8 üçlü düşünmek
Aile üçgenlerinden çıkmak
Her an her ilişkide bir üçgene istemsizce ve farkında olmadan dahil olabiliriz. Üçgenleri fark edip sabitleşmeden üçgenlerden çıkmak aslında gerçekte var olan sorunlarımızla (her bireyin ayrı ayrı sorunlarıyla ) yüzleşmesine neden olur.
Bu konu üzerine çok düşünmeme neden oldu.
Arkadaşımla yaşadığım çatışmalar (yakın zamanda olan ) belki de onun annesinden ayrı kalmasının , iş yerindeki sıkıntısından kaynaklanan öfkesini yansıtmasıydı, veya benim çatışma sebebim kendimden kaçmamdı, kendi üzerime düşünmekten kaçmak için başkasının bana karşı olan davranışını duygulanımını düşünüp asıl sorunlarımdan iç huzursuzluğumdan bu çatışma sayesinde kaçıyordum.
Her an bir üçgendeyiz ve sanki buna yakalanmamak elde değil. Ara ara durup farkında olarak üçgenlerden çıkmamız gerekiyor. Kendinin farkında olmak zor sanırım.
*** kitap sonu güncellemesi
Belki de en ihtiyacım olan dönemde karşılaşıp okudum, kitap kulübümüzle okuduk. Her bölümü ayrı ayrı değerlendirdim. Üzerine çok düşündüm. Yakın ilişkilerimiz, ailemizle , arkadaşımızla, eşimizle çocuğumuzla olan ilişkimizde nasıl davranmalıyızı biraz öğrendim. Yeni terimler; üçgenler , aile üçgeni, yetersiz yükleme-aşırı yüklenme gibi birçok terim öğrendim ve üzerine düşündüm. Çok faydalandığım bir kitap oldu.
Yazarın da söylediği gibi yakın ilişkilerini değiştirmek isteyen kadınlara benim de önerimdir, aslında her iki cinsiyet de okumalı.