Gönül Sadası'ndan Akisler - 3

Kemal Sayar
Sanman taleb-i devlet-i câh etmeye geldik Biz âleme bir yâr için âh etmeye geldik” Yenişehirli Avni “Hayat akıyor, günler geçiyor, sohbet devam ediyor. Varlığın neşesi suretlerin altında kımıldayıp işmar ediyor. Duy o sesi ki seni kendi özüne çağırıyor. İşit o nefesi ki mucizenin diri olduğunu sana fısıldıyor. Konan göçüyor ama dağ yerinde duruyor. Hak ve hakikat uğruna söylenmiş hiçbir söz ve eylem zayi olmuyor. Hiçbir iyilik yok ki dönüp de kaynağına ihsanlar, armağanlar sunmasın. Gönülden çıkmış hiçbir âh yok ki İşiten onu duymasın. Kim yâri sayıklamış da ruhlar pazarından eli boş dönmüş? O hâlde aşk ile bir daha: Âh!” Sadettin Ökten ve Kemal Sayar, “Gönül Sadası’ndan Akisler” serisinin üçüncü kitabında, şairlerin hikmetli sözlerini de yanlarına alarak hayata, insanlığa ve medeniyete dair birçok konuda fikir alış verişinde bulunuyor, birbirlerine felsefi sorular sorarken biz okuyuculara da bu sorular karşısında kendi cevaplarımızı bulmamız için rehberlik ediyor... Âleme Bir Yâr İçin Âh Etmeye Geldik, iyilik, güzellik, barış ve aşk üzerine; başucunuzdan ayıramayacağınız, tadına doyulmaz bir sohbet kitabı.
200 sayfa

Esselamualeykum
8/10 puan verdi
"Sanmam taleb-i devlet-i câh etmeye geldik, Biz âleme bir yâr için âh etmeye geldik."
Yenişehirli Avni
Yenişehirli Avni
Hayat akıyor, günler geçiyor, sohbet devam ediyor. Varlığın neşesi suretlerin altında kımıldayıp işmar ediyor. Duy o sesi ki seni kendi özüne çağırıyor. İşit o nefesi ki mucizsenin diri olduğunu sana fısıldıyor. Konan göçüyor ama dağ yerinde duruyor. Hak ve hakikat uğruna söylenmiş hiçbir söz ve eylem zayi olmuyor, olmayacaktır. Hiçbir iyilik yok ki kaynağına gelip ihsanlar, armağanlar sunmasın. Kim yâri sayıklamış da ruhlar pazarından eli boş dönmüş? O hâlde aşk ile bir daha: "Âh!"
Sadettin Ökten
Sadettin Ökten
ve
Kemal Sayar
, "Gönül Sadasından Akisler" serisinin üçüncü kitabında, şairlerin hikmetli sözlerini de yanlarına alarak doğaçlama radyo muhabbetlerine devam ediyor... Birbirlerine felsefi sorular sorarken biz okuyuculara da bu sorular karşısında kendi cevaplarımızı bulmamız için rehberlik ediyorlar...
Âleme Bir Yâr İçin Âh Etmeye Geldik
, iyilik, güzellik, barış ve aşk üzerine; başucunuzdan ayıramayacağınız, tadına doyulmaz bir sohbet kitabı. Her iki hocamıza teşekkür eder, okumayı düşünen okurlara "ertelemeyiniz!" Diyorum. Selâm ve duâ birlikte kalalım...
Âleme Bir Yâr İçin Âh Etmeye Geldik
Âleme Bir Yâr İçin Âh Etmeye GeldikKemal Sayar · Truva Yayınları · 2021979 okunma
Ruha şifa gibi gelen bir seri..
10/10 puan verdi
Bu sefer iki kitabı ardı ardına okudum. Çünkü ruhuma çok iyi geldi . Bu serinin İlk bölümünü ", Dünyaya geldim gitmeye"kitabını geçen yıl okumuş çok beğenmiş ,serinin öbür kitaplarını da
8/10 puan verdi
"Bırakın düşmanlık başkalarından gelsin, biz herkese dost olalım" diyor ya Fethi Gemuhluoğlu. İşte Kemal Sayar ve Sadettin Ökten hocalarda bunun derdinde Gönül Sadasından Akisler kitabının üçüncüsünde. Toplamda 17 bölümden oluşan her bölümde sizi farklı diyarlara götürüp en lezzetli meyveleri topluyormuş hissini veren şahane bir kitap olmuş. Kitabın nasıl bittiğini dahi anlamıyorsunuz. Sıcacık dili oldukça sade ve akıcı. Kemal hoca ve Sadettin hoca ile bir deniz kenarında oturup onların nasihatlerini dinliyormuşsunuz gibi bir büyüsü var. Veya bir bal süzmüşler de bir petekten, içinde dünya çiçeklerinden kokular, sakin sakin sunuyorlar size... Ah etmenin en nazik en naif halini gönlünüze koyup, Allah’ın lütuflarını görmenin inceliğini, şükretmenin yüceliğini, çocukluğun, ailenin, yetişkin olabilmenin püf noktalarını en güzel biçimde aklınıza kazıyan çok çok özel bir yol arkadaşı. Ruhu dinlendiren, şifa niyetine bir kitap. Vesselâm…
10/10 puan verdi
Gönül Sada'sndan Akisler serisinin en etkileyici kitabı diyebilir miyim ? elbette derim... Diğer iki kitabın hakkını yememek lazım ama okuduğum her kitapta "ayy bu daha güzelmiş" hissine kapılıyorum. Kitap hakkında kısaca şunları söylemek isterim toplamda 17 bölümden oluşuyor her bölümde farklı farklı diyarlardan en lezzetli meyveleri topluyormuş hissini veriyor yedikçe yiyesin geliyor o meyveleri asla doyamıyorsun derkennn kitap bitiyor .. nasıl bittiğini hiç anlamadığın şekilde hemde ... Sıcacık bir kitap dili oldukça sade ve akıcı hatta Kemal hoca ve Sadettin hoca ile bir deniz kenarında oturup onların nasihatlerini dinliyormuşsunuz gibi bir büyüsü var :)) kesinlikle herkesin okumasını tavsiye ederim .. "Kitaplarla kalın"
Puan vermedi
Es-Selamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuh Aleme bir yar için ah etmeye geldik   Sadettin Ökten, Kemal Sayar   200 sayfa Güzel bir arkadaşımdan emaneten almıştım bu kitabı... Daha sonra fark ettim ki serinin son kitabı imiş... Sınav zamanların da kafamı dağıtmak için okuduğum kitaplardan bir tanesidir.. Fazlaca akıcı, zaman oldukça daha bir kaç saat içerisinde bitebilir... İbret alınacak sözler ve konuşmalar var. Kitap sohbet havasında yazılmış Kemal Sayar, Sadettin Ökten'e sorular soruyor ve cevap veriliyor... Keyifli okumalar ️
8/10 puan verdi
Mest oldum. Grup okuması olduğu için direk serinin üçüncüsü olan bu kitaptan başlamıştım okumaya ama en yakın zamanda ilk ikisini de okuma üzere listeye ekledim. Ruhu dinlendiren, şifa niyetine okunacak kitaplardan
208 syf.
10/10 puan verdi
Âleme Bir Yâr İçin Âh Etmeye Geldik Eserimiz İki farklı alanlardaki muhteşem yazarların bir araya gelerek yaptıkları sohbetin derlenip yine sohbet havasında kitaplaştırılarak okuyucuya aktarılmasıdır. Kitaplaştırılmadan önce sesli halini dinleyen bir okuyucu olarak okurken iki yazarın da sesi kulaklarıma sık sık misafir oldu. Okurken insan kendini sohbete dahil edip o güzel iki insanın dizlerinin dibinde buluyor kendini (dede-torun misali). Her çağda iyi ve kaliteli insanların olduğunu çevresinde ekol kabul edeceği kimselerden yoksun olanların bu tür kitap ve sohbet serileriyle buluşabileceklerini gösterdiği için ayrı mutlu oldum. Ne mutlu istifade edip ders cıkaranlara serinin diğer kitaplarını da kütüphaneme ekleme duasıyla. Kitapların da kaliteli kitaplara ihtiyacı vardır…
Âleme Bir Yâr İçin Âh Etmeye GeldikKemal Sayar · TK Yayınları · 2024979 okunma
10/10 puan verdi
Son zamanlarda okuduğum en doyurucu kitap oldu. Altını çizmediğim sayfa yok diyebilirim ekstra deftere geçirdiğim yerler de pek çok. Kemal Sayarı okumayı zaten seviyordum ama Sadettin Ökten cok cok baskaymış hayran kaldım.
Bir Hoş Seda
9/10 puan verdi
Sanman taleb-i devlet-i câh etmeye geldik Biz âleme bir yâr için âh etmeye geldik..
Puan vermedi
Bismillahirrahmanirrahim... Gönül sadasından akisler serisinin üçüncü kitabınıda okumak nasip oldu. Bu seriyi okurken Kemal Sayar ve Saadetin Ökten ' in yanında sanki bunları dinliyormuş gibi hissediyorum. Hayatıma çok şey katmama vesile oldular. Gerçekten bakış açısı kazandıran bir seri. İmkanı olanlara okumalarını tavsiye ederim.Alıntı eklemememin sebebi kitabın o havasından kopmak istememem ayrıca kitap gayet az sayfalı bir iki gün içinde bitebilecek bir kitap ama ben tadını çıkararak okumayı tercih ettim...

Kemal SayarYazar · 50 kitap
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Kemal Sayar, uzmanlığını Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri ana bilim dalında tamamlamıştır. Daha sonra sıra ile Vakıf Gureba Eğitim Hastanesi'nde ve Çorlu Asker Hastanesi'nde Psikiyatri Uzmanı olarak çalışmıştır. 28 Kasım 2000'de psikiyatri doçenti unvanı almıştır. 2000-2004 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Psikiyatri AD Öğretim Üyesi olmuştur. 2002 yılında McGill Üniversitesi'nde Tübitak araştırmacısı olarak ziyaretçi profesör unvanıyla bulunmuş ve transkültürel psikiyatri ve psikosomatik tıp alanında araştırmalar yapmıştır. Daha sonra Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde dört yıla yakın bir süre başhekim yardımcısı ve 13. Psikiyatri Kliniği Şefi , dört aylık bir süre de (vekil) başhekim olarak çalışmıştır. 2008 yılında profesör olarak Fatih Üniversitesi'nde öğretim üyeliğine başlamış ve üç yıl sonra Marmara Universitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri anabilim dalına geçmiştir. Halen Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı başkanıdır. Çeşitli gazete ve dergilerde köşe yazarlığı yapmış, Açık Radyo'da ve daha sonra Star televizyonunda "Ruhun Labirentleri" isimli bir programı hazırlamış ve sunmuştur.TRT'de İnsanlık Hali adlı programı bir yıl yapmıştır. Yirminin üzerinde kitabı olan Sayar, edebiyatla da yakından ilgilenmektedir.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.