Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Emirhan

Emirhan
@tarihselyazi
birtarihsever
2006
5 okur puanı
Şubat 2021 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
Emirhan

Emirhan

, bir kitabı okumaya başladı
Karboğazı Zaferi
Karboğazı ZaferiUğur Becerikli
8.5/10 · 5 okunma
Reklam
160 syf.
·
Puan vermedi
·
6 günde okudu
Türk Tarihinde Meseleler
Türk Tarihinde MeselelerHüseyin Nihal Atsız
9.1/10 · 1.842 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Bizde hâkim olan yanlış tarih telâkkisine göre, Osmanlı Devleti yıkılmış, onun yerine Türkiye Cumhuriyeti gelmiştir. Bu düşünüş de yanlıştır. Çünkü, bir Osmanlı devleti yoktu ki yıkılmış olsun. Sadece Osmanlı Hanedanı vardı. Yıkılan odur. Yâni devlette rejim değişmiştir. İşte okadar...
Sayfa 11 - Ötüken Yayınevi, 1977 baskıKitabı okudu
Rütbeni alabilirler, ordudan kovabilirler ama askerliğini alamazlar. Askerlik rütbe ve elbise değil, ruhtur.
Sayfa 225Kitabı okudu
Reklam
İğrenç Asır
Bu iğrenç asırda yaşamaktansa Mete zamanında dünyaya gelmiş olmayı tercih ederdim.
Hun Toplumu
Hunlarda birden fazla kadınla evlenme âdeti bulunmaktaydı. Bir başka önemli nokta, baba öldüğünde dul kalan üvey anne ya da yenge ile evlenme âdetidir. Bu daha çok baba ölünce başsız kalan aileyi bir çatı altında toplama geleneğidir. Sağ kalan eşin eski soyuna dönerek mal hissesini birlikte götürmesi ve böylece iş gücünün de eksilmesi önlenmek istenmiştir. Diğer taraftan dul kalan kadınların bu sayede korunmasın bırakılmamış olması da unutulmamalıdır. Hunlarda kabile hayatı dışından kişilerle evlenildiğini biliyoruz. Bu da bize onlarda akraba evliliği geleneğini olmadığını gösterir.
Emirhan

Emirhan

, bir kitabı okumayı düşünüyor
Tonyukuk
TonyukukErhan Aydın
8.5/10 · 257 okunma
Kök Türkler'de Yargı ve Hukuki Özellikler
Gök Türk Devleti'nde yüksek devlet mahkemesine "yargu" denirdi. Yine kaynaklar araştırıldığında, Gök Türk Devleti'nde bir adliye (könilik) müessesesi olduğunu anlıyoruz. Yarguların vazifeleri töreyi ve örfi hukuku uygulamaktı. Ünlü Gök Türk devlet adamı Tonyukuk, mahkeme başkanlığı, yani yarganlık yapmıştı. Hükümdarlar da yarganlık yaparlardı. Kaynaklardan anlaşıldığına göre Gök Türk ülkesinde cari cezai hükümler şunlardı: -Zina yapan evlilerin cezası; idam. -Adam öldürme; idam. -Soygun yapan, bağlı at çalan; idam -Genç kızları aldatanlar ağır bir şekilde mal ile tazminat ödemek zorunda bırakıldıktan sonra, o kızla mutlaka evlenmesi gerekirdi. -Adam yaralayanlar, yaranın derecesine göre mal mülk ödemek suretiyle suçlarını tazmin ederlerdi. -At ve koyun çalanlar on katından fazlasını ödemeye mahkûm edilirdi. -Diğer hafif suçlar 10 günü geçmemek üzere cezalandırılırdı. -Vatana ihanet edenler, ordudan kaçanlar ölüme mahkûm edilirdi. Ceza işlemler herkese hiçbir fark gözetmeksizin aynen uygulanırdı.
Sayfa 188Kitabı okudu
Reklam
320 syf.
·
Puan vermedi
·
12 günde okudu
Vatan ve Führer İçin
Vatan ve Führer İçin /Otobiyografi - Anı Kitabı 12 Aralık 1923'te dünyaya gelen Erwin Bartman Adolf H*tler iktidara geldiğinde henüz 8-9 yaşlarındaydı. Kendisi önce bir fırında çalıştıktan sonra Zeitgeist'e kapılarak Waffen SS birliğine katılarak vatanına hizmet etti. Başlarda çok tecrübesiz olsa da zaman geçtikçe tecrübe sahibi oluyor ve terfi ediliyor. Savaştaki dostluklarını, zorluklarını, hayatta kalmayı, düşmanların işkencesini, esareti, anlatan bu kitap daha çok Doğu Cephesi'nde geçiyor ve savaşı kaybedenlerin gözünden okuyorsunuz.
Vatan ve Führer İçin
Vatan ve Führer İçinErwin Bartmann · Kronik Kitap · 2018532 okunma