belos

“Dışardan gelip de halkımızın yarısının sırra kadem bastığını görenlere veba yüzünden dediler… Obed ve o yaratıklara katılanlarla çenesini tutanlardan başka kimse kalmadı… babamdan bir daha haber alamadım…”
Reklam
Dürüst olmak gerekirse, evrimsel süreçten kalma fiziksel kusurlarımızın olması elbette Tanrı’nın var olmadığını göstermez ama, en azından böyle bir mimarın, koskoca kâinatta (sanki tek derdi buymuş gibi) primattan evrimleşen bir türün kadınlarının örtünme biçimini ya da erkeklerin sakal tarzlarını dert edineceğini düşünmek için mâkul bir gerekçemiz yoktur.
Sayfa 144 - MitraKitabı okuyor
Bu açıdan esas anlamıyla bilinmeyeni bilinmezlikle açıklamış olanlar, Teistlerdir. Zira Tanrı’yı bilinebilir kılmak isterken, kuvvetle muhtemel hakiki Tanrı’dan bir o kadar uzaklaşmışlardır. Onlar, en başında bilinmeyeni bilinenle izah etmek istemiş ve ardından bilinebilir şeylerin bir bir açıklanması sebebiyle ortadan kalkan mistisizmi geri getirebilmek ve etkileyici kalabilmek için, mecburen bilinmezliğe başvurmuşlardır; böylece Tanrı’nın bilinmezliğinin bütün anlamını yitirmişlerdir. Bunları fark eden şüpheciler ise, dinin hakim olduğu her coğrafyada dışlanmışlardır.
Sayfa 16 - mitraKitabı okuyor

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
“Öte yandan insan, gerçekten bir piyano tuşu olduğunu görse, hatta tabiat bilimleri ve matematik yoluyla, öyle olduğu ispat edilse bile gene akıllanmaz; gene mahsus, sırf nankörlükten, inadından yeni haltlar karıştırır. Bunu yapmaya gücü yetmezse, bu defa ortalığı kasıp kavuran fırtınalar, türlü türlü facialar icat eder ve istediğini o yoldan elde eder!”
Sayfa 33 - Türkiye İş BankasıKitabı okudu
Hey Tanrım, ya herhangi bir sebeple bu kanunlardan ve iki kere ikinin dört etmesinden hoşlanmıyorsam, tabiat kanunlarından, iki kere ikinin dört etmesinden bana ne? Şüphesiz böyle bir duvarın hakkından gelmeye gücüm yetmezse boşu boşuna yırtınacak değilim, ama karşımda gücümün yetmediği bir taş duvar var diye büsbütün boyun eğmeye de razı olamam.
Sayfa 14 - Türkiye İş BankasıKitabı okudu
Reklam