Ecevit bu nerenin ortanın solu? Düpedüz Yankee çıktın be reis!
Hükümetin, parlamentonun izni olmadan üsleri açmaya yetkisinin bulunmadığının eleştirisi, Demirel’e bırakıldı. Ecevit Hükümeti’nin, NATO havadan erken ihbar ve kontrol sistemi çerçevesinde Konya’da üs kurulmasına kendiliğinden talip olduğunu ancak Metin Toker farketti. Batının, “neo-koloniyal” doğrultudaki ekonomik diktasına boyun eğilişi, görmezlikten gelindi .
Sayfa 7 - um:ag yayınları·Kitabı okuyor
Siyasi Tarih
“Us her zaman duygu hummasına karşı direniyor, sağduyu her zaman tutkunun kulağını büküyordu.”
Sayfa 216·Kitabı okuyor
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
Araştırmacılar, bir erkek bebeğin yedi aylık olduktan sonra annesinin kızgın ya da korkm uş olduğunu anlayabileceğini ortaya çıkardılar. Ancak bu aynı bebek on ikinci aydan itibaren annesinin ifadelerine karşı bağışıklık geliştirip bunları kolaylıkla görm ezden gelebilir.
Sayfa 36·Kitabı okuyor
Abdi İpekçi, 21 Kasım 1965 tarihli yazısında, bu duruma dikkat çekmişti. İpekçi, Senatör Sadi Kocaş'ın ABD'nin Türkiye'deki üs ve tesisleri hakkında TBMM'ye sunduğu yazılı soru önergesine değinerek ABD üs ve tesislerinin önemli bir tartışma unsuru olduğunu ifade etmişti.
ABD üs ve tesisleri, Türkiye'de uzun yıllar bilinmezliğini korumuştu. 1964'te Kıbrıs meselesi karşısında Türkiye'nin müdahale kararına ABD'nin karşı tavır almasıyla birlikte, üstler konuşulmaya başlanmıştı. Türkiye'de ABD üst ve tesislerini ilk eleştiren kuruluş, Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) yayın organı Bizim Radyo olmuştu. Bizim Radyo yayınlarında ABD üs ve tesislerine geniş yer verilmiş ve bu üstlerin varlığı, işgal olarak değerlendirilmişti.
As an apatheist, I was impressed
my god is not waiting inside a church or sitting above the temple's steps my god is the refugee's breath as she's running is living in the starving child's belly is the heartbeat of the protest my god does nót rest between pages written by holy men my god lives between the sweaty thighs of women's bodies sold for money was last seen washing the homeless man's feet my god is not as unreachable as they'd like you to think my god is beating inside us infinitely
Sayfa 133·Kitabı okudu
Alıntı