“Biz nasıl bilirsek hep bir ağızdan gülmesini Biliriz öylece yaşamasını ölmesini.” #NazımHikmet @bavuldergi Nisan/Mayıs sayısı.. Amerikan adalet sisteminin ayıbı olarak anılan davanın iki mağduru Sacco ve Vanzetti kapağıyla ..
"Şiirlere, oyunlara, romanlara, filmlere konu olan Sacco-Vanzetti davası adalet tarihine kara bir leke olarak geçti.Einstein, Bernard Shaw, Romain Rolland'ın da aralarında bulunduğu aydınların karşı çıkmasına karşın, ölüm cezaları yerine getirildi ( 1927)"
Rekin Teksoy'un Sinema Tarihi
Rekin Teksoy'un Sinema Tarihi
s.216
Reklam
Faşizm ve Düzene Bağlılık
“Görüyorsunuz ya, düzene ne kadar bağlı kişiler, bu faşizmin somut belirtisidir.”
Sayfa 117
“Nedense, genellikle az konuşan kişilerin, boş insanlar oldukları için bu yola sapacakları pek kabul edilmez. Suskunluk çoğulukla kafanın doluluğundan çok boşluğunun sonucudur. Oysa halk kültürü bu boşluğu bir akıllılık kisvesine bürümüştür.”
Sayfa 113
"Ama bu adam, bütün ömrünce yok olmamak için mücadele vermiş ve bu savaşı öylesine önemsiz, öylesine umutsuz eylemlerle sürdürmüş­tü ki, ufak eylemleri önemsememenin başlı başına eylemi önemsememek demeye geldiğini kendi deneyleriyle öğrenmişti."
Sayfa 102
SAKKO İLE VANZETTİ:
''Biz nasıl bilirsek hep bir ağızdan gülmesini, biliriz öylece yaşamasını ölmesini hepimiz - birimiz için, birimiz - hepimiz için.!'' * Moskova, 12 Ağustos 1927
Sayfa 214Kitabı okudu
Reklam
182 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.