Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Hüseyin Peker

Hüseyin PekerDin Psikolojisi yazarı
Yazar
8.0/10
70 Kişi
491
Okunma
23
Beğeni
3.697
Görüntülenme

Hüseyin Peker Gönderileri

Hüseyin Peker kitaplarını, Hüseyin Peker sözleri ve alıntılarını, Hüseyin Peker yazarlarını, Hüseyin Peker yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sevgi ve şefkat, çocuk için bütün oyuncak ve hediyelerden daha üstündür.
Başımızdan geçen olumsuz yaşantıların ve bizimle ilgili olumsuz değerlendirmelerin benliğimizde açtığı yaralar, namazla pansuman edilir, onarılır ve daha canlı, daha arzulu, kendimize güvenimiz artmış, ruhen güçlenmiş olarak hayat sahnesinde yerimizi alırız.
Reklam
"Namazdan çıkmak, sadece yüzünü kıbleden çevirmektir. Allah her yerde olduğuna göre gönül namazından çıkmak mümkün müdür? Gönlümüzün yüzünü Allah'a çevirdiğimiz sürece manevi namaz devam eder."
Hiç ibadete başvurmayan bir kişinin dindarlığı farazi ve hayalidir.
Allah'tan hiçbir zaman ümit kesilmez inancı kalplere rahatlık getirir. Zira insan kendisini güçsüz, iradesini zayıf hissettiği anda teselli ve himaye arayacaktır. Bu durumda dua, ümit veren bir hayati unsur, bir yardımcıdır.
“Çocuğu ve kadını dövmek güçlü olmanın değil, zayıf bir iradenin sonucudur.”
Reklam
110 syf.
9/10 puan verdi
Beklentiniz bilimsel yönde değil daha çok sohbet havasında, halka yönelik yazılmış tadımlık güzel bir kitap. Namazın genel insan karakteri ve ruhuna etkilerinden bahsediyor.
Namaz Psikolojisi
Namaz PsikolojisiHüseyin Peker · Türk Diyanet Vakfı Yayınları · 201464 okunma
Mal biriktirme yarışına girme! Sen malın esiri değil, Mal senin esirin olsun.
"İnsan bir sıkıntıyla karşılaştığı zaman yatarken, otururken ve ayakta iken bize yalvarır. Ancak ne zaman ki kendisinden o sıkıntıyı gideririz o zaman, sanki başına gelen bir sıkıntıdan dolayı bize yalvarmamış gibi uzaklaşır."(Yunus, 10/12)
"kim gönülden bir iyilik yaparsa, o iyilik kendisinedir." 2/184
Reklam
https://1000kitap.com/kitap/kitap--279159
Saldırgan olma fakat gerektiğinde savaşmaktan kaçınma...
Namaz kılan insan, ALLÂH’a yönelen, ALLÂH’a güven duyan, bağlanan, ALLÂH’a sığınan insandır. ALLÂH’ın yardımını isteyen, hayra ve iyiliğe ait dileklerinin gerçekleşeceğine, kendisi için hayırlı olanı ALLÂH’ın vereceğine inanan, bulunduğu durumu ve geleceğini karanlık görmeyen insandır.
Orucun en önemli fonksiyonu bireyin kendisini kontrol altında tutmasıdır. Yani başta öfkesi olmak üzere bütün olumsuz istek ve arzularını tutması, kendine hakim olması ve böylece bütün iyi yönleri ön plana çıkarmasıdır.
Duâ bireyin ümitvar olmasını sağlar, onu iyimser kılar. Çünkü duâ eden insan ALLÂH’a güvenen, ALLÂH’ın kendisine yardım edeceğine kuvvetle inanan, ümitle O’na bağlanan insandır. Hayra ve iyiliğe âit isteklerinin, beklentilerinin gerçekleşeceği ümidiyle hayata iyimser bakar, bulunduğu durumu ve geleceği karanlık görmez, karamsar düşüncelerden ve duygulardan uzaklaşır.
947 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.