Yazarının manevi ve dini bir bakış açısıyla okurlarına hitap ettiği, kişisel gelişim, demene türünde yazılmış bir kitap. İçeriğinde rabbine sığınmak, tevekkül ve ümit mesajları sıktıklar yer almaktadır.
Kitap klasik kişisel gelişim kitaplarından farklı olarak, motivasyonu dünyevi başarılardan ziyade, manevi huzur, içsel denge ve Allah ile kurulan bağ üzerinden anlatmakta ve bu doğrultuda özellikle namaz ibadetine detaylı olarak yer vermektedir.
Bir kişisel gelişim kitabı olmakla birlikte kitabın içeriğinde özellikle namaz hakkında da detaylı bilgiler verilmektedir. Namazın neden beş vakit kılındığı, namaz vakitlerinin hikmetleri ve önemi, namazın ihlasları, cemaat namazının önemi, Teheccüd namazı pek çok konuda da ayrıntılı bilgiler verilmiş ve hayatım dönük uygulamaya yönelik yüksek motivasyonlar ile sunulmuş kitapta.
Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim' den ayetler ve Peygamber Efendimiz Hz Muhammed(sav) dan hadislere de yer verilmiştir.
Namaz, rahmetin ta kendisi olarak, sonsuz güzellik ve haşmet sahibi olup kendisine ibadet edilen Allah'ın huzuruna kabuldür
Efendimiz'(sav) ismet sıfatı olduğu için hata ve kusuru yoktur. Bu yüzden de kendisini affettirmeye ihtiyacı yoktur. Efendimiz'in (sav) cennete girme ya da cehennemden kurtulma derdi de yoktur. Buna rağmen Allah Resûlü, ayakları şişene kadar namaz kılardı. Bir gün Aişe Annemiz merak eder ve: "Ya Resûlullah, neden bu kadar namaz kılıyorsun?" diye sorunca Efendimiz (sav); "Ya Âişe, ben şükreden bir kul olmayayım mı?" diye hikmet dolu bir cevap verir. Bu hal içinde olmak namazın derin manasını anlayanlara ait bir özelliktir. Allah, hiç değilse bir vakit namazımızda bu hâli bize yaşatsın. Hiç değilse bir kez ruhumuz bu manayı, bu lezzeti az da olsa tatsın. İşte o gün: "O namaz, ömrümdeki bütün ibadetlerden daha