"Hiç kimseye hiçbir şeye yakın değilim. Maaş gününü bekleyen memurun duygusallığı var artık bende, ötesi yok, artık yok."
Alevî Dilindeki Saklı Hakikat(Zeynel KETE)
Rêya Hakk Alevî inancının Terminolojisine, inancındaki kavram ve kuramlarına derinlikli bakmak, Bu inancın dilinin hangi kültür havzasına, hangi zaman ve mekâna ait olduğunu bilmek için, dilin gelişimindeki biyolojik ve kültürel evrimi bilmek gerekiyor. Bu gerçeklikten hareketle genel olarak biyolojik gelişim ile kültürel evrim arasındaki
Reklam
Sis öyle yoğundu ki bu yoğunluk sisi sis olmaktan çıkarıp bir metafora dönüştürüyordu. Anlıyor musunuz? Aslında bütün yoğun şeyler böyledir, yoğun duygular, yoğun yaşantılar. Hem alabildiğine kendisidir hem de başka bir şey.
Basit ve küçük şeylerin, karmaşık ve sonsuz şeylerin içinde eriyip yok olmasına engel oluyordum. Kitap okuyarak, kapımı kilitli tutarak.
İnsanlar öldürdü ve biz öylece seyrettik
194 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Tarihi Kırıntılar
"Şairlerin en iyi bildiği şey budur: Duyguları anlatmaya çabalarken, duyguları anlatmak için kendilerini donatırken duygusuzlaşmak ve küflenmek. Hiç kimseye, hiçbir şeye yakın olamamak." (Syf: 29) Tam bir şiir havasında kitap. Şiir gibi.. Şiire bakış açınızı değiştirecek, kendinizi şiirsel serüvenin içinde bulacağınız bir eser. Barış Bıçakçı'dan okuduğum ilk kitap olup, zamansal olarak olayların akışı, birbirine bağlanması, karakterlerin güzelliği ve şiirin bu kadar naif işlenmesi beni çok etkiledi. Bir pazar günümü şenlendirdi, ne de iyi etti. Diğer kitaplarını da okumayı heyecanla bekliyorum. Keyifli okumalar dilerim.
Tarihi Kırıntılar
Tarihi KırıntılarBarış Bıçakçı · İletişim Yayınları · 2019965 okunma
Reklam
1.000 öğeden 981 ile 990 arasındakiler gösteriliyor.