Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sumeyra Keskin Bozkurt

Sumeyra Keskin Bozkurt
@sumeyrakeskinn
Hacettepe University
Bodrum
84 okur puanı
Mayıs 2020 tarihinde katıldı
Reklam
325 syf.
·
Puan vermedi
·
9 günde okudu
Algernon'a Çiçekler
Algernon'a ÇiçeklerDaniel Keyes
8.9/10 · 14,9bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
...Hafif ve duygudan arınmış bir durumdayım.Zamanın ve mekânın içinden süzülerek geçiyor ve genişliyorum. Sonra, uçan bir balığın denizin içinden fırlaması gibi, ben de varoluş kabuğunu kırmak üzere olduğumu anladığım anda, beni aşağıya doğru çeken gücün farkına varıyorum.
Sayfa 296Kitabı okudu
“Dâhi havası veriyorlardı sadece. Gerçekte, görmeyen gözlerle çalışan iki sıradan adamdı ikisi de, karanlığa ışık getiriyorlarmış gibi yapan..”
Sayfa 160 - koridor yayınlarıKitabı okudu
Reklam
“Ama ben zekânın tek başına hiçbir anlam taşımadığını öğrendim. Burada, sizin üniversitenizde zekâ, eğitim ve bilgi büyük idoller haline gelmiş. Ama şimdi biliyorum ki, hepinizin atladığı bir şey var: Sevgi ve şefkat eli değmeyen zekâ ve eğitim beş para etmez.”
Sayfa 262 - koridor yayınlarıKitabı okudu
A Green Tree in Gedde
“Hatırlanan ölüler” ve “gerçek ölüler”. “Hatırlanan ölüler”in mezarlarına bakılıp çiçeklerle bezenirken “gerçek ölüler” in mezarları unutulmuştu:Çiçeksizdiler, yabani otlarla kaplıydılar, mezar taşları eğrilmiş ve aşınmıştı.Gerçekten ölüler, tanınmayan kadim, yaşayan hiç kimsenin görmemiş olduğu ölülerdi.
Sayfa 157 - pegasusKitabı okudu
Yaşlı bir insan -bütün yaşlılar- pek çok insanın görüntüsünün son deposudur.Çok yaşlı biri öldüğünde onunla birlikte pek çok kişi daha ölür.
Sayfa 157 - pegasusKitabı okudu
Yas ve kayıp, kişiyi uyandırmaya yardım eder ve kendi varoluşunun farkına varmasını sağlar.
Sayfa 41 - pegasusKitabı okudu
"Bazen düşünürüm, ne kadar garip mahluklarız? Hepimiz ömrümüzün kısalığından şikayet ederiz; fakat gün denen şeyi bir an evvel ve farkına varmadan harcamak için neler yapmayız?"
Sayfa 29 - Dergâh Yayınları
Reklam
Son günlerde hissettiğimiz yorgunluk üzerine..
“Ben, çağımızda ruhsal sıkıntıların önemli bir kısmının, güzelliği yeterince idrak edememiş olmamızla alakalı olduğunu düşünüyorum. O kadar çok çirkinliğe muhatap oluyoruz ki bir süre sonra içsel kaynaklarımız tükenmeye başlıyor. İnsan güzellik karşısında vecd duyuyor, güzellik karşısında ilahi bir tabiatı olduğunu keşfedebiliyor. Kendi içindeki ve dışarıdaki güzelliği keşfedebilen insan evladı, kendisinin müteal bir âlemin parçası olduğunu hissedebiliyor. Biz maalesef günümüzde hep kötü haberlerle, çirkinlikle, insanı demoralize eden haberlerle muhatap olduğumuz için hem kendimize hem dışarıdaki dünyaya hem de insan evladına karşı bir itimatsızlık geliştiriyoruz. Bu güvensizlik bir süre sonra insanı yoruyor. Geçtiğimiz senelerde bir çalışma yapıldı. Bu çalışma, insanın sürekli olumsuz haberlere muhatap olmasının onda ciddi bir şefkat yorgunluğuna, merhamet yorgunluğuna yol açtığını, insanın giderek empati melekesini kaybettiğini ve bu kadar yoğun bir kötülük karşısında kendini çaresiz hissettiğini dile getiriyor.”
Sayfa 48 - turkuvaz kitapKitabı okudu
284 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.