Dave Gurney Serisi 4

Orijinal Dil:
İngilizce
Orijinal Ülke:
Amerika Birleşik Devletleri

Seriye Başlamayan Kaldı Mı?
Puan vermedi·528 syf.·
2025 44. kitabı
İnsan bir pişmanlığın üzerini örtmek için daha büyük acılar ekler mi hayatına? ‎ ‎Davey Gurney, emekli bir polis dedektifi. ‎Bu kez, eski iş arkadaşı Hardwick’in yardım talebiyle kendini bir davanın ortasında buluyor. ‎Kaç cinayet işlendi? ‎Hangileri birbiriyle bağlantılı? ‎Psikopat bir katili tuzağa düşürmek mümkün mü? ‎ ‎Planlar, karşı hamleler, kovalamacalar… ‎Bol aksiyon, yüksek gerilim ve sürekli diri kalan bir tempo. ‎ ‎Ama Peter Pan Ölmeli yalnızca bir katil kovalamaca romanı değil. ‎ John Verdon ’ın kalemini asıl güçlü kılan şey, hayatın tam içinden oluşu. Düşünmek bir çözüm değil, aslında sorun yaratmaktır. ‎Eşler arasındaki iletişim… ‎Birbirini dengeleyen, bir sonraki hamleyi sezebilen, kelimelerini bile özenle seçen Davey ve Madeleine’in ilişkisi… ‎( Deliye veli olmak lazım kıvamında ) ‎Onun ciddi sorunlar yaşanırken bile kendine neşelendirecek konular bulabilmesine hayranım. ‎Oğlunun kaybını unutamayan, içten içe kendini suçlayan bir baba… ‎Büyük oğluyla kurduğu bağı sürekli sorgulayan bir adam… ‎Zihinsel çözümlemelerle, duygusal yüklerin ustaca iç içe geçtiği bir anlatım. ‎...belki de kendini tehlikelere atma arzusunda onların dediği gibi patolojik bir şeyler vardı. ‎Kapağını kapattığımda bile zihnimin hâlâ sorularla dolu olması ve kitaptan kopamama hissini seviyorum ‎Aksiyon ve ters köşeleri seven ve polisiye okurken insan ruhuna da dokunsun isteyenler için şahane bir kitap. Ben keyifle okudum, tavsiyedir.. ‎
2025 17. kitabı
Okunma: 23 Ekim 2025 00:48
John Verdon... Ve yine çok esrarengiz, heyecanlı, gizemli bir kitap daha. Dave Gurney yine şaşırtmadı. Olayların içindeki bulmacayı kimsenin aklına gelmeyecek şekilde, kimsenin aklına gelmediği bağlantıları bularak çözdü. Bu kitabını da diğer kitaplarda olduğu gibi hayranlık ve merakla okudum. Çok güzel bir kitap.
Peter Pan ÖlmeliJohn Verdon · Koridor Yayıncılık · 20149,5bin okunma
Masumiyetin Yalanı, Karanlığın Gerçeği!
2024 106. kitabı
John Verdon'un Peter Pan Ölmeli romanı, sizi Neverland'ın büyülü dünyasından karanlığın dehşetine sürükleyen sürükleyici bir gerilim ve gizem hikayesi. Eser, klasik Peter Pan figürüne yepyeni bir bakış açısı sunarak masumiyet ve karanlığın savaşını sorguluyor. Zengin bir işadamının annesinin cenazesinde suikasta kurban gitmesiyle başlayan hikaye, dedektif Dave Gurney'i dev bir gizemin içine çekiyor. Karısı hapse atılırken, masumiyetine inanan eski ortağı Hardwick, Gurney'den yardım ister. Gurney, keskin zekası ve detaylara olan hassasiyetiyle cinayetin ardındaki gizemi adım adım çözmeye çalışırken, "Peter Pan" lakaplı acımasız bir tetikçi ile karşı karşıya gelir. Bu tetikçinin karanlık geçmişi ve masumiyet takıntısı, onu Peter Pan figürüyle bağdaştırıyor. sadece nefes kesici bir polisiye roman değil, aynı zamanda yetişkinliğe geçişin reddi ve sonsuz çocukluğun cazibesi üzerine de derin bir sorgulama. Gurney ve Hardwick, bu cazibenin tehlikelerini açığa çıkaran ve yetişkinlik sorumluluklarını üstlenen karakterler olarak karşımıza çıkıyor. Verdon, sürükleyici bir kurgu ve beklenmedik olaylarla okuru sayfalara bağlıyor. Gizemli cinayetler, gerilim ve merak duygusu, kitabı sonuna kadar sürükleyici kılıyor. Karakterler ise derinlikleri ve karmaşıklıklarıyla öne çıkıyor, özellikle de Gurney'nin keskin zekası ve inatçı tavrı onu unutulmaz kılıyor. polisiye roman sevenler için değil, edebiyatın derinliklerine dalmak isteyenler için de son derece tatmin edici bir eser. Masumiyet ve karanlığın savaşı, yetişkinliğe geçiş ve sorumluluk alma gibi temalar, romanı sıradan bir gerilim hikayesinin ötesine taşıyor. John Verdon'un usta kalemi ve sürükleyici anlatımıyla Peter Pan Ölmeli, okurlarını uzun süre etkisinde bırakacak bir kitap.
muhteşem
2024 77. kitabı
Okunma: 16 Ağustos 2024 11:31
John Verdon'un şimdiye kadar yazmış olduğu en şaşırtıcı romanlarından biri Dave Gurney'in polisin de belirttiği gibi işlenmesi imkansız olan bir cinayeti sıra dışı dehasıyla çözmesini konu alıyor... Varlıklı bir iş adamı annesinin cenaze töreninde bir suikaste kurban gider ve bu durumdan karısı sorumlu tutulur. Onun masum olduğuna inanan dedektif Hardwick, bu gizemi eski dostu Dave Gurney'in öncülüğünde çözmeye çalışır. Delilleri toplama yöntemi ve teorileriyle okuru kitaba çeken Dave; Peter Pan isimli, çocuk görünümlü bir seri katili sivri zekasıyla alt eder. Okurken keyif aldım bir diziyi izler gibi okudum, olayların içerisine sürüklendim diyebilirim. Yazarın olayları ele alış tarzını sevdim. Diğer kitaplarını da okumayı düşünüyorum. Peter Pan Ölmeli John Verdon
2022 17. kitabı
Okunma: 10 Şubat 2022 00:06
Verdon her kitapta çıtayı biraz daha yükseltiyor, bilmeceyi zorlaştırıyor çokta zevkli oluyor. Bu defa ki maceramızda Gurney'in başının belası Jack Hardwick de olayların neredeyse başrolündeydi diyebilirim. Üç yıl önceki olayda Gurney'e yaptığı yardımlardan dolayı polis teşkilatından uzaklaştırılan Hardwick, teşkilattan uzaklaştırılmasının acısını çıkartmak için Spalter cinayetinde teşkilatın yaptığı yanlışları, eksikleri bulmak için Gurney'den yardım ister. Carl Spalter ; annesinin cenazesinde öldürülmüştür ve bu cinayetin faili olarak kurbanın karısı tutuklanıp, suçlu bulunmuştur. Peki Kay Spalter gerçekten kocasını öldürmüş müdür? Ya da bir tetikçi tutmuş mudur?  Bu gizemli olayı araştırmaya başlayan zeki dedektif Gurney kimsenin göremediği hangi detayları fark edecek? Bir cinayet ile başlayan soruşturmada nasıl ve neden cinayet sayıları çoğalacak? Araştırmalar devam ettikçe işler içinden çıkılmaz bir hal alırken, Gurney'in keskin zekası ve dikkati sayesinde ulaşılan çocuk görünümlü bu küçük adam kimdir ve neden ona Peter Pan denmektedir. Gözünü bile kırpmadan, vahşice cinayetler işleyen bu caniyi Gurney ve Hardwick yakalaya bilecekler mi dersiniz? ‍️ Heyecan verici, bolca beyin jimnastiği yaptıran, soluksuz okuyabileceğiniz muhteşem bir polise okumak isterseniz, mutlaka John Verdon kitaplarına bakmalısınız. Tavsiyemdir.
Polisiye / Gerilim
2022 2. kitabı
Bütün seri aldım çook seviyorum. Bu kitaptada yine olaylar sürükleyici bir nefeste saatlerce okuyorum. Ama tek puan kırmamın nedeni sonunu diğer kitaplar gibi beni etkilemedi. Ama genel anlamda güzel. Sırasına gore okumamışım bağlantılı değil ama arada bir iki kelam bir önceki kitapdan bahsediliyor
Peter Pan
2020 111. kitabı
John Verdon'dan Peter Pan Ölmeli serinin dördüncü kitabıdır. Dedektif Jack Hardwick bir olayı çözmekte zorlanınca arkadaşı Dave Gurney'den yardım ister ve dedektifimiz olaya müdahil olur. Yine zeki ve çok tehlikeli bir katille karşılaşan dedektif içgüdüleri sayesinde olayı çözmeye çalışır. Kitap hakkında sıkça olumsuz yorum görsemde bence yine sürükleyici bir kitap ortaya çıkmış...
2021 49. kitabı
Başından sonuna kadar heyecan eksik olmuyor, her zaman bir gerilim söz konusu. Dedektif Dave gurney ve Jack hardwick in yaptığı işbirliği sonucu acımasız, cani, zırdeli ve aynı zamanda kararlı olan çocuk görünümlü bir seri katil olan peter pan yakayı ele veriyor. Tabi bu birçok cinayet ve yangın sonrası gerçekleşecek. Katile Peter pan adının verilmesinde de dış görüşünün tam bir çocuğa benzemesi ve sekiz yaşından bu yana hiç büyümemesidir. Zevkle okudum, umarım okuyanlar beğenir.
Roman
2020 14. kitabı
Bu yazar kesinlikle bir gözlem ve betimleme ustası. Kitaplarını milyonuncu kez okumaktan hiç sıkılmıyorum. Hem anlatımı ayrıntılaştırma hem de akıcılığı kaybetmeme ve sıkmama yeteneği yazarlarda nadir bulunan nitelikli bir özelliktir. Bu yazar gerçekten benim için çok özel bir yazar. Psikolojik gözlemleri kusursuz. Her karakterin psikolojisini içine girerek yansıttığı belli. Karakterleri tam anlamıyla yaşatıyor okuyucuya. Bu yazarın ve kitaplarının yeri bende kesinlikle özel ve çok başka!
2020 2. kitabı
Okunma: 31 Aralık 2020 22:44
Bu kitabın beni çok fazla heyecanlandırmasa da (Ki tamamen sonu ile alakalı yani o kurguya o sonu nasıl yazabildin.Tamam düşününce çok mantıklı geliyor olabilir ama o kadar meraklanıp nasıl bir şey çıkacağını beklerken böyle bir son beklemiyordum hele ki panikos'un hiçbir cevap vermeden ölmesi belki biraz hayal kırıklığı yaşıyor olabilirim) yinede Sadık bir okuyucunuzum.. KURT GÖLÜ'nde görüşmek üzere dedektif..

John VerdonYazar · 7 kitap
John Verdon 1 Ocak 1942 doğumlu Amerikalı bir yazardır. Yazar, başlangıç kariyeri olarak Manhattan'daki birçok reklam şirketinde yöneticilik pozisyonunda çalıştı. Emekli olduktan sonra, hikâyesindeki kahraman gibi, eşiyle birlikte New York merkezinden uzak, kırsal bir kesim olan Catskill Dağları'na taşınmaya karar verdiler. Aklından Bir Sayı Tut, Gözlerini Sımsıkı Kapat, Şeytanı Uyandırma ve Peter Pan Ölmeli adlı romanlarıyla adından söz ettiren yazar, yazmış olduğu seride kendi iç dünyasında da fırtınalar kopan, işkolik dedektif Gurney'in Amerika'da işlenmiş korkunç, esrarengiz ve büyük ses getiren cinayetleri başarılı ve soğukkanlı bir şekilde çözümünü ele almaktadır. Eşi Naomi, yazdığı romanlara ilham kaynağı olmuştur. Taşınırken taslak halinde olan Aklından Bir Sayı Tut romanını, taşındıktan iki yıl sonra tamamladı. Birçok eleştirmen olumlu yorum ve teşvikleriyle, ona ikinci romanı olan Gözlerini Sımsıkı Kapat adlı eserini yazmaya ikna etti. Bu başarılı romanları sırayla takip eden Şeytanı Uyandırma Peter Pan Ölmeli ve Kurt Gölü adlı kitaplar, Dave Gurney polisiye/dedektif serisinin oluşmasında önemli roller oynadı. Dave Gurney polisiye serisi yayınlandığı 25 ülkede ilgi topladı. Serideki kitaplar, iki düzineden fazla dile çevrilmiş ve birçok ülkede çok satanlar listesine girmiştir.