Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
336 syf.
·
Puan vermedi
Mehmet Aşçı... 47 yaşında ve tek derdi anlaşılmak.  İntikam almak için girişilen bir şakanın yol açtığı Ruhunu Satanlar Derneği de neyin nesiydi derken, kitabın içindeki anlatıcı başlıyor hikâyesini anlatmaya. Hem de o kendine özgü lisanıyla... Leyla ve bir yemeğin hikayesi üzerinden ilginç bir yolculuğa çıkarıyor yazar. Anlatıcının o eski lisanı ile bütünleşen cümlelerin, geçmiş ile olan bağını da hatırlatıyor.  Bir yemek nasıl olur da lanetli olur derseniz içindeki hikayeyi okumanız yeterli. Yazarın satır aralarında okuyucuya da işin içine sokması, kitaba ayrı bir hareket katmış.  Özel bir icat olan Ahir yemeğini Leyla'ya yaptığı günün tüm detaylarını öyle güzel vermiş ki yazar, tüm inceliği ile o sahneleri zihnimde canlandırıp okudum. Sizce Leyla bu yemeği sevdi mi dersiniz? O günden sonra her şey bambaşka oldu. Mehmet'ten bahsetmek istiyorum biraz. O, kıyafetleri, tarzı, konuşması ile eskilerden, eskide kalmış bir insandı. Leyla ise tam tersiydi. Anayolu ortadan ayıran beyaz çizginin iki tarafı gibiydiler. Biri geçmişe diğeri geleceğe gidiyordu sanki.  Sonrasında tam olarak nedenleri yazmasam da büyüsü bozulmasın diye, yolları ayırma vakti gelmişti ama bu Mehmet için sanki ölümcül bir acı oldu. Yazar karakterin acısını nakış nakış işlemiş satır aralarına, siz de okurken derinlerde hissediyorsunuz.  Tüm bu gelişmelerin ardından Ruhunu Satanlar Derneği'nin hikayesi başlıyor. İnsan bazen bir fitili ateşler ama küçücük bir tutuşma olacağını zannederken, önünü alamadığı bir yangınla karşılaşır.
Ruhunu Satanlar Derneği
Ruhunu Satanlar DerneğiFatih Gezer · Everest Yayınları · 2023101 okunma
336 syf.
·
Puan vermedi
6/10
Şu an kitap hakkında düşüncelerimi yazamayacak kadar üşeniyorum ama bir yandan da yazmak istiyorum o yüzden yazmaya devam edeceğim. Öncelikle kitap oldukça akıcıydı aynı gün içerisinde sabah başladım akşam bitirdim ve nasıl bittiğini anlayamadım bunda kitabın kısa olmasının da etkisi var (yaklaşık 330 sayfa) ana karakterlere karşı yoğun bir sevgi veya bağlılık hissetmedim kötü değildi ama çok da benimsediğimi söyleyemem Yan karakterini sevdim sanırım sadece devamını merak edeceğim türden bitti ama devam kitabı için çok da çıldırmıyorum bol smut kitaplarının sorunu bu smut sahnelerini okuduktan sonra kitabın devamı için çok da heyecanlı hissetmiyorum fantastik kitabın içndeki el ele tutuşma sahnesi çılgınca feels geçirmeme sebep olurken bu tarz smut kitaplarındaki en hardcore sahneler sıradan geliyor. Okuduğum diğer darkromance kitaplarına göre daha açık sözlü diyaloglar vardı talk dirty tarzında smut sahneleri de gayet bol ve iyi yazılmıştı yani reading slumptan çıkayım çok kafama takılmasın çerezlik okuyayım bitsin tarzında bir kitap okumak istiyorsanız tavsiye ederim Winter/adrian
Yalanın Yemini
Yalanın YeminiRina Kent · Ren Kitap · 2023782 okunma
Reklam
202 syf.
