Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kemal Can

Kemal CanDevlet, Ocak, Dergâh yazarı
Yazar
8.7/10
17 Kişi
64
Okunma
4
Beğeni
1.148
Görüntülenme

Hakkında

1964’de Düzce’de doğdu. 1986’da A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. 1984’de Gençlik ve Toplum dergisinde yazdı. 1986-87de Yeni Gündem’de, 1987-90 döneminde Nokta dergisinde, 1993’de EP (Ekonomi Politika) dergisinde gazetecilik yaptı. 1994’de Express dergisini çıkartan ekipte yer aldı.
Unvan:
Yazar
Doğum:
Düzce, 1964

Okurlar

4 okur beğendi.
64 okur okudu.
1 okur okuyor.
115 okur okuyacak.
6 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
"İmaj” ve “statü” için bir AVM’deki Starbucks’da oturanlar ile üstgeçit önünde dans ederek kendini gösteren “apaçiler” arasında gösteri açısından sahiden bir fark var mı?
Ülkücü hareketin taban dinamiğinde ise, kapitalist mo­dernleşmenin ve özellikle ona kültürel düzeyde eşlik eden Batılılaşmanın yarattığı yabancılaşmaya karşı, oııyılların ge­leneksel tepki birikiminden damıtılan radikal popülist “isyan" etmenleri belirleyicidir.
Sayfa 46
Reklam
... Ben otuz yaşındayım ama içime sor, ben yetmiş yaşındayım.
Sayfa 117 - iletişim yayınları
"Birgün ölür giderim de hiç kimsenin haberi olmaz."
Sayfa 112 - iletişim yayınları
CKMP'nin Kasım 1967’de yapılan kongresinde, “toplumcu milliyetçi” Dokuz Işık doktrini resmen benimsendi. Türkeş’in “başbuğ’luğu bu kongrede ilan edildi; onun ünlü “davaya katılıp ihanet eden herkesi vurun” sözleri de, ilk kez bu kongrede dağıtılan bir bildiride yer aldı. 1966 ve 1968 kısmi senato seçimleri kampanyasında Türkeş yoğun biçimde “komünizm, bölgecilik ve mezhepçilik tehlikeleri”ni işleyerek saldırgan bir anti-komünizme yöneldi.
Sayfa 54
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
606 syf.
·
Puan vermedi
Kitap 12 Eylül'den 1990'lara kadar geçen süreçte Ülkücü Hareket'i anlatıyor. Tabii ilk kısmında CKMP'den MHP'ye geçiş ve ilk dönem Ülkücü Hareket de anlatılıyor. Elbette bu bakış epey soldan ve haliyle de objektif değil. Hareket kitapta özel adıyla, yani 'Ülkücülük' olarak adlandırılsa da faşizmin Türkiye versiyonu olarak değerlendiriliyor. Yani kesin bir faşizm sayılıyor. Objektif değil, mesela devrimci şiddetten hiç söz edilmiyor. Eğer karşılaştırma birikiminiz yoksa ya da Türkiye'yi hiç bilmeyen biriyseniz 'dönemin bütün Marksist oluşumları son derece masummuş' der, hatta sadece sağcılar solcuları öldürmüş gibi düşünebilirsiniz. Hakikat; elbette öyle değildi... Hayli hacimli bir eser. Titiz bir çalışma. Kitabın esas gayesi bahsedildiği üzere hasımları olan Ülkücüleri, Devrimcilere anlatmak da denebilir. Her yorumuna katılmamakla birlikte 80'lerin Türkiye'sini görebilmek namına da önemli bir çalışma. Özellikle ihtilal hukukunun(!) uygulamaları ve cezaevlerinde yaşadıkları sonucu değişen, gelişen fikirler kısmı ayrıca ilgimi çekti. Yani uğruna mücadele ettiklerine inandıkları 'devlet', tabiri caizse bir cellada dönüşünce ülkücüler de farklı tepkiler veriyorlar...
Devlet, Ocak, Dergâh
Devlet, Ocak, DergâhTanıl Bora · İletişim Yayınları · 200931 okunma
960 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
14 günde okudu
Yoksulluk veya fakirlik, günlük temel ihtiyaçların tamamını veya büyük bir kısmını karşılayacak yeterli gelire sahip olmama durumudur. Özellikle, yiyecek, içecek, barınma, giyim-kuşam gibi temel ihtiyaçlara zor erişmek veya erişememek yoksulluk olarak tanımlanabilmektedir. Memur-Sen, 2017 Eylül ayı açlık ve yoksulluk rakamlarını açıkladı. Buna
Yoksulluk Halleri
Yoksulluk HalleriAksu Bora · İletişim Yayınları · 201121 okunma
960 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
12 günde okudu
Bu kitap 7 araştırmacı yazar tarafından ülkemizin  çeşitli bölgelerindeki yoksulluk ve açlığın tanımını, sosyal ve psikolojik yönden kapsamlı bir şekilde araştırarak tanımını yapıyor. Çeşitli bölgelerinde yapılan yoksulluk ve açlık çeken vatandaşlarla yapılan röportajlar, çektikleri sıkıntılar, hayattan beklentileri, çocukların çektikleri sıkıntıları, yaşam şartlarını elit ve zengin kesim hakkındaki düşüncelerini saha çalışması yaparak,detaylı bir şekilde anlatılıyor .. İçimin daraldığı ve yer yer kendimi sorguladığım zamanlarda oldu.. Kitap kent yoksullarının içinde yaşadıkları toplumsal hayatın, dışlanma ve kriminalize edilme süreçlerinin farkındalığını arttırıyor.. Ve de onların bunu nasıl anlamlandırdıklarını bize vurgulamak istiyor... Tabi farkında olmak gibi bir derdiniz varsa tavsiye ediyorum!
Yoksulluk Halleri
Yoksulluk HalleriAksu Bora · İletişim Yayınları · 201121 okunma