8/10
·320 syf.··
Beğendi
·
2026 32. kitabı
·
9 günde okudu
·
Okunma: 14 Haziran 2026 02:30
SPOİLER İÇERİR! Birinci kural: Kurallara uy. Üçüncü kural: Babagoo her zaman haklıdır. Dördüncü kural: Sadece Babagoo'ya inan. Beşinci kural: Korkunç kulak ver. Altıncı kural: Hiçbir işaretin olmaması bir işaret olabilir Yedinci kural: Asla dolaba dokunma. Sekizinci kural: Binlerce gün Dışarda'n gelmesem bile beni aramaya gelme. Dokuzuncu kural: Açgöz gelince saklan. Onuncu kural: Ortalıkta başıboş dolaşma. On birinci kural: Şişen hayvanlardan uzak dur. On ikinci kural: Asla duvarın üzerine çıkma. On dördüncü kural: Günlük işleri tamamlamak gerekiyor. On beşinci kural: İçeri'yi onun bizi koruduğu gibi koru. On altıncı kural: Bıçağını unutma. Yirmi birinci kural: İçerideki hayvanlara asla zarar verme. Yirmi ikinci kural: Geceleri Yuva'dan çıkmak yok. Yirmi dördüncü kural: Yükseklere çıkma. Yirmi altıncı kural: Tuzakların görünmediğinden emin ol. Yirmi yedinci kural: Kakaları bırak ama onları aynı yere yığma. Yirmi sekizinci kural: Eğer bir Dışarılı seni görürse İçeri'den uzaklaş ve güvende olana kadar saklan. Yirmi dokuzuncu kural: Bir Dışarılı seni yakalarsa boğazını kes, üzerini çöplerle ört. Sonra mümkün olduğu kadar hızlı ve dikkatli bir şekilde İçeri'ye dön. Otuzuncu kural: Buzdolabının kapısını her zaman kapalı tut. Babagoo, Landfill’i Dışarı'daki tehlikelerinden korumak için sert kurallar koyuyor ve ona dışarısı hakkında korkutucu hikayeler anlatıyor. Ancak Landfill büyüdükçe, her çocuk gibi sınırların ötesini merak etmeye, Babagoo’nun otoritesini ve "İçeri'yi ve bizi korumak için söylenen yalanları" sorgulamaya başlıyor. ... Modern dünya bize sürekli tüketmeyi ve eskiyen her şeyi arkamıza bakmadan fırlatıp atmayı öğretiyor. Peki, bizim "çöp" deyip geçtiğimiz o atıklar, bir başkasının tüm evreni olsaydı? Darren Simpson, Çöpçüler romanında tam olarak bu sorunun
ÇöpçülerDarren Simpson · Genç Timaş Yayınları · 2020674 okunma
Puan vermedi·380 syf.··
Beğendi
·
2026 5. kitabı
·
20 günde okudu
·
Okunma: 13 Haziran 2026 12:54
Doğrudan Aykut Kocaman'ı anlatmaktan ziyade İstanbulspor'un 2003 yaz kampından 2004 devre arasına kadar yaşadığı süreç anlatılmış. Bu süreçte Aykut hocanın ortaya koyduğu mücadele ile oyuncu grubunun psikolojik ve fiziksel durumunun, yönetimin maddi imkansızlıklarının ve Cem Uzan'dan kaynaklı idari sorunların Aykut Kocaman tarafından nasıl karşılandığı ile ilgili bir kitap olmuş
Kocaman Bir AdamBarış Tut · İthaki Yayınları · 200432 okunma
Reklam
Puan vermedi·471 syf.··
2026 115. kitabı
Zekice kurgulanmış bulmacaları ve insan zihninin sınırlarını zorlayan o tekinsiz oyunları adım adım takip ettiğiniz, nefes kesen bir polisiye harikası. John Verdon, katilin kusursuz gibi görünen matematiksel şovuna karşı detektif Gurney'in analitik zekasını öyle bir çarpıştırıyor ki, her sayfada gizemin dozu daha da artıyor.
Aklından Bir Sayı TutJohn Verdon · Koridor Yayıncılık · 20231,631 okunma
Puan vermedi·48 syf.··
2018 113. kitabı
·
1 saatte okudu
·
Okunma: 30 Kasım 2018 00:00
Yazarın #uçurtmaavcısı ve #binmuhteşemgüneş kitaplarını yıllar önce okumuştum. Her ikiside hala hatırladığım ve asla unutmayacaklarım arasında. Şimdi onlara bir yenisi daha eklendi. Onlar gibi bir anlatımı yok, onlar gibi romana dönüştürülmemiş ama etkisi aynı. Belki de şahit olduğumuz için daha fazla... Resimli bir hikaye kitabı gibi görünüyor. İçi mi? İster bir babanın dile getirdiği dua deyin, ister kimsesizlik deyin, ister bilinmezliğe duyulan çaresizlik deyin... Bu ağıtı hangisi tarif ederse artık. Çünkü 3 yaşındaki bir bebeğin kısacık hayatından esinlenerek yazılmış. Savaşın o çirkin yüzünden kaçarken, Akdenizin soğuk sularından kıyıya vuran bir bebek... "Sen babanın en değerli yüküsün. Babanın gözlerinin ışıl ışıl nurusun. Hırpalanmış kalbimin sultanısın. Bunu bilmesi için denize yakarıyorum..." "Sana dedim ki "elimi tut korkacak bir şey yok". Bunlar yalnızca söz. Baba sihirbazı derler buna. Ama bu, senin ona olan güvenin, babanı mahvediyor. Çünkü tek düşünebildiğim, denizin ne kadar derin, engin ve umursamaz olduğu. Ve seni ondan korumaktan ne kadar da aciz olduğum..."
Deniz DuasıKhaled Hosseini · Everest Yayınları · 20185bin okunma
Puan vermedi·528 syf.··
2020 33. kitabı
·
153 günde okudu
·
Okunma: 24 Haziran 2020 00:00
Dedektif Gurney ve karısı sakin yaşamlarını sürerken yeni bir cinayet vakası ile Gurney'in arkadaşı Hardwick kapılarına dikilir.Karmaşık bir cinayetle karşı karşıya kalan dedektif ip uclarını nasıl birleştirip sonuca varacak diye baştan sona merak ve heyecanla okudugum polisiye gerilim kitabını az çok sizlerde duymuş ve okumuşsunuzdur.Yıllar önce okudugum Aklından Bir Sayı Tut ile Gözlerini Sımsıkı Kapat adlı iki eseri fazlasıyla begenmistim.Şeytanı Uyandırma ve Peter Pan Ölmeli ilk iki okudugum kitaba göre daha alt sıralarda kalsa bile polisiye kitabı okumayı seven arkadaşların begenisini alacagını biliyorum. Kitapla kalın ve sevgiyle.
Peter Pan ÖlmeliJohn Verdon · Koridor Yayıncılık · 20149,5bin okunma
Puan vermedi·128 syf.··
2026 13. kitabı
Bazı kitaplar yalnızca bir hikâye anlatır, bazıları ise kalbe dokunur. İpi Sıkı Tut, doğuştan görme engelli olan Furkan'ın hayata tutunuşunu, hayallerinin peşinden vazgeçmeden koşuşunu ve karşılaştığı tüm zorluklara rağmen umudunu nasıl koruduğunu anlatan sıcacık bir eser. Furkan'ın özel eğitim aldığı okuldan ayrılıp akranlarıyla birlikte eğitim görmek istemesi, onu hem yeni dostluklarla hem de hayatın acımasız yüzüyle karşı karşıya bırakıyor. Ancak ailesinin sevgisi, iyi insanların desteği ve kendi kararlılığı sayesinde karanlığın içinde bile ışığı bulmayı başarıyor. Onun hikâyesini okurken yalnızca bir çocuğun mücadelesine değil, insan ruhunun gücüne de tanıklık ediyoruz. Yusuf Yıldız, bu etkileyici hikâyeyle okurlarına empati kurmayı, farklılıklara saygı duymayı ve umudu hiçbir zaman kaybetmemeyi hatırlatıyor. Braille alfabesinden sesli kitaplara, sarı şeritlerden rehber köpeklere kadar görme engelli bireylerin dünyasına dair önemli farkındalıklar kazandırırken, dostluğun ve sevginin en büyük engelleri bile aşabileceğini gösteriyor. Kitabın son sayfasını kapattığınızda geriye yalnızca Furkan'ın hikâyesi değil, kalbinizde büyüyen bir umut ve şu düşünce kalıyor: İnsan bazen gözleriyle değil, yüreğiyle görür. Bu nedenle İpi Sıkı Tut, sadece çocukların değil, her yaştan okuyucunun mutlaka tanışması gereken anlamlı bir eser.
İpi Sıkı TutYusuf Yıldız · Nesil Çocuk Yayınları · 202542 okunma
Reklam
Reklam