Denis Guedj

Papağan Teoremi yazarı
Yazar
8.3/10
67 Kişi
275
Okunma
8
Beğeni
2.620
Görüntülenme

Denis Guedj Gönderileri

Denis Guedj kitaplarını, Denis Guedj sözleri ve alıntılarını, Denis Guedj yazarlarını, Denis Guedj yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
520 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
9 günde okudu
Okumayı ve matematiği sevenler için harika bir kitap. İki eski arkadaşın matematik üzerine yaşadıklarını, matematiğiniz tarihi ve cinayet kurgusuyla anlatmış Fransız yazar. Tavsiye ederim.
Papağan Teoremi
Papağan TeoremiDenis Guedj · Kırmızı Kedi · 2010221 okunma
168 syf.
7/10 puan verdi
·
19 günde okudu
Eğer matematiğe tamamiyle uzaksanız okuması anlaması gerçekten zor bir kitap... Ama biraz olsun fikriniz varsa sayıların ortaya çıkışını, hayatımızı sarışını, gizemini hatta sihrini öğrenmek için merakla okunabilir... Ayrıca resimler, fotoğraflar, özellikle de illüstrasyonlar harika...
Sayılar İmparatorluğu
Sayılar İmparatorluğuDenis Guedj · Yapı Kredi Yayınları · 200933 okunma
Reklam
"Gerçekten sevmek için iki olmak gerek."
Sayfa 167 - YKYKitabı okudu
"Hapishanelerdeki sicil numarası, Devlet İstatistik Enstitüsü numarası, sosyal sigorta numarası, numenler... Kendisine verilen numarayla belirlenen her birey bilgisayar aracılığıyla yönetim sisteminde konumlandırılabilir hale gelir. Sayı kümelerinde hüküm süren mutlak düzen insan topluluklarına uygulanınca sayısallaştırma pek çok işe yaradığı kadar özgürlükler için gerçek bir tehlike de oluşturur. Sayının altında insancıl olanın yok olması, Nazi yönetimince sınırdışı edilenlerin koluna işlenen sicil numarasıyla birlikte korkunç haller almıştır. Şişinmedik özelliğinden ötürü seçilen bu damganın anısını muhafaza edelim ve insanın bir sayıya indirgenmesine yönelik her türlü girişime karşı uyanık duralım."
Sayfa 127 - YKYKitabı okudu
Bu arada beni Pythagoras' a "bağlayan" şeyin ne olduğunu söyledim mi sana? Dostluk sözcüğünü bulmuştur o; biliyor muydun bunu? Kendisine bir dost nedir, diye bir soru sorulduğunda şöyle demiştir: "Öteki ben olandır, 220 ve 284 gibi." İki sayı, biri ötekinin tüm değerlerinin toplamaya eğer "dost" turlar ya da "bağdaşır" sayılardır. Pythagorasçı Pantheon' un en ünlü dost sayıları 220 ve 284' tür. Güzel bir çift oluştururlar. Vaktin varsa dene bir. Ya biz ikimiz, "dost" muyuz? Senin değerini ölçen nedir Pierre? Ya benimkini? Bizim değerlerimizin toplamını çıkarma zamanı da gelmiştir belki.
Hayyam ve dörtlüklerinden sonra Tartglia ve üçlükleri! Mösyö Ruche matematiğin sularında bu kadar çok şairin yüzdüğünü bilmiyordu.
Sayfa 285Kitabı okudu
486 öğeden 551 ile 486 arasındakiler gösteriliyor.