·
Puan vermedi
Kitap okumanın yasak olduğu bir dünyada yaşadığınızı hayal edebiliyor musunuz? Ray Bradbury, "Fahrenheit 451" adlı kitabında tam da böyle bir dünyayı anlatıyor. Özet Fahrenheit 451'de itfaiyeci Guy Montag, Amerika Birleşik Devletleri'nde kasvetli ve kurgusal bir toplumda yaşıyor. Ancak bir itfaiyeci olarak görevi yangınları söndürmek olan Guy, onun aksine tutuşturmak olduğuna inanıyor. Fahrenheit 451 dünyasında, itfaiyeciler ceza olarak kitap sahibi insanların evlerini ateşe verirler. Ray Bradbury'nin bilim kurgu romanı Fahrenheit 451 1953'te yayınlandı. Adı, kağıdın tutuşma sıcaklığından bahsediyor. O sırada Bradbury'nin varsayımına göre, 451 Fahrenheit dereceydi. Bu da 232 santigrat dereceye karşılık gelir. Bu dispotik (geleceği anlatan) çalışma, kitap bulundurmanın yasak olduğu ve acımasızca cezalandırıldığı bir dönemi tasvir ediyor. Ana karakter itfaiyeci Guy Montag'dır. Önce devlet adına kitap yakar, sonra kitap aşığı olur. Olaylar, belirsiz bir gelecekte ABD'de geçiyor. Fahrenheit 451 yorumuna siz başka neler ekleyebilirsiniz?
Fahrenheit 451
Fahrenheit 451Ray Bradbury · İthaki Yayınları · 202289,4bin okunma
202 syf.
7/10 puan verdi
·
6 günde okudu
Fahrenheit 451
Kitabı aslında ne beğendim ne de beğenmedim sonlara doğru sıktı beni. Ana karakterimiz Montag kendisi bir itfaiye görevlisi fakat bu distopyadaki itfaiyelerin görevi bizim bildiğimiz yangın söndüren itfaiyecilerden farklı. Kitabın da ismi olmasına vesile olan kitapları yakanlar itfaiyeci görevi görüyor fahrenheit 451 ise bir kitabın tutuşma derecesi imiş açıkçası benim ilgimi çekti ve bu kitabı da rüyamda gördüğümden dolayı aldım. Bazı noktalar günümüze ve geleceğe ışık tutabilecek nitelikte örneğin her önüne gelenin kitap yazması ve kitaplar ile kitap okurlarının günden güne değersizleşmesi gibi. Sonuçta bir şeyden ne kadar fazla var ise o şey ters orantıda değerini kaybediyor. Kitabı önerir miyim peki önerebilirim ama önermem de öyle arada bıraktı beni.
Fahrenheit 451
Fahrenheit 451Ray Bradbury · İthaki Yayınları · 202289,4bin okunma
336 syf.
8/10 puan verdi
Herkese merhaba. Yine biten bir kitap ile karşınızdayım. Sherlock Holmes'un kitapları gerçekten muazzam nitelikte. Bu da o muazzam kitapları listeme eklenmiş durumda. Kitap akıcı ve gerçekten merak uyandırıyor. Bir kitap eğer sizi kendine çekiyor ise gerçekten sizin zevkinize uyum sağlıyor demektir. Sanki olayları okuyucu çözüyor gibi ve okuyucu ile gerçekten samimi bir üslup ile yazılmış bir roman. Sanırım en sevdiğim bölüm Dörtlerin Birliği idi. En uzun süren bölümdü ama gerçekten her ayrıntısını atlamadan ve kafamda canlandırarak okudum. Sonunda Jonathan Small'un olayı özetlemesinin ve kendi durumunu açığa çıkarmasının bölümü daha da anlaşılır kıldığını düşünüyorum. Bölümde çok fazla karakter ve anlaşılması hoş özellikler mevcuttu. Fazla karakter olması her zaman için hikayeyi uzun ve güzel kılar. Mekan, zaman gibi unsurlar da kafamızda oluşuyor ki bu biraz da kahraman bakış açısı ile yazıldığı için. Ama beğenmediğim bir nokta vardı. Bayan Morstan ile Dr. Watson aşkı biraz olayı dağıtmış. Yani zaten roman kahraman bakış açısı ile yazılmış bir roman ve Dr. Watson'un gözünden aşk anlatılması, o heyecanı kursağımda bıraktı. Polisiye gerilim kitabında olaydan uzaklaşıp bir kadına olan ilgiyi anımsatmak kafamızda oluşan olay örgüsünü de zedeliyor. Sonunda tabi evlilik teklifi ediyor ama tam kovalamaca varken olayda el ele tutuşma sahnesi anlatılırsa bu hikayenin yarım bırakılmasına bile neden olabilir. İncelememi bitirmeden önce belirtmek isterim ki bu öznel bir incelemedir. Hepinize iyi okumalar dilerim...
Sherlock Holmes - Akgürgenlerin Esrarı / Dörtlerin Birliği
Sherlock Holmes - Akgürgenlerin Esrarı / Dörtlerin BirliğiArthur Conan Doyle · Gönül Yayıncılık · 2017240 okunma
208 syf.
·
Puan vermedi
Bu kitabı okumayan kaldı mı ? diye sorma isteğim geldi bu yüzden bir inceleme paylaşmak istedim. Fahrenheit 451 romanı distopik bir hikayeden oluşan ve isminde içeriği ile ilgili mesaj veren, okunması gerektiğini düşündüğüm bir roman. Kitabın ismi kağıdın tutuşma derecesini ifade ediyor. İçeriğinde kitapların olmadığı bir dünyayı düşündürüyor. Aynı zamanda düşünmenin ve sorgulamanın topluma zarar verdiğini bunun engellenmesi gerektiğini özgün bir şekilde anlatıyor. Kitabın verdiği mesajlar oldukça güzel. Bir itfayecinin görevi nedir? Ateşi söndürmek mi, ateş çıkarmak mı ? Bir itfayecinin tek görevinin tüm kitapları yakmak olduğunu düşünün, nasıl bir dünya olurdu ? Sebep ise toplumun mutluluğu.
Fahrenheit 451
Fahrenheit 451Ray Bradbury · İthaki Yayınları · 202289,4bin okunma
Reklam
96 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
21 saatte okudu
Çıldırtma Deneyi
Hayali bir kasaba düşünün ,bu kababada insanlar hiç bir şekilde,yüzyıllardır tek bir kavga bile etmemiş olsun.Bu kasabada çalışan polis,avukat ve belediye başkanları gibi,halkın güvenliği için çalışan devlet memurlarının formalite icabı orda görev yaptıklarını düşünün. Kişisel hırsların,kibrin,öfkenin,nefretin, kıskançlığın ve kavgacı ruhların olmadığı bir kasaba. Gerçekten bunları hayal edebildiniz mi? Ben edemiyorum. Ve böyle bir yer de yok. İşte Doktor Ox, deneyini böyle hayali bir kasabada uyguluyor. Nasıl mı ? Çılgın ve dahi bilim adamı Doktor Ox, dünyanın geri kalan kısmından tamamen izole olmuş Quiquendone kentine,bütün şehri aydınlatma projesi adı altında halka yalan söyleyip,aslında bütün orda bulunan halkı yapacağı deney için canlı kobaylar haline getiriyor . Yaptığı şey ise havaya saf ve temiz oksijeni salmak. Evet yaptığı deney bu.Normal havayı soluyarak ,hayatlarına tartışmasız, gürültüsüz,kavgasız bir şekilde devam eden bu insanlara temiz hava verilince üstlerindeki sakinlik ve dinginlik bir anda yok oluyor. Bunu kitaptaki şu cümlelerle açıklamak istiyorum: "Oksijene doymuş bir ortamda yaşanırsa, kızgınlık, aşırı kızgınlık, tutuşma hali ortaya çıkar!"[s.89] Doktor Ox neden böyle bir deney yapmak istedi? Neden adeta normallik ve durgunluk abidesi olan Quiquendone halkını delirtmek istedi? Çıldırmalarını neden istiyordu? Belki de; kendinize gelin,siz insansınız ve insan ırkı bu denli tekdüze,sıradan, çeşitlikten yoksun, sınırsız ve sakin olamaz demek istiyordu.Belki de bizi çıldırtarak kendimize gelmemizi istiyordu.
Doktor Ox'un Deneyi
Doktor Ox'un DeneyiJules Verne · İş Bankası Kültür Yayınları · 202119,1bin okunma
312 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
NASIL DÜŞÜNÜRÜZ ?
"Düşünmenin kaynağı şaşkınlık, kafa karışıklığı ve kuşkudur. O bir kendiliğinden tutuşma olayı gibi gerçekleşmez, daima kendisini kışkırtacak bir şeye ihtiyaç duyar."
Nasıl Düşünürüz?
Nasıl Düşünürüz?John Dewey · Fol Kitap · 202324 okunma
208 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
15 saatte okudu
Selamlarrr... bugün distopya türünün kült eserlerinden biri olan Fahrenheit 451 yorumu ile karşınızdayım. İlk olarak kitabın adına değinecek olursak bu kağıdın tutuşma derecesiymiş ve kitabı okuyunca ismi çok manidar geldi. Kitap bir bilimkurgu romanı olmakla beraber konusuyla okurların çok dikkatini çekmekte. Şahsen benim dikkatimi çeken şey kitabın arka kapağında yazan itfaiyecilerin bir şeyleri yakmak için görevlendirilmiş olması en tehlikelisi de kitapları yakmak. Bu cümleyi okur okumaz kitaplarımı yakmak için gelselerdi nasıl bir tepki verirdim ya da kitap denen şeyin unutulmuş, yasaklanmış olduğu bir dönemde yaşasaydım nasıl hissederdim gibisinden düşünceler kafamın içinde dolaştı. Açıkçası çoğu okur bu durumu düşünürken dahi göğsü sıkışmıştır. Dediğim gibi konusuna gelirsek Guy Montag adındaki karakterimiz bir itfaiyecidir ve görevi kitapları yakmaktır. Herkesin televizyona bağımlı olarak yaşadığı bir dönemde kitap okumak yasak hatta bulundurmak dahi yasaktı ama bu yasağı bazıları bile bile hala kitap okuyor, evlerinde bulunduruyordu. Montag insanların bu kitaplara bu kadar çok bağlanmasına sebep olan şeyin ne olduğunu merak eder ve bu merakının onu nereye götürdüğünü okuruz. Okumaktan gerçekten keyif aldığım bir kitaptı benim gibi hala erteleyenler varsa ertelemenenizi tavsiye ederim. Bu kitabı her okurun okuması gerektiğini düşündüğümü belirtmeden de geçemeyeceğim.
Fahrenheit 451
Fahrenheit 451Ray Bradbury · İthaki Yayınları · 202289,4bin okunma
96 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
21 saatte okudu
Doktor Ox'un Deneyi - Ne quid mimi (Her şeyde ölçülülük)
"Oksijene doymuş bir ortamda yaşanırsa, kızgınlık, aşırı kızgınlık, tutuşma hali ortaya çıkar!" syf.89 Akıcı, sade ve öz anlatımıyla güzel bir serüvendi. Aşırı sakin, ölçülü olan insanların birden değişmesini konu alıyor. Hayali bir şehir olan Quiquendone'a Doktor Ox ve asistanının gelmesiyle şehrin düzeni, işleyişi değişiyor. Doktor Ox sözde kenti aydınlatmak için şehri baştan sona oksijen ile dolduruyor. Başta kitabı okurken okuyucunun hiçbir şeyden haberi yokmuşçasına ve zamanla okuru aydınlatarak anlatması biraz gereksizdi çünkü kitabın adından bile yaşananların bir tür deney sonucu oluştuğu belliydi zaten. Onun dışında güzel bir kitap.
Doktor Ox'un Deneyi
Doktor Ox'un DeneyiJules Verne · İş Bankası Kültür Yayınları · 202119,1bin okunma
Reklam
247 syf.
·
Puan vermedi
Fahrenheit 451 nedir bilir misiniz? Kağıdın tutuşma sıcaklığıdır. Kitabı incelerken kitapta geçen “Yakmak bir zevkti.” cümlesi merakımı daha da arttırdı. Bu kitap isminin ortaya çıkışında manidar bir hikâye var. Yazar Ray Bradbury, kitaba verdiği ilk isimleri beğenmemiş ve sonra kendi kendine şunu sormuş: ‘Kitaplar kaç derecede tutuşup yanar?’
Fahrenheit 451
Fahrenheit 451Ray Bradbury · İthaki Yayınları · 201789,4bin okunma
247 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
Hazır olun!
Distopya türünün en iyi örneklerinden biridir Fahrenheit 451. 1953 yılında basılan bu kitap, şu dönemimizin ilerisinde olacakları "olmuş gibi" anlatıyor diyebilirim. Yazardaki bu öngörülülük beni etkileyen baş faktörlerden biriydi. Morgan, bir itfaiyecidir. Üniformasında 451 yazar. Fahrenheit 451 ise, bir kitabın yanıp tutuşma ısısıdır. Morgan'ın görevi söndürmek değil, yakmak. Kitapları yakmak... Ülkede hiçbir kitap kalmamacasına yakmak. Düşünün bir, kaldığınız yerde o sayfasını kıvırmaya kıyamadığın kitaplarınız yanıyor, yakıyorlar. Okumanız yasak! Evde tutmanız yasak! Görsel algı operasyonuna maruz kaldığımız şeyleri tek tek sorgulamaya, "Gerçek olan hangisi?" diye sorgulamaya, Okumayı, hatta belki konuşmayı bile unutabilme ihtimalinizin olduğunu düşünmeye, İletişim kurmanın bile yasaklanma ihtimali olduğunu düşünmeye, En son ne zanan düşünüp sorguladığızı da, sorgulamaya bu kitabı bitirdikten sonra hazır olun!
Fahrenheit 451
Fahrenheit 451Ray Bradbury · İthaki Yayınları · 201789,4bin okunma
125 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.