ameli ne için yaptığımızın kalbimizdeki "izahıdır." Üstad Bediüzzaman Hazretlerinin ifadesiyle niyet, önemli bir iksirdir ki, âdi bir harekete ibadet niteliği kazandırır; görünüşte ibadete benzeyen bir davranışı da âdi bir harekete çevirir..."
Reklam
166 öğeden 101 ile 110 arasındakiler gösteriliyor